Câteva sute de persoane s-au adunat sâmbătă seara în Piața Victoriei din Capitală, pentru a marca o lună de la violențele jandarmeriei de la mitingul diasporei din 10 august. Manifestația a fost una inedită, cei prezenți asistând, timp de aproape trei ore, la un recital la pian susținut în mijlocul mulțimii de artistul german Davide Martello, cunoscut pentru reprezentațiile susținute în mai multe zone de conflict din lume.

Davide Martello, recital la pian in mijlocul protestatarilorFoto: Captura Privesc.eu

22.00: Manifestația din Piața Victoriei s-a încheiat.

19.15: Mulțimea asistă la recitalul la pian susținut de Davide Martello.

La ora 19.00, în Piața Victoriei manifestau în jur de 150-200 de persoane. Protestatarii sunt grupați în mijlocul pieței. Spațiul este delimitat de gardurile Jandarmeriei. În zona se circulă normal. Jandarmii nu sunt în ținută de intervenție.

Pianistul Davide Martello a ajuns în Piața Victoriei cu pianul tras de bicicletă, scrie Mediafax. El a devenit cunoscut după ce şi-a dus pianul în multe zone de conflict din lume, precum Piaţa Taksim din Istanbul, Bataclan sau Afganistan.

Manifestația, denumită "Gust de libertate/ A taste for freedom", a fost anunțată pe Facebook, organizatorii dorind astfel să marcheze o lună de la violențele de la mitingul din 10 august din Piaţa Victoriei.

Potrivit comunităților organizatoare (Corupția ucide, Rezistenta și Inițiativa România), la eveniment ar urma să fie prezent și pianistul Davide Martello, care a cântat în Piața Taksim, la Bataclan și Euromaidan.

„La aproape o lună de la evenimentele din 10 august, ne întâlnim în același loc ca să demonstrăm că suntem mulți, uniți și puternici, și că gustul pentru libertate nu poate fi îndepărtat nici cu gaze lacrimogene, nici cu pulane, nici cu tunuri cu apă. De asemenea, e un bun prilej să le arătăm că îi vedem în continuare, știm că singura lor preocupare este cum să dea OUG pentru amnistie și grațiere și nu vom permite așa ceva. Alături de noi se va afla, de la ora 19:00, cel care și-a dus pianul pentru a cânta în multe zone de conflict din lume (în Piața Taksim din Istanbul, la Bataclan, în Euromaidanul din Kiev sau în Afghanistan) - Klavierkunst - Davide Martello. Este important să păstrăm tăcerea pentru a putea asculta cântecul său pentru libertate și justiție. Ne vedem Sâmbătă 8 septembrie de la ora 18:00 în Piața Victoriei cu gust de libertate și respect pentru victimele abuzurilor”, potrivit mesajului de pe pagina de Facebook a evenimentului.