O echipă de paramedici din Australia a primit mesaje de mulțumire după ce a îndeplinit ultima dorință a unui pacient aflat pe moarte, aceea de mânca înghețată cu caramel, relatează BBC News.

Întâmplarea s-a petrecut săptămâna trecută, când Ron McCartney, 72 de ani, a fost transportat la spital, însă a fost făcută publică abia acum, pe pagina de Facebook a serviciului de ambulanță din Queensland.

Ron McCartney nu mai mâncase în ultimele zile. Paramedicii l-au întrebat: ”Dacă ai putea să mănânci ceva ce ți-ai dori?”. Pacientul a cerut atunci înghețată cu caramel.

Serviciul de ambulanță scrie, pe rețeaua socială, că paramedicii au primit cu smerenie și tristețe mesajul de gratitudine transmis de soția lui McCartney, Sharon.

Fiica bărbatului, Danielle Smith, a precizat că tatăl ei a murit sâmbătă, la spital, după o luptă de 17 ani cu cancerul pancreatic.

”Un gest atât de simplu poate avea un impact atât de mare asupra oamenilor care au cea mai mare nevoie de el„, a scris un internaut, pe pagina de Facebook a serviciului de ambulanță.

O altă femeie, care s-a recomandat ca asistentă pe ambulanță, a scris și ea: ”E mult prea ușor să te concentrezi pe sirene și luminile acestei meserii, dar asta înseamnă cu-adevărat să lucrezi pe ambulanță”.