​Președintele USR, Dan Barna, a declarat, marți, că parlamentarii formațiunii vor vota împotriva modificării Constituției pentru redefinirea noțiunii de familie, considerând că este o temă falsă, iar a doua zi după referendum viața niciunei familii nu va fi mai bună cu absolut nimic, transmite Mediafax.

Dan Barna, presedintele USRFoto: Hotnews

”Suntem împotriva modificării Constituției. Este o temă falsă, o problemă care nu aduce nimic nou în România. Un referendum ar trebui să rezolve o problemă a societății - consulți societatea pentru a rezolva o problemă. Aceste referendum nu e decât un eventual recensământ pentru dezbinare, pentru că a doua zi după referendum viața nicunei familii, viața niciunei femei abuzate, niciunui copil nu va fi mai bună cu absolut nimic. Nu se rezolvă nicio problemă. E o temă folosită a patra oară de Liviu Dragnea pentru a muta atenția societății de la temele cu adevărat importante. Recomandarea noastră de vot pentru colegi este de vot <împotrivă>”, a declarat Dan Barna.

Senatul dezbate, marți, în calitate de for decizional, iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei potrivit căreia familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat și o femeie, nu pe cea consimțită între soți.

Conducerea PSD a decis, pe 1 septembrie, în timpul ședinței grupurilor parlamentare, care s-a desfășurat la Neptun, că referendumul pentru redefinirea noțiunii de căsătorie în Constituție va avea loc pe 7 octombrie. Anunțul a fost făcut de președintele partidului, Liviu Dragnea. Fondatorul Uniunii Salvați România, Nicușor Dan, a demisionat din partid în iunie 2017, nefiind de acord cu decizia Biroului Naţional al formațiunii de a nu susţine revizuirea Constituţiei în sensul definirii familiei ca uniunea dintre un bărbat şi o femeie.