Premierul Viorica Dăncilă a declarat vineri că are „toată deschiderea” să meargă în Parlamentul European, unde va fi organizată, la începutul lunii octombrie, o dezbatere pe tema violențelor de la protestul din București din 10 august.

Viorica DancilaFoto: Guvernul Romaniei

„Categoric am toată deschiderea să merg și în Parlamentul European, și și în Parlamentul României acolo unde voi fi chemată”, a răspuns Viorica Dăncilă, la întrebările ziariștilor.

Aceasta a nuanțat însă, adăugând că „nu e benefic să ne dăm cu părerea” ci este de preferat „să lăsăm rezultatele anchetei” să stabilească adevărul.

Plenul Parlamentului European va organiza, la începutul lunii octombrie, o dezbatere pe tema violențelor de la protestul din București din 10 august. Inițiativa aparține grupului Verzilor, cei care au propus și dezbaterea din februarie privind modificarea legilor Justiției din România.

"Conferinţa Preşedinţilor Parlamentului European, care e formată din preşedinţii grupurilor politice din PE, a decis în unanimitate la propunerea Verzilor Europeni să convoace o dezbatere plenară despre violenţele de la protestul din România din 10 august" a declarat europarlamentarul PNL Daniel Buda pentru HotNews.ro.

În mod uzual, la astfel de întâlniri este invitat premierul țării dar agenda și confirmările se fac înaintea dezbaterii plenare. Nu se știe deocamdată dacă va fi adoptată și o rezoluție după dezbatere.