Premierul Viorica Dăncilă a confirmat miercuri, la începutul ședinței de Guvern, că va efectua joi o vizită de lucru în Spania, unde are programată o întâlnire cu regele Felipe al VI-lea. Însă, în aceeași zi, la ora 11.30, a fost convocată de președintele Klaus Iohannis la o nouă rundă de discuții privind rectificarea bugetară, după ce marți a suspendat ședința CSAT nefiind de acord cu propunerile guvernului. Premierul nu a precizat dacă va ajunge la discuțiile cu președintele.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Mă voi afla mâine într-o vizită de lucru în Spania, unde voi avea o întrevedere cu omologul meu spaniol şi voi fi primită de regele Spaniei", a spus Dăncilă.

Viorica Dăncilă a mai afirmat că va fi însoțită de ministrii dezvoltării regionale, externelor, apărării, mediului de afaceri şi fondurilor europene.

Potrivit programului oficial al Regelui Spaniei, Felipe al VI-lea are programată joi o întâlnire cu Viorica Dăncilă, la o oră neprecizată. „Palacio de La Zarzuela. Madrid, 06.09.2018. Audiencia a la Sra. Viorica Dăncilă, Primera Ministra de Rumanía”, scrie pe agenda oficială a Regelui Spaniei.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, i-a transmis miercuri, 5 septembrie a.c., o scrisoare Prim-ministrului României, doamna Vasilica -Viorica Dăncilă, prin care o invită pentru consultări, la Palatul Cotroceni, în data de 6 septembrie a.c., ora 11:30, în temeiul dispozițiilor art. 80 și ale art. 86 din Constituție, având în vedere opiniile exprimate de Guvern în legătură cu necesitatea rectificării bugetului de stat pe anul 2018. Consultările vizează clarificarea unor aspecte care țin de rectificarea bugetului de stat al instituțiilor cu atribuții în domeniul securității naționale pentru anul 2018, care constituie probleme urgente și de importanță deosebită. La această întâlnire au fost invitați și miniștrii de resort”, a transmis Administrația Prezidențială.