Federația Sindicatelor Democratice a Polițiștilor se declară alături de ministrul de Interne, Carmen Dan, în criza generată de violențele jandarmeriei de la protestul din 10 august, a transmis președintele Federației. El a adăugat că aceasta nu ar trebui să-și dea demisia, așa cum a solicitat, sâmbătă, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Carmen Dan, la audieriFoto: captura Antena 3

”Să știți că noi suntem alături de conducerea ministerului, suntem alături de doamna Carmen Dan, pentru că până când nu există o hotărâre a unei instanțe care să spună altceva față de ce este acum, suntem pentru conducerea ministerului și nu altfel”, a declarat, duminică Ionel Babuș, președintele FSDPR, federație care întrunește opt sindicate ale polițiștilor, scrie Mediafax.

„La acest moment, procurorul de caz este singurul care instrumentează ceea ce s-a întâmplat în Piața Victoriei pe data de 10 august. Deciziile se iau în conformitate cu legea, dar nu neapărat de ministrul Afacerilor Interne (...) Apreciez activitatea ministrului Carmen Dan. Este unul dintre cei mai buni miniștri de Interne pe care România i-a avut”, a declarat și Christian Ciocan, purtătorul de cuvând al FSDPR.

De asemenea, Ciocan a insistat că Jandarmeria acționează în baza legii și i-a luat apărarea colonelului Cătălin Paraschiv, şeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei Române

”Domnul colonel Paraschiv a fost acolo în baza unui ordin de misiune şi atribuţiile domniei sale sunt clar stabilite. Eu vă pot spune punctul de vedere personal vizavi de domnia sa, dar nu sunt aici în nume personal. Dacă vreţi punctul meu de vedere vi-l voi spune cu mare drag. Ar fi fost o onoare să servesc sub comanda domnului colonel Paraschiv, dar nu sunt la jandarmi, pentru România", a mai declarat Christian Ciocan, citat de Agerpres.

Precizările celor doi reprezentanți ai polițiștilor au făcut aceste precizări în contextul crizei create după mitingul de pe data de 10 august, precum și în contextul în care primarul general, Gabriela Firea, a solicitat, sâmbătă, demisia ministrului de Interne, Carmen Dan.