Gabriela Firea a acuzat marți că a fost „boicotată” de Guvern din prima zi după ce a câștigat Primăria Bucureștiului în ceea ce privește „marile proiecte” pe care le-a propus în campanie.

Gabriela FireaFoto: Facebook - Gabriela Firea

„Îmi pare rău că am fost boicotată din prima zi în marile proiecte”, a spus Firea, adăugând că nu a cerut niciodată bani de la Guvern, ci doar avizarea unor proiecte precum fuziunea ELCEN-RADET sau centura Capitalei.

„Așteaptă și trenează și acum (...) Am un sentiment așa că parcă nu știu ce așteptăm”, a spus Firea.

Întrebată de ziariști dacă îi este teamă că i se va retrage sprijinul politic, Gabriela Firea a răspuns: „Sprijinul de la guvernare nu prea a fost și nu prea au ce să îmi retragă. Sprijinul politic, nu cred că se va ajunge până acolo”.

Despre disputele din PSD: Mă alătur colegilor care înțeleg că lucrurile nu au luat-o pe făgașul normal

În ceea ce privește disputele pe care le-a avut recent cu Liviu Dragnea, Gabriela Firea a declarat că rămâne membru al PSD, dar se alătură colegilor „care înțeleg că lucrurile nu au luat-o pe făgașul corect”.

„Nu ne permit nici să închidem ochii, nici să permanentizăm ce se întâmplă acum”, a subliniat Firea, acuzând o campanie de denigrare la adresa sa prin acuzații că a fost racolată de servicii secrete sau a devenit „omului lui Iohannis„.

„Dacă despre mine se poate spune așa ceva înseamnă că în România domnește manipularea (...) Sunt civil, nu sunt nici acoperit nici descoperit”, a declarat primarul Bucureștiului, care și-a exprimat convingerea că „adevărul va învinge, chiar dacă îmi este foarte greu acum”.

„Eu aș vrea să fim lăsați să vorbim, să nu mai fim contracarați prin mesaje toxice, dezinformări către presă, să fim desființați ca persoane publice” și prin „minciuni prin diverse site-uri”, a adăugat Firea, menționând că, deși este vorba de „un război nu tocmai curat”, nu este impresionată, deoarece cunoaște „aceste tactici de intimidare”.

Gabriela Firea nu a ratat ocazia de a-l critica pe președintele Klaus Iohannis, care „ar trebui să își consume mult mai multe resurse pentru binele acestei țări” și nu pentru „campanie electorală”.

„Nu sunt în tabăra celor care critică PSD. Sunt printre cei care au luciditate in PSD și nu acceptăm la nesfârșit să se distorsioneze adevarul si sa fim noi manipulați”, a mai spus ea.

Întrebată dacă are de gând să candideze la președinția României, Gabriela Firea a răspuns: „Sub nicio formă”.