Liderul PNL, Ludovic Orban, l-a catalogat, duminică, după finalul BPN, pe Călin Popescu-Tăriceanu drept un ”băiat de mingi” al lui Victor Ponta și, apoi, al lui Liviu Dragnea și că s-a ”manifestat ca un taliban PSD-ist din 2014 când a abandonat valorite liberale”, iar candidatura acestuia din partea PSD-ALDE nu afectează în niciun fel competiția electorală.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Este tot un candidat PSD. Din păcate pentru el, domnul Popescu-T (Călin Popescu Tăriceanu - n.r.) s-a manifestat ca un taliban PSD-ist din 2014 când a abandonat valorite liberale şi a preferat să fie băiatul de mingi al lui Victor Ponta şi Liviu Dragnea. După părerea mea nu afectează în niciun fel competiţia electorală, PNL a votat susţinerea pentru Klaus Iohannis şi avem convingerea că actualul preşedinte al României va câştiga alegerile prezidenţiale fără niciun fel de problemă”, a declarat Ludovic Orban, potrivit Mediafax.

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat sâmbătă că a discutat în ședința cu social democrații despre un candidat comun cu ALDE la prezidențiale, dar nu s-a stabilit să nu fie de la PSD, susținând că personal nu a avut obiectiv să candideze la prezidențiale.

"În opinia mea, să avem un candidat comun la alegerile prezidențiale. Nu am stabilit să nu fie de la PSD, dar să fie comun. De principiu, am discutat cu Tăriceanu. Acum încep discuțiile în partide și să stabilim că da este candidat comun. Să vedem ce facem și la europarlamentare, ar fi dificil să mergem pe liste separate și apoi împreună la prezidențiale. Într-un termen rezonabil să stabilim candidatul", a declarat Liviu Dragnea.

Întrebat de jurnaliști dacă poate fi candidatul chiar persoana sa, Dragnea a afirmat că nu a fost niciodată obiectivul său și nu crede că se poate întâmpla ceva care să schimbe situația.

Liderul PSD a mai spus că singurul obiectiv este ca actualul președinte Klaus Iohannis să nu mai fie șef de stat încă 5 ani.