Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a ajuns duminică la spital, după ce coloana sa oficială a fost implicată într-un accident de circulație produs pe traseul Chişinău-Ungheni, în apropiere de oraşul Străşeni. La spital au fost transportați și doi membri ai familiei sale, mama și unul dintre fii. Două mașini din coloana prezidențială, inclusiv cea în care se afla șeful statului, au fost lovite violent de un camion care a pătruns pe contrasens. În urma impactului, mașina lui Dodon s-a răsturnat pe marginea drumului. Imagini cu momentul producerii accidentului au fost date publicității de Serviciul de Protecție și Pază. După ce a fost examinat de către medici, Igor Dodon a fost externat. El a anunțat în cursul serii că nici el și nici membrii familiei sale nu au suferit traumatisme grave.

Igor Dodon, implicat intr-un accident rutierFoto: Captura YouTube

UPDATE 20.30: Igor Dodon transmite pe Facebook că „totul este în ordine”, nu a suferit traumatisme grave, nici el și nici membrii familiei sale

„Mulțumim tuturor celor din țară și de peste hotare, care au avut gânduri bune pentru mine și familia mea. Mulțumesc tuturor celor care mi-au transmis mii de mesaje, la care însă nu reușesc să răspund acum. Totul este în ordine, fără traumatisme grave, nici la mine, nici la membrii familiei. Fiți atenți și aveți grijă de voi și de cei dragi vouă”, a scris duminică seară președintele R. Moldova, Igor Dodon, pe pagina sa de Facebook.

UPDATE 19.15:Unul dintre apropiații președintelui Dodon sugerează că accidentul de astăzi n-ar fi întâmplător

UPDATE 18.05: Ce a rămas din mașina în care se afla Igor Dodon? Site-ul AutoBlog.md a surprins imagini cu mașina avariată, transportată pe platformă spre Chișinău.

UPDATE 17.30: Purtătorul de cuvânt al președintelui moldovean, Maxim Lebedinshi, a anunțat pe pagina sa de Facebook că Igor Dodon se simte bine în urma accidentului și nu a avut nevoie de intervenția medicilor.

De altfel, șeful de stat a fost deja externat. Deschide.md scrie, citând surse medicale, că atât președintele Igor Dodon cât și fiul său cel mijlociu, care de asemenea se afla în mașină, au fost examinați de medici, apoi au plecat acasa. Potrivit surselor, starea lor de sănătate este satisfăcătoare.

UPDATE 16.25:VIDEO Imagini cu momentul producerii accidentului au fost date publicității de Serviciul de Protecție și Pază de Stat

Imaginile, ce surprind momentul în care un camion venind din sens opus derapează și intră în mașina lui Igor Dodon, au fost difuzate inițial de Publika.md. Acestea au fost ulterior postate pe pagina de Facebook a SPPS, cu precizările: „În unul din automobilele implicate (...) se aflau Președintele Igor Dodon, mama domniei sale și unul din feciori. Persoanele implicate în accident au suferit leziuni ușoare și, la moment, starea lor de sănătate este satisfăcătoare”.

UPDATE 15.20: „Starea președintelui este bună”, a spus și șeful Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat, Anatolie Golea, într-o intervenție la Digi24. Acesta a precizat în schimb că în mașină cu șeful statului mai erau doi ofițeri de la SPP, precum și fiul acestuia. „La toți le-a fost acordat primul ajutor medical”, a spus Golea.

Oficialul a explicat că accidentul s-a produs după ce de pe contrasens a ieșit un autocamion, moment în care a avut loc ciocnirea cu două mașini ale Serviciului. „Coloana circula regulamentar și avea antemergător de la poliție”, a mai spus șeful SPPS.

UPDATE 15.10: Șeful Inspectoratului General de Poțitie din Republica Moldova, Alexandru Pînzari, a confirmat, într-o intervenție telefonică la Digi24, că președintele moldovean Igor Dodon a fost transportat la spital în urma accidentului, precizând că starea acestuia „este bună”.

El a mai menționat că alți doi membri ai familiei președintelui se aflau cu acesta în mașină.

UPDATE 15.00: Șeful Serviciului Protecție și Pază de Stat (SPPS), Anatolie Golea, a informat pentru portalul de știri Unimedia.info că starea lui Dodon „este satisfăcătoare” și că președintele s-a ales doar cu câteva zgârieturi și vânătăi.

Potrivit acestuia, accidentul s-a petrecut între trei mașini, printre care două vehicule ale SPPS. În urma impactului, persoanele care au avut de suferit au primit îngrijiri medicale la fața locului.

Unimedia.info mai scrie, citând surse, că în mașina prezidențială se mai afla mama lui Igor Dodon și unui dintre fiii acestuia, iar cel mai mult de suferit ar fi avut mama președintelui, care s-a ales cu mai multe traumatisme și posibil fracturi. Șeful SPPS, Anatolie Golea, a refuzat însă să confirme sau să infirme aceste informații.

____

Informația a fost confirmată de Inspectoratul General al Poliției din Moldova, într-o postare pe pagina oficială de Facebook:

„UPDATE: În unul dintre automobile se afla președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

UPDATE: Două mașini din coloana oficială a președintelui țării au fost implicate într-un accident rutier. Persoanelor aflate în automobilele implicate în accident, le-a fost acordat ajutor medical. Poliția cercetează circumstanțele producerii accidentului.

REAMINTIM: Coloana oficială a președintelui țării a fost implicată într-un accident rutier pe traseul Strășeni - Călărași, poliția se află la fața locului.”

____

Deschide.md scrie mașina din coloana oficială în care se afla șeful statului s-a răsturnat în apropiere de orașul Strășeni (centrul țării). Igor Dodon, precum și șoferul său, au fost transportați la spital, potrivit surselor Deschide.md.

Coloana prezidențială se deplasa pe traseul Chișinău - Călărași.

În accident a fost implicată și o altă mașină a Servicului Protecție și Pază de Stat.

Drumul este blocat din cauza accidentului.

Potrivit imaginilor postate deja pe rețelele de socializare, se vede că mașinile din coloana oficială au fost implicate într-un accident rutier cu un camion. Mașinile din coloana oficială s-au răsturnat în afara carosabilului.