​La o zi după ce solicitarea sa privind numirea ca notar a apărut în presă, ministrul Justiției, Tudorel Toader, reacționează pe Facebook, susținând că nu intenționează să demisioneze de la Ministerul Justiției.

Tudorel ToaderFoto: Agerpres

„​Simple precizari ! "Dupa incetarea mandatului ca urmare a expirarii termenului pentru care a fost numit, judecatorul Curtii Constitutionale poate opta pentru intrarea in avocatura sau notariat, fara examen" - art. 69 aln 4) din Legea nr. 168/ 2018, pentru modificarea si completarea Legii nr. 47/ 1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, nr. 595 din 12 iulie 2018. Nu intentionez sa demisionez de la Ministerul Justitiei”, a scris Tudorel Toader pe Facebook.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, vrea să devină notar public, înaintând o cerere în acest sens Uniunii Naționale a Notarilor Publici, potrivit unui document publicat luni de ziare.com.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a înaintat Uniunii Naționale a Notarilor Publici o solicitare privind propunerea către Ministerul Justiției de numire a sa ca notar, precum și suspendarea în condițiile în care îndeplinește funcția de ministru.

Potrivit sursei citate, numirea ca notar este făcută prin ordin de ministru, ceea ce înseamnă că Toader va fi în situația de a semna el însusi documentul.

Solicitarea este datata 10 august și înregistrată la Uniunea Națională a Notarilor Publici.