Consilierul pe probleme economice al premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, îl compară peFacebookpe Klaus Iohannis cu Leneșul din Zootopia după ce președintele României a cerut Guvernului să ia măsuri în cazul crizei pestei porcine, întrucât cheltuielile din fondul de rezervă pe care Guvernul le-a făcut pentru pesta porcină africană sunt zero.

Darius ValcovFoto: Agerpres

”Ce vocal a devenit “lenesul” de cand i-a fost taiat bugetul pentru al doilea bucatar din alaiul prezidential! #incetincetisor”, a scris Vâlcov.

Președintele Klaus Iohannis a cerut vineri din nou Guvernului să ia măsuri în cazul crizei pestei porcine africane, calificând drept „un exercițiu cinic de manipulare” explicațiile reprezentanților executivului potrivit cărora șeful statului este responsabil de întârzierea despăgubirilor pentru că blochează rectificarea bugerară.

„Ministrul finanțelor afirmă că fondul de rezervă este zero deoarece fondurile au fost cheltuite pentru situațiile de calamitate, inclusiv pentru pesta porcină. În realitate, cheltuielile din fondul de rezervă pe care Guvernul le-a făcut pentru pesta porcină africană sunt zero”, a susținut președintele.

Captura video / Facebook Darius Vâlcov