Procurorul Adina Florea, propus pentru șefia DNA a declarat, joi, că este ”extrem de onorată și emoționată” că a fost aleasă de ministrul Justiției și speră ca și Secția de Procurori să aibă încredere în ea. Magistratul a mai spus că în întreaga sa carieră de procuror nimeni nu a exercitat presiuni asupra ei și îi este greu să creadă că o va face de acum încolo. Întrebată dacă știe ceva despre un dosar în care ar figura numele său, Adina Florea a precizat că nu i s-a adus la cunoștință așa ceva, dar nu exclude existența unui dosar de urmărire penală in rem, deși nu poate spune la ce s-ar referi.

Adina FloreaFoto: Ziua de Constanta

Procurorul Adina Florea, propus pentru șefia DNA a declarat, joi, pentru Mediafax, că este ”extrem de onorată și emoționată” că a fost aleasă de ministrul Justiției și speră ca și Secția de Procurori să aibă încredere în ea.

„Sunt onorată și emoționată. Trebuie să îmi revin, pentru că am avut emoții mari, aproape că nu îmi găsesc cuvintele. Sper ca Secția pentru Procurori să aibă încredere în alegerea făcută de domnul ministru”, a spus Adina Florea.

Întrebată ce planuri de viitor are, procurorul a răspuns că este prea devreme acum pentru a le detalia.

De asemenea, contactată de Digi 24, Adina Florea a spus că este gata să își exercite mandatul în respectul legii, cu”foarte multă bună-credință și maturitate”, în cazul în care va fi acceptată de președintele Klaus Iohannis. Ea a mai spus că nu crede că cineva va face presiuni asupra ei și a precizat că nu are cunoștință de existența vreunui dosar în care să apară numele ei, dar nici nu exclude o cercetare in rem.

”Nu s-au exercitat niciodată presiuni asupra mea în peste 20 de ani. Mi-e greu să cred că cineva o va face”, a declarat Florea, la digi24.

Procurorul Adina Florea este propunerea minstrului Tudorel Toader, pentru funcția de șef al DNA, a anunțat, joi, Ministerul Justiției. Adina Florea vine de la Parchetul Curții de Apel Constanța.

Adina Florea vine de la Parchetul Curții de Apel Constanța. Înainte de această funcție, Adina Florea a ocupat și scaunul de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, dar și pe cel de procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

Adina Florea a cerut redeschiderea dosarului în care fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, a fost cercetat după ce a defilat îmbrăcat într-o uniformă cu însemne naziste la o prezentare de modă din Mamaia, în iulie 2009. Dosarul a fost închis pentru că ținuta nu avea legături cu nazismul, însă Florea a infirmat soluția.

Adina Florea a constatat că nu au fost administrate probe, desfiinţând aspectele reţinute de subalternul său, care şi-a motivat soluţia de neîncepere a urmăririi penale (NUP) în cazul Mazăre, invocând faptul că "ţinuta purtată de Radu Ştefan Mazăre la show-ul la care a participat era o simplă imitaţie a uniformelor militare din perioada anilor celui de-al doilea Război Mondial care, din punct de vedere strict al designului, nu are nimic de aface cu nazismul", declarau la acea vreme, surse judiciare.