Premierul Viorica Dăncilă a transmis, vineri, la școala de vară a tineretului PSD, și un mesaj către politicienii din opoziție, sfătuindu-i să câștige încrederea românilor prin proiecte, ”nu prin jigniri”.

Viorica DancilaFoto: Guvernul Romaniei

”Îmi pun întrebarea pe care multe dintre colege o au, pe mâinile cui să lăsăm România, pe mâna unui partid care vrea să dărâme guvernul cu plangeri penale, care preferă circul în instituțiile statului,care fac circ în Parlament, ăstia sunt oamenii care să ne conducă în direcția bună? Un sfat din partea primului-ministru și a președintelui PSD, dragi colegi din opoziție, câștigați încrederea românilor prin proiecte, prin ceea ce faceți bun pentru ei, încrederea românilor nu se castigă prin jigniri. Dacă credeți că puteți obține guvernarea prin mijloace nedemocratice, vă inșelati”.

Dăncilă a mai spus că are puterea și determinarea, susținerea partidului și a coaliției, de a continua în funcția de premier și nu are niciun motiv să facă un pas înapoi.

Dăncilă i-a criticat totodată pe cei care îi „numără virgulele sau greșelile de exprimare”, spunând că poate că a greșit, ”e o presiune imensă, o oboseală imensă”, dar nu va greși „niciodată în deciziile” pe care le va lua „pentru România și pentru români”.