Legile privind siguranța națională prin care se va înființa Autoritatea Națională de Interceptări va scoate serviciile de informații și a ofițerilor serviciilor din justiție și politică, arată planul de acțiune al PSD pentru perioada septembrie-decembrie 2018.

Dancila si DragneaFoto: Captura video

Legea ar aduce, potrivit PSD, ”îmbunătăţirea legislaţiei pentru asigurarea unor servicii de informaţii în conformitate cu cerințele statului de drept”.

”Adaptarea prevederilor din legile siguranței naționale la nivelul celor din țările puternic dezvoltate în acest domeniu. Reașezarea activității serviciilor de informații în matca lor constituțională. Definirea amenințărilor la securitatea națională în contextul regional și global actual. Definirea clară a atribuțiilor structurilor de informații Scoaterea serviciilor de informații și a ofițerilor serviciilor din justiție și politică. Înființarea Autorității Naționale de Interceptări” sunt obiectivele Legilor siguranței naționale potrivit documentului de prezentare în CEX.

Ideea unei Autorități Naționale de Interceptare vine încă din 2016, când Tăriceanu anunța depunerea unui astfel de proiect de lege.