Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat sâmbătă, la Neptun, că înregistrarea cu prefectul Capitalei, care era întrebată dacă mint Carmen Dan și Liviu Dragnea, a fost o scenă organizată de ministrul de Interne, pentru ca la final să i se reproșeze chiar ei în ședința PSD, relatează Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Acel episod, și îmi asum ce spun, a fost pus la cale de doamna ministru, a fost de către oamenii săi. O secretară, o asistentă cu angajați apropiați. Domniile sale, care intenționat au sunat-o pe doamna prefect, au invitat-o la terasă și au chemat un om să pună întrebări și asta ca azi să mi se reproșeze mie în Cex", a spus Gabriela Firea.

Prefectul Capitalei, Speranța Cliseru, este apropiată a Gabrielei Firea, ocupând în trecut funcția de consilier al acesteia. Până să ajungă la Primăria Capitalei, Cliseru a fost administrator public al orașului Voluntari, care îl are ca primar pe Florentin Pandele, soțul Gabrielei Firea.

Ulterior, Cliseru a fost numită de primarul general membru în consilii de administrație la societățile nou înființate: Compania Municipală Pază și Securitate București S.A și Compania Municipală Dezvoltare Durabilă București SA.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, că va avea o discuție cu ministrul de Interne și cu prefectul Capitalei despre controversele privind ordinul de intervenție dat jandarmilor la protestul din 10 august și despre înregistrarea video în care apare Speranța Cliseru chestionată de un cetățean.

Precizările vin după ce un cetățean a postat pe Facebook o înregistrare video cu prefectul Capitalei, Speranța Cliseru. Acesta îi cere Speranței Cliseru să vorbească despre protestul din 10 august și să recunoască faptul că ministrul Carmen Dan și liderul PSD, Liviu Dragnea, au mințit. Prefectul a răspuns: „Asta am spus”.

Redăm, mai jos, dialogul purtat între cei doi:

– Ce căutați în public, doamna Cliseru? Ar trebui să stați ascunsă după 10 august. Ascunsă ar trebui să stați. Vedeți că șoferul dvs a parcat pe trecerea de pietoni, la Grădina Icoanei, acolo. Refuză să mute mașina. Chem poliția sau ce facem? Îi spuneți dumneavoastră s-o mute?

– Faceți ceea ce credeți.

– Să fac ce prevede legea în principiu, nu?

– Da.

– Vedeți dumneavoastră, nu sunt jurnalist, doamna Cliseru, sunt un cetățean și vreau să fiți conștientă de părerea cetățenilor despre dumenavoastră. Și data viitoare când ieșiti în public să vă mai gândiți. De mai multe ori, poate. Și să știți că 10 august nu o uită nimeni. Dacă sunteți nevinovată, dacă nu ați avut nici o implicare, ieșiți public și spuneți asta.

– Am ieșit și am spus.

– Perfect, ziceți: doamna Carmen Dan minte, domnul Dragnea face asta.

– Asta am spus.

– Spuneți mai clar.

– Am spus.

– Până nu o să spuneți super clar chestiile astea...

– Ați greșit adresa, mergeți la alte persoane să le întrebați. Eu am spus că sunt nevinovată și să mergeți să întrebați acele persoane, nu să mă hăituiți pe mine. Nu sunt eu vinovată, credeți-mă.

– Perfect, abia aștept să stabilească instanța acest lucru. Îmi doresc să nu fiți vinovată, îmi doresc din suflet chestia asta, dar negarea dumneavoastră trebuie să fie mult mai amplă. Și dezicerea dvs de PSD trebuie să fie mult mai amplă.

– Aveți răbdare că o să fie, o să fie.