Guvernul se reunește miercuri, începând cu ora 13.00, fiind căutată o soluție privind deblocarea situației ce vizează proiectul rectificării bugetare, după ce președintele Klaus Iohannis a suspendat marți ședința CSAT și a anunțat că așteaptă un alt proiect.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ședința este programată la Palatul Victoria de la ora 13.00, iar Executivul nu a publicat, până a această oră, proiectele aflate pe ordinea de zi. În cazul în care nu se va găsi urgent o soliție, ministrul de Finanțe susține că efectele se vor vedea inclusiv la nivelul acordării salariilor.

"Orice întârziere a rectificării bugetare poate crea efecte negative. Parte de salarii, în septembrie, rămâne neacoperită pentru entități la nivel public", a susținut ministrul Finanțelor Publice.

Marți seara, după suspendarea ședinței CSAT, la Palatul Victoria a avut loc o ședință de urgență a miniștrilor Cabinetului Dăncilă, la care a participat și președintele PSD, Liviu Dragnea.

Președintele Klaus Iohannis a declarat anterior că ședința CSAT a fost suspendată și așteaptă ca Guvernul să vină cu un nou proiect de rectificare bugetară, după ce membrii Consiliului Suprem nu au căzut la un acord pentru a emite avizul necesar pe proiectul de rectificare.

"Nu s-a putut obține consens, unanimitate și nu s-a putut emite avizul necesar pentru rectificare. Așadar am suspendat ședința CSAT", a declarat președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului a cerut Executivului să vină cu un proiect care să elimine tăierile "inexplicabile" ale bugetelor instituțiilor din domeniul securității naționale.

"Dacă dorim să insistăm pe șicane politice atunci lucrurile s-ar putea corecta puțin mai greu (...) România este o țară sigură, românii sunt bine apărați, dar aceste lucruri nu vin de la sine", a spus Iohannis.