Ambasada Germaniei la București condamnă ”ferm orice formă de discriminare, defăimare sau dușmănie faţă de minoritatea germană și față de oricare altă minoritate din România”, după ce consilierul premierului, Darius Vâlcov, a postat pe Facebook un videoclip care sugerează #rezist și Forumul Democrat al Germanilor din România sunt organizații naziste. Aceasta a mai spus că ”acuzaţiile de felul celor formulate în ultimele zile sunt lipsite de orice fundament şi pentru ele nu există justificare”.

GermaniaFoto: Wikipedia

”Numeroşi politicieni, reprezentanţi ai minorităţilor, ai mediului de afaceri, grupuri ale societăţii civile şi persoane particulare şi-au exprimat în ultimele zilele indignarea cu privire la declaraţiile defăimătoare şi ofensatoare despre minoritatea germană şi au asigurat minoritatea germană de susţinerea lor. Multe dintre aceste reacţii de susţinere au fost transmise direct şi Ambasadei”, a scris miercuri Ambasada Germaniei la București pe pagina deFacebook, într-o postare denumită ”Cu privire la cele mai recente acuzaţii împotriva minorităţii germane din România”.

Ambasade mulțumește pentru mesajele de susținere și a transmis că acuzațiile din ultimele zile sunt lipsite de fundament.

”Dorim să profităm de această ocazie pentru a sublinia în mod clar: condamnăm ferm orice formă de discriminare, defăimare sau dușmănie faţă de minoritatea germană şi faţă de oricare altă minoritate din România. Acuzaţiile de felul celor formulate în ultimele zile sunt lipsite de orice fundament şi pentru ele nu există justificare. Le mulţumim celor care au luat hotărât poziţie împotriva acestor acuzaţii”, mai arată postarea Ambasadei.