Elevii de la patru școli din Suceava au fost întâmpinați, luni, în prima zi de școală, cu mesaje inedite scrise pe trecerile de pietoni din apropierea instituțiilor de învățământ pentru a-i face să fie mai atenți atunci când traversează strada, relatează Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Trecerile de pietoni de lângă patru școli și licee din oraș au fost inscripționate cu mesaje pentru elevi și părinți precum „Ia-ți copilul de mână” sau ”Coboară de pe bicicletă” la școlile primare și gimnaziale și ”Nu folosi telefonul” sau ”Scoate căștile” în zona liceelor.

Aceste mesaje urmează să fie inscripționate pe toate trecerile de pietoni situate în apropierea unităților de învățământ din județ.

“Prevenirea victimizării copiilor urmare a accidentelor rutiere reprezintă o prioritate a poliţiei sucevene. O categorie specială de participanţi la traficul rutier o reprezintă copiii, care, în contextul particularităţilor specifice vârstei, sunt vulnerabili la implicarea în accidente de circulaţie, reacţiile lor fiind imprevizibile pentru conducătorii auto”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Suceava, care a lansat proiectul de conștientizare și pevenire a acidentelor în colaborare cu un ONG din oraș.

Luni, la deschiderea anului școlar, peste 300 de poliţişti suceveni au participat la festivitățile prilejuite de deschiderea noului an 2018/2019.