Europarlamentarul Renate Weber a anunțat că a trece oficial la ALDE, argumentând că acesta este singurul partid din România ”care se fundamentează pe valori în care cred și pe care le împărtășesc, pe principii liberale autentice”.

Renate WeberFoto: renateweber.eu

”După aproape patru ani în care am acționat că om politic independent și după o lungă perioada de introspecție, am decis că nu e momentul să mă retrag din viață politică, deși, dat fiind contextul actual, cel puțin al politicii românești, aceasta ar fi fost cu siguranță cea mai comodă opțiune pentru mine personal. Dar în viață nu e mereu despre noi… e și despre ceilalți și despre ce crezi tu că ai de oferit celor din jurul tău. Așadar, azi am decis să mă alătur oficial partidului ALDE România, pentru că a face politică, a lupta pentru un ideal, a-ti pune in practică un crez, toate sunt imposibile fără un partid care să te susțină și să te ajute. ALDE a fost și rămâne singură mea opțiune politică”, a scris Renate Weber pe pagina sa deFacebook.

Potrivit acesteia, ALDE este singurul partid din România care se fundamentează pe valori în care crede și pe care le împărtășește, ”pe principii liberale autentice”.

”Pe respectarea și protejarea drepturilor și libertăților fundamentale. Pentru mine asta este sfânt și așa ceva nu se tranzacționează, nici măcar în politică. Sper că prin prezența mea în ALDE să contribui la dezbaterile și deciziile partidului și împreună cu actuală conducere să covingem că prosperitatea individuală, prosperitatea economică a României pot fi susținute cu și prin respectarea drepturilor civile, politice și sociale ale românilor”, a mai scris aceasta.

În septembrie 2007, Renate Weber s-a înscris în PNL.

Renate Weber a ajuns de trei ori europarlamentar pe listele PNL, însa a fost exclusă din partid, în 2015, alături de Norica Nicolai, motivul constituindu-l faptul că cele două s-au afiliat grupului ALDE din Parlamentul European.