Un copil de 8 ani a fost rănit la cap și picioare, sâmbătă după-amiază, după ce a căzut în timp ce se afla în zona Vârfului Călțun din Munții Făgăraș, iar salvatorii montani intervin pentru a-l prelua, transmite Mediafax.

Potrivit Salvamont, copilul de 8 ani s-a accidentat după ce a căzut în zona Vârfului Călțun (2.527 metri) din Munții Făgărașului. ”Zona accidentului este foarte dificilă din punct de vedere al configurației terenului. Pacientul este conștient, dar prezintă leziuni la cap și picioare, iar salvatorii, din primele informații obținute, nu pot evalua cât de grave sunt leziunile sau cum vor afecta, în perioada următoare, starea accidentatului.

Sunt alarmate și se îndreaptă către locul evenimentului echipele Salvamont Sibiu din Bâlea și Negoiu, echipa Salvamont Argeș și elicopterul SMURD Mureș”, anunță Salvamont. Vârful Călțun, cunoscut și ca Cornul Călțunului, este un vârf muntos în Masivul Făgăraș, considerat uneori un vârf dublu împreună cu vârful Lespezi, având altitudinea de 2.505 metri.