Consilierii generali ai PSD au semnat o scrisoare deschisă de susținere a primarului general Gabriela Firea, transmițând că înțeleg demersul politic al Gabrielei Firea. ”Noi nu suntem masă politică de manevră, ci suntem aici pentru a ne face datoria față de bucureșteni”, arată scrisoarea deschisă care aduce în discuție solicitările adresate Guvernului pentru a trece în administrarea municipiului București a ELCEN, a Centurii Ocolitoare și a Metroului.

Gabriela FireaFoto: Agerpres

”Noi nu suntem masă politică de manevră, ci suntem aici pentru a ne face datoria față de bucureșteni. Prin urmare, Dna Primar General se poate baza pe voturile noastre, ca și până acum, pentru toate proiectele benefice pentru orașul nostru și pentru locuitorii săi”, arată mesajul consilierilor generali PSD.

Aceștia subliniază că au fost martori ”zi de zi, la eforturile depuse de Dna Primar General pentru deblocarea sau inițierea unor proiecte de anvergură, pentru obținerea sprijinului din partea altor autorități ale statului acolo unde problemele nu puteau fi rezolvate pe plan local”.

Aici, consilierii vorbesc de solicitările adresate Guvernului pentru a trece în administrarea Municipiului București a ELCEN, a Centurii Ocolitoare și a Metroului, ”pentru că nicio altă instituție a statului nu va avea interes mai mare pentru aceste obiective decât Primăria Capitalei”, adăugând că ”nimic din ceea ce solicităm pentru București și pentru bucureșteni nu este în detrimentul altor localități sau al altor oameni”.

”Dna Firea a militat, atât de la nivelul funcției de vicepreședinte al PSD, alături de ceilalți primari din Asociația Municipiilor din România, pentru rezolvarea unor probleme generale ale administrației publice locale, cum ar fi de exemplu măsurile compensatorii pentru echilibrarea bugetelor sau modificările Legii Achizițiilor Publice și ale Codului Administrativ.

Înțelegem, în acest context, demersul politic al Dnei Firea și, având convingerea că nu există o altă agendă ascunsă, o asigurăm de sprijinul nostru deplin”, arată scrisoarea citată deDigi24.

Scrisoarea vine într-un moment în care Gabriela Firea se află într-un război deschis cu președintele PSD, Liviu Dragnea.

Aceasta l-a acuzat miercuri pe Liviu Dragnea că a pus oameni să o spioneze, susținând că are informații „certe” în acest sens, și a spus că în timp ce ea se „bătea” cu fostul președinte Traian Băsescu, actualul lider al PSD „negocia și tăia porci cu statul paralel”.

Asta după ce cererea sa din CEX de demitere a ministrului de Interne, Carmen Dan, a fost respinsă.