Președintele SUA Donald Trump i-a transmis o scrisoare șefului statului Klaus Iohannis în care și-a exprimat regretul că a anulat întâlnirea din 12 iulie, la summit-ul NATO de la Bruxelles, precizând că speră să se vadă cât mai curând, au declarat surse politice pentru Mediafax.

Klaus Iohannis si Donald TrumpFoto: Facebook - Klaus Iohannis

[Erată: În știrea inițială se preciza că „Trump i-a cerut scuze lui Iohannis”. Potrivit surselor citate, liderul american și-a exprimat de fapt „regretul” pentru anularea întâlnirii.]

La summit-ul NATO care s-a desfășurat la Bruxelles între 11 și 12 iulie, liderul de la Casa Albă a anulat de urgență întrevederea cu preşedintele Klaus Iohannis. Potrivit unor surse oficiale, preşedintele american a anulat toate întâlnirile bilaterale. Cei doi doi şefi de stat ar fi urmat să discute despre cooperarea bilaterală în cadrul parteneriatului strategic româno-american.

"Preşedintele Donald Trump trebuia să iasă de la reuniune şi participe la întâlnirile bilaterale. În cadrul reuniunii au fost discuţii contradictorii şi a trebuit să rămână în sală. Au fost scoase statele partenere şi au ramas doar aliaţii", au spus pentru Mediafax surse oficiale.

Sursele citate au transmis că preşedintele american şi-a anulat întâlnirile stabilite pentru data de 12 iulie, în a doua zi a summit-ului NATO, Trump urmând să plece spre Londra.