Guvernul României a șters imaginile în care, în timpul vizitei sale oficiale în Spania, a fost ridicată de un reprezentant al protocolului de la Madrid, după ce s-a așezat pe scaunul rezervat premierului spaniol, Pedro Sanchez.

Viorica Dancila in SpaniaFoto: Captura video

O înregistrare video distribuită de colaborator al USR, Laurențiu Dincă, arată cum Viorica Dăncilă este invitată de premierul spaniol să se așeze pe unul dintre cele două scaune disponibile. Sanchez pune câte o mână pe fiecare dintre cele două scaune, iar premierul român îl alege pe cel mai apropiat. Un reprezentant al protocolului de la Madrid o ridică pe Dăncilă și sunt schimbate locurile.

Imaginile nu apar și pe materialul oficial de prezentare a întâlnirii de pe pagina Guvernului României.

Premierul Viorica Dăncilă a avut joi convorbiri cu președintele guvernului spaniol, Pedro Sánchez, în cadrul vizitei de lucru pe care o întreprinde în Regatul Spaniei, informează Guvernul. Cu ocazia vizitei au fost semnate două memorandumuri de înțelegere în domeniul apărării și administrației publice. Cei doi oficiali au convenit continuarea demersurilor în perspectiva organizării primei ședințe comune de guvern, inclusiv prin identificarea de noi oportunităţi de cooperare sectorială.