Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, o ordonanţă de urgenţă care reglementează modul în care se stabileşte conducerea interimară a Inspecţiei Judiciare, au declarat surse guvernamentale. "În situaţia vacantării funcţiei de inspector-şef sau, după caz, de inspector-şef adjunct al Inspecţiei Judiciare, ca urmare a expirării mandatului, interimatul funcţiei se asigură de inspectorul-şef sau, după caz, de inspectorul-şef adjunct ale căror mandate au expirat, până la data ocupării acestor funcţii în condiţiile legii", se arată în proiectul de OUG, potrivit Agerpres.

Guvernul DancilaFoto: Guvern

În caz de încetare a mandatului de inspector-şef ca urmare a altor situaţii decât expirarea mandatului, interimatul funcţiei se asigură de către inspectorul-şef adjunct până la data ocupării acestei funcţii în condiţiile legii, iar în caz de încetare a mandatului de inspector-şef adjunct, ca urmare a altor situaţii decât expirarea mandatului, interimatul funcţiei se asigură de către un inspector judiciar numit de inspectorul-şef până la data ocupării acestei funcţii în condiţiile legii", se arată în proiectul de OUG, care a fost publicat pe site-ul Secretariatului General al Guvernului.

Unul dintre motivele invocate în susţinerea necesităţii adoptării OUG este acela că la 1 septembrie a expirat mandatul actualei conduceri a Inspecţiei Judiciare, iar în prezent nu există o reglementare legală care să specifice modul în care se asigură interimatul.

Pe de altă parte, Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, o hotărâre privind suplimentarea numărului maxim de posturi în Inspecţia Judiciară. Această HG prevede suplimentarea cu 17 posturi de inspectori a numărului maxim de posturi ale Inspecţiei Judiciare, au precizat surse guvernamentale.