Adina Florea, procurorul propus de ministrul Justiției pentru șefia DNA, a spus într-un interviu pentru Adevărul că ea crede că au fost dosare comandate la DNA și s-au prioritizat anumite anchete. Aceasta a criticat lipsa de comunicare dinspre DNA cu restul parchetelor și a spus că ”interceptările au devenit o regină a probelor”, deși ”sunt încărcate de o doză de subiectivism”, astfel încât nu este o adeptă a acestora. ”Da. Am şi scris în cadrul proiectului de management că s-au prioritizat anumite anchete, ceea ce a dus la crearea unui scenariu privind realizarea unor vendete. Cel puţin în spaţiul public aşa s-a văzut”, a spus Adina Florea, întrebată dacă crede că au fost dosare comandate la DNA.
Procurorul a mai spus că ”nu a existat nici un fel de comunicare dinspre DNA” cu restul parchetelor și că au fost situații când nu a primit niciun răspuns și au fost situații au fost şi situaţii când a anchetat aceeaşi persoană pentru aceleaşi fapte de corupţie.
”Am avut şi situaţii în care am avut identitate de cauză. Şi noi şi ei cercetam acelaşi lucru şi noi şi ei ajunseserăm cu cercetările într-o fază destul de avansată şi nu ştiam care dintre noi să ne asumăm competenţele”, a spus Florea.
Florea a comentat și numărul mare de dosare instrumentate de DNA.
”Nu cunosc foarte bine care este stocul de dosare, care este natura infracţiunilor cercetate şi cât de complexe sunt dosarele. Din ceea ce a apărut în spaţiul public am înţeles că mai mult de un sfert dintre dosarele instrumentate sunt de abuz în serviciu, ceea ce din punctul meu de vedere se abate de la obiectul de activitate al DNA, care trebuie să ancheteze marea corupţie. Dacă ne referim la diminuarea stocului de dosare, în primul rând ar trebui respectată strict competenţa după materie şi după calitatea persoanei, fără să se încerce atragerea competenţei prin fel de fel de mijloace”, a comentat Florea.
De asemenea, procurorul propus pentru a conduce DNA a mai spus că nu este adepta interceptărilor, indiferent de natura infracţiunilor cercetate, pentru că ele, indiferent de ce s-ar spune, sunt încărcate de o doză de subiectivism și că ”în ultima vreme, interceptările au devenit o regină a probelor”.
”Eu nu găsesc rolul interceptărilor în dosarele având ca obiect infracţiunile de macrocriminalitate financiară. Din punctul meu de vedere, aceste infracţiuni se dovedesc în mod documentar. De asta se numesc infracţiuni de criminalitate macro-economică. Este imposibil ca infractorul pe care îl cercetez pentru astfel de infracţiuni să nu fi lăsat o urmă documentară. Or un mijloc de probă documentar are o valoare probatorie mult mai mare decât o convorbire telefonică. Da, interceptările îşi dovedesc rostul atunci când trebuie să susţină o anumită teză probatorie sau îşi găsesc rostul în cazul unui flagrant. Aici este nevoie de interceptare. Apoi, îşi găsesc locul şi rolul poate interceptările ambientale, atunci când vreau să urmăresc traseul infracţional al unei persoane pe care eu o cercetez”, a adăugat procurorul.
Ministerul Justiţiei anunţa joi că Adina Florea, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, în prezent delegată la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, este propunerea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, pentru a ocupa funcţia de şef al DNA.
Aceasta urmează să susţină pe 27 septembrie interviul în faţa Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.
Direcția Națională Anticorupție are în lucru un dosar în care este vizată Adina Florea, în cauză fiind începută urmărirea penală doar cu privire la fapte.
"Dosarul la care faceți referire se află în lucru pe rolul DNA - Structura Centrală, în cauză fiind începută urmărirea penală doar cu privire la faptă (“in rem”). Această etapă nu presupune formularea unor acuzații împotriva unei persoane, ci instituirea cadrului procesual în care se pot strânge probe cu privire la fapta pentru care a fost începută urmărirea penală. Alte informații privind stadiul anchetei nu pot fi oferite în conformitate cu prevederile art.12, alin.1, lit. e) din Legea 544/2001", a transmis Biroul de Informare și Relații Publice al DNA, la solicitarea Mediafax, care a întrebat dacă instituția are în lucru vreun dosar în care este vizată Adina Florea.
Funcţia de procuror-şef al DNA a devenit vacantă după ce Laura Codruţa Kovesi a fost revocată printr-un decret emis pe 9 iulie de preşedintele Klaus Iohannis, care a pus în aplicare o decizie a Curţii Constituţionale.
PSD-ul...Dragnea...Antena 3
si probabil ca cel mai fabricat e dosarul lui Dragnea care evident e un inocent si un nevinovat si trebuie scapat de puscarie
Daca FLOREA ajunge la DNA s-a terminat cu DNA
Prin comparatie, aceasta individa apare fara ordin de serviciu la Antene, vorbeste in numele DNA, e fiica de consilier local PSD si e cercetata penal.
Daca se face cumva greseala de a o propune sef la DNA, este perfect opozabila raportului de evaluare al LCK si automat descalificata.
Asta sa nu vorbim de procesul de contestare complet fundamentat, ce poate duce in sfera penala.
Sincer, il cred pe Buborel un om prost si slugarnic, dar atat de prost sa se impuste cu propria creatie nu il credeam.
tara asta are nevoie de o resetare. ca in filmele SF.. lasi gazda sa moara ca sa scapi de parazit, apoi vii cu defibrilatorul. in mod cert nu aer rost sa iti pierzi vremea in urmatorii ani in Romania muncind pentru paraziti sau luptand impotriva unei majoritati care voteaza condamnati penali.
Toárasa procuror, da' cu dosarul tau penal cum este?
Și când tre gândești că nici nu a fost audiată de CSM.
Și mai e și proastă. gargamel în fustă,
Bulgarul Iliescu a vrut Controlul Justitiei de catre Puterea Centrala ( Parlament sau Tar, comform traditiei slave), si asa o sa fie si in 2018.
Adica : ,,noi furam, noi ne anchetam / judecam"
Cred ca odata cu instalarea dansei in functie va incepe festivalul redeschiderilor, achitarilor si infierarilor... de toamna.
Primul stat mafiot din UE este marca inregistrata psd & alde.
nu sunt devina restul romanilor.
Nu poate face diferenta sau intretine voit confuzia ?
2 . Nu este logic / firesc sa existe dosare prioritare - de exemplu , functie de marimea prejudiciului / calitatea persoanelor implicate / termenul de prescriptie ?
3 .Sa intelegem ca " marea coruptie " si " abuzul in serviciu " sunt total separate ?
" Marea coruptie " nu se materializeaza cumva ( si ) prin " abuz in serviciu " ?
4 . Evident , criminalitatea economico - financiara lasa intotdeauna urme documentare .
Mai trebuie doar ca procurorul sa vrea / sa fie in stare sa le gaseasca - si sa le utilizeze - in dosar .
...toate declaratiile ( personale+familia) din ultimile zile ( dupa numirea , bineinteles, subiectiva) contin , culmea, o mare ( foarte ) doza de subiectivism...
Totul este subiectiv.
Ce mai ramane?
Nimic.
Sau ..speranta , obiectiva, ca nu va primi aviz favorabil.
Dar si asa ..urmeaza varianta 2.Sigur la fel de subiectiva.
Nu era mai bine daca nu semna revocarea lui Kovesi?
Observati cum procuroarea lui peste prajit (adica a lui Mazare CT) inca se mai bazeaza pe documentare. De exemplu, procurorii se tot documenteaza de vreo 30 de ani in legatura cu Revolutia sau Mineriadele si n-au gasit nimic. Profesionalism antagonizat in starea cea mai pura !
PS. In caz contrar, inseamna ca nu va stii niciodata cum este sa o respingi pe Paula Tanase sa ajunga Sefa la DNA !!! ;) ;) ;)
credeam ca vom avea nevoie sa asteptam sa o vedem in actiune, dar isi da in vileag stofa din care este croita. ea nu este acolo sa fie manager, ea este acolo sa faca politica.
de maleficul Gargamel Beria,la ordinul Dictatorului
repetent și multiplu penal Liv Jong Unu.Putem deja să punem o mare cruce DNA-ului și luptei anticorupție.Mafia Roșie,Cupola Ciumei Roșii a caștigat o importantă victorie de etapă.Să vedem cat
va mai ține!
.
dutor dutorel si i l-a inaintat cadindatei sa-l prezinte, in
maniera de lucru dragnea-viorica de la guvern?
Pasajul legat de interceptari e miere pe gustul unor Voiculescu, Nastase, Fenechiu, Vosganian. Anchetele DNA si marile procese de coruptie au aratat o maiestrie inegalabila a penalilor in a-si acoperi faptele. Nicio "proba documentara" n-a putut dovedi, dupa stiinta mea, faptele de coruptie. A fost nevoie de alte metode probatorii pentru a infaptui actul de Justitie.
Ideea ca interceptarile "sunt incarcate de o anumita doza de subiectivism" ar fi comica, in alt context.
Procurorii vor primi jocuri PC pentru ca e contra-productiv sa anchetezi si sa bagi la puscarie coruptii.
atunci sa te tiiiiiii, Romanie!