Peste 4.000 locuitori din municipiului Orăștie nu au curent electric de peste 30 de ore, după ce un transformator a luat foc. Echipe de intervenţie lucrează, sâmbătă, pentru remedierea avariilor, relatează Mediafax.

Curent electricFoto: Hotnews

Potrivit primarului municipiului Orăștie, Ovidiu Laurențiu Bălan, aproximativ șapte mii de consumatori din oraș au fost afectați în urma unui incendiu la transformator, în prezent fiind doar 4.000 de consumatori afectați, mai multe echipe de intervenție fiind în teren pentru a remeia avariile.

„Aproximativ 4.000 de consumatori casnici au mai rămas neconectați, în acest moment. Este o avarie majoră, a luat foc un transformator și de acolo, în cascadă, s-au ars firele pe rețelele de alimentare, de medie. Acum nu reușesc să conecteze, pentru că sunt cabluri și supraterane și subterane și e foarte greu de depistat unde sunt probleme. În total au fost afetate 7.000 de case", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Ovidiu Laurențiu Bălan, primarul municipiului Orăștie.

Nici Primăria Orăștie nu a avut curent electric vineri.

„Au fost fluctuații toată ziua vineri. La un moment dat am fost nevoiți să oprim alimentarea, pentru că la cinci minute se oprea", a mai declarat edilul.

Incendiul la transformator a avut loc vineri dimineața, în jurul orei 7.

Municipiul Orăștie are aproximativ 22.000 de locuitori.