Un incendiu puternic a izbucnit, sâmbătă dimineață, la o locuință și s-a extins ulterior la un bloc învecinat din sectorul 5 al Capitalei, 5 persoane fiind rănite, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov. La fața locului au fost trimise 13 autospeciale de stingere, patru autoscări și trei echipaje SMURD, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Un pompier cu o plagă la un picior și o femeie, care a fost expusă la fum, au fost transportați la spital Bagdasar-Arseni din Capitală.

Flăcările au cuprins podul casei și mansarda blocului în mare proporție și s-au propagat către etajele inferioare. Arderea s-a manifestat generalizat la mansardă, cu propagare la etajul 3, atât pe fațadă cât și pe orizontală. Blocul are dimensiune aproximativă de 20x50 metri.

Echipele de pompieri care intervin pentru stingerea incendiului izbucnit la un bloc din sectorul 5 al Capitalei au solicitat, sâmbătă dimineață, sprijinul Apa Nova pentru suplimentarea presiunii pe rețeaua de hidranți, anunță ISU București-Ilfov.

Până la momentul transmiterii știrii, ISU București-Ilfov informează că sunt trei persoane rănite, dar au fost constituite echipe de căutare-salvare pentru evacuarea locatarilor și verificarea spațiilor interioare, în măsura în care acest lucru este posibil.

Pompierii acționează de la înălțime, utilizând autoscara, pe ambele capete ale blocului și de la nivelul solului pentru a limita propagarea focului.