Președintele Klaus Iohannis nu i-a mai primit pe miniștrii finanțelor și justiției, Eugen Teodorovici și Tudorel Toader, și a decis să-și trimită consilierii prezidențiali pe teme economice pentru a discuta despre rectificarea bugetară, informează Digi24.

Klaus IohannisFoto: Presidency.ro

Întâlnirea de la Palatul Cotroceni dintre ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, şi cel al Justiţiei, Tudorel Toader, şi consilieri prezidenţiali, Mihaela Ciochină şi Cosmin Marinescu, s-a încheiat, după aproximativ 30 de minute de discuţii, scrie și Agerpres.

Președintele urma să se întâlnească, la Palatul Cotroceni, începând cu ora 11.30, cu miniștrii finanțelor și justiției, Eugen Teodorovici și Tudorel Toader. Discuțiile au loc în contextul disputei publice dintre șeful statului și guvern pe tema rectificării bugetare.

Președintele o convocase pe Viorica Dăncilă la o nouă rundă de discuții pentru joi. Dăncilă se află însă într-o vizită de lucru în Spania și i-a delegat pe miniștrii Eugen Teodorovici și Tudorel Toader să meargă la Cotroceni în locul ei.

Varianta de rectificare bugetară prezentată de Executiv în ultima ședință CSAT nu a fost acceptată de Iohannis, propunerea pentru instituțiile din domeniul securității naționale fiind în dispută. Astfel, deși CSAT (for în care deciziile sunt luate prin unanimitate) nu a avizat proiectul, Guvernul a aprobat miercuri o ordonanță de urgență pe tema rectificării.

În replică, președintele a acuzat Cabinetul Dăncilă că forțează limitele Constituției și a cerut Avocatului Poporului să atace ordonanța la Curtea Constituțională.