Ecaterina Andornescu a declarat, sâmbătă, referitor la cererea de demisie a ministrului de interne Carmen Dan, că PSD a dat în trecut guverne mai performante și poate da și acum un guvern mai performant. Ea a mai spus că Liviu Dragnea ar trebui să facă pasul înapoi pentru că ar fi mai bine și pentru el, precizând că sunt mulți oameni în partid care pot ocupa funcția de președinte al PSD.

Ecaterina AndronescuFoto: Agerpres

”Eu cred că PSD-ul a dat guverne mai performante și cred că acum poate avea un guvern mai performant și aceste lucruri trebuie discutate”, a spus Andronescu, la Digi 24.

”Dacă dezbaterile vor ajunge la concluzia că am avut dreptate (referitor la scrisoarea deschisă transmisă recent conducerii PSD-n.red) trebuie să se întâmple o remaniere. Sper să se întâmple”, a mai spus social-democrata.

Întrebată dacă Liviu Dragnea ar trebui să facă pasul înapoi pentru că nu mai poate gestiona lucrurile, Andronescu a răspuns: ”Nu e vorba că nu le poate gestiona, i s-a reproșat că o parte a legislației este în favoarea lui, iar atunci când am scris m-am gândit și la acest lucru. (...) Nu e de acceptat de nimeni să facă legislație pentru o persoană și mă refer inclusiv la ordonanțe și la legile justiției. Ar fi mai bine inclusiv și pentru el. Sunt mulți în partid care pot fi președinți”, a completat Andronescu, refuzând să facă vreo nominalizare și precizând că președintele este decis de congres.

Senatorul PSD, Ecaterina Andronescu, a cerut, la începutul săptămânii trecute, într-o scrisoare deschisă adresată membrilor PSD, ca Dragnea să se retragă din fruntea partidului, altfel PSD va pierde guvernarea, precum şi pregătirea unui guvern PSD de profesionişti. Andronescu spunea că PSD trebuie să se salveze "de la un dezastru major".