Victor Ponta a propus luni peFacebookun plan pentru ”salvarea României”, iar potrivit acestuia primul pas pentru schimbarea actualului ”Guvern incompetent” este ca partidele de opoziție să anunțe că vor iniția o moțiune de cenzură împotriva “Dragnea - Dancilă” dar că nu vor intra la guvernare decât în urma unui vot popular care să îi legitimeze în acest scop sau că acceptă dreptul PSD de a propune un nou Guvern, ”cu condiția ca acesta să fie democratic”.

Victor PontaFoto: HotNews.ro

Potrivit planului lui Ponta, mai departe președintele Iohannis trebuie să își asume public declarațiile anterioare de a cere un alt Guvern, dar provenit tot din actuala majoritate și să nu se mai repete precedentul ”Cioloș”.

Ponta mai este de părere că trebuie propus cat mai repede un deputat din Grupul PSD care să candideze la funcția de Președinte al Camerei împotriva lui Dragnea, care trebuie să fie o persoana agreată de PSD dar acceptată de către deputații Opozitiei, UDMR și Minorități.

Potrivit acestuia, după ce se schimbă majoritatea în Camera Deputaților și este înlocuit Dragnea, grupul dizident din PSD trebuie să vină cu o propunere concretă de Prim Ministru, dând ca exemple pe Corina Cretu, Ecaterina Andronescu sau Mihai Tudose, iar această propunere trebuie să fie susținută sau acceptată de către toți cei care nu fac parte din “Grupul lui Dragnea” și să aiba angajamentul ferm al Președintelui Iohannis că va primi mandatul pentru formarea unui nou Guvern PSD - ALDE, pe care ProRomânia se obligă să îl sprijine.

Ulterior, ar urma ca opoziția introducerea moțiunii de cenzură și o consultare serioasă între opoziție, UDMR și Minorități.

Ponta mai este părere că după desemnarea noului Prim Ministru, acesta trebuie să propună o echipă din membri sau simpatizanți PSD-ALDE cu pregătire profesională, cunoștințe aprofundate despre UE și fără oameni compromiși, precum Carmen DAN sau Dănuț Andrușcă, și probleme penale sau de integritate.