Președintele american Donald Trump a lansat, pe twitter, critici dure la adresa cărții jurnalistului Bob Woodward ”Fear - Trump in White House” despre care spune că este plină de invenții și o încercare de înșelare a opiniei publice. El mai sugerează că celebrul jurnalist este un democrat sub acoperire.

HotNews.roFoto: Hotnews

În plus, Trump afirmă că înalții demnitari de la Casa Albă care sunt citați în carte au dezmințit deja episoadele care sunt relatate în cartea jurnalistului.

”Cartea lui Woodward a fost deja respinsă și discreditată de secretarul general al apărării James Mattis și de șeful cancelariei John Kelly. Citatele care li se atribuie sunt fraude fabricate, o înșelătorie la adresa publicului. La fel alte citate și povești. Este Woodward un democrat sub acoperire? Ați observat momentul ales? ”, a scris Trump pe rețeaua socială.

Liderul de la Casa Albă a mai postat articole de pe siteul breitbart.com cu potrivit cărora Mattis califică cartea drept rodul unei imaginații bogate.

Trump insistă că volumul publicat de Bob Woodward este plin de minciuni și surse false și neagă că l-ar fi făcut ”retardat„ și ”prost” pe Jeff Sessionse.

Cotidianul The Washington Post a publicat marți mai multe extrase din noua carte a jurnalistului Bob Woodward, care a ajutat la dezvăluirea scandalului Watergate, pe care acesta o va publica pe data de 11 septembrie.

Jurnalistul american acuză mai mulți oficiali de la Casa Albă, printre care consilierul economic Gary Cohn, pentru dispariția unor documente, care ar fi fost ascunse pentru a îl împiedica pe președintele SUA să le semneze. Printre documentele menționate se numără și unul care ar fi permis retragerea Statelor Unite din Acordul Nord-American de Comerț Liber și dintr-un acord de liber comerț cu Seulul.

Cartea foarte așteptată a ziaristului de investigații Bob Woodward despre Donald Trump creionează portretul unui președinte incult, coleric și paranoic, pe care miniștrii și colaboratorii săi se străduiesc permanent să-l țină sub control, pentru a evita derapaje puternice, scrie AFP.

Tot potrivit elementelor culese de Bob Woodward, după atacul chimic din aprilie 2017 atribuit președintelui sirian Bashar al-Assad, Trump l-ar fi apelat pe generalul Mattis și i-ar fi spus că și-ar dori să îl ucidă pe dictator.

"Hai dracu' să-l ucidem! Să mergem! Să omorâm dracu' mulți" (“Let’s fucking kill him! Let’s go in. Let’s kill the fucking lot of them,”), ar fi spus acesta. După ce a închis, Mattis s-ar fi întors spre un consilier și ar fi spus: "Nu vom face nimic din astea. Vom fi mult mai măsurați".

Bob Woodward descrie de asemenea, în această carte intitulată "Frica: Trump în Casa Albă", frustrarea recurentă a secretarului general al Casei Albe, John Kelly, care este tradițional cel mai apropiat de președinte în cadrul "West Wing".

În cadrul unei reuniuni în comitet restrâns, acesta ar fi afirmat, legat de Donald Trump: "E un idiot. E inutil să încerci să îl convingi de orice. (...) A deraiat de pe șine. Suntem în Orașul nebunilor. Nici măcar nu știu de ce vreunul dintre noi e aici. E cea mai proastă slujbă pe care am avut-o vreodată".