Fostul președinte Traian Băsescu a declarat luni seara, laB1Tv, că fotografiile publicate de Victor Ponta în care apar Liviu Dragnea şi Liviu Maior este de la un eveniment și că nu e nimic ilegal în acele întâlniri. El a adăugat însă că ar fi interesant să se spună public ce discutau liderii politicii la întâlnirile care aveau loc de două ori pe săptămână la sediile SRI.

Traian BasescuFoto: captura B1 TV

”Aceste fotografii clar la niște evenimente, ba o zi, ba alta. Foarte interesant (...) acele întâlniri care se produceau de două ori pe săptămână aşa cum ne spunea Sebastian Ghiţă şi nu a fost contestat de nimeni. La acestea participau George Maior, Coldea, Dragnea, Ponta, Dîncu, Kovesi. Alea sunt importante. Sebastian Ghiţă a declarat că se întâlneau de 2 ori pe săptămână la K2, T14. Alea sunt importante. Astea sunt de la nişte evenimente şi, sigur, sunt de discutat doar aspectele morale că nu e nimic ilegal", a comentat Traian Băsescu.

Fostul preşedinte a mai precizat că cel mai probabil la aceste întâlniri se pregătea strategia de după terminarea mandatului său de preşedinte. ”Au pregătit preluarea şi rămânea pe funcţii, asta au pregătit din 2012 până la terminarea mandatului", a susținut Traian Băsescu.