Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, va anunţa astăzi propunerea pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Anunțul va fi făcut la ora 13:00 pewww.just.ro, informează Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"La orele 13,00, propunerea pentru procuror-şef DNA va fi anunţată pe www.just.ro şi transmisă Secţiei pentru procurori din CSM, pentru avizul consultativ!", a precizat miercuri Tudorel Toader, într-opostare pe Facebook.

Cei şase procurori admişi la selecţia pentru conducerea DNA şi care au susţinut interviurile luni şi marţi cu ministrul Justiţiei sunt: Sorin Armeanu - prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, Andrei Bodean - procuror la DNA Constanţa, Adina Florea - procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, în prezent delegată la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. Nicolae Lupulescu - procurorul militar, Gabriela Scutea - fost procuror general adjunct al României şi Paula-Nicoleta Tănase - procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi.

Potrivit MJ, propunerea/propunerile ministrului Justiţiei va fi/vor fi înaintate Consiliului Superior al Magistraturii - Secţia pentru procurori, în vederea obţinerii avizului acestei instituţii.

Ulterior obţinerii avizului Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul Justiţiei înaintează propunerea preşedintelui României în vederea numirii în funcţia de conducere.

Funcţia de procuror-şef al DNA a devenit vacantă după ce Laura Codruţa Kovesi a fost revocată printr-un decret emis pe 9 iulie de preşedintele Klaus Iohannis, care a pus în aplicare o decizie a Curţii Constituţionale.