Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București a finalizat joi, 30 august, achiziția directă a 850 de cartușe calibrul 38 mm cu efect iritant fumigen lacrimogen (I.F.L.), contract cu o valoare fără TVA de 141.950 lei (peste 30.500 euro), de la firma Terra Operations SRL, potrivit datelor din Sistemul electronic de achiziții publice. Cartușele de calibrul 38 mm cu efect iritant lacrimogen se află pe lista muniției neletale folosite de jandarmi la protestul din 10 august, conform datelor comunicate, în data de 16 august 2018, de Parchetul General.

Noi achizitii la JandarmerieFoto: SICAP

"Livrarea produselor se va face la sediul autorităţii contractante (..), nu mai târziu de 20.10.2018, iar plata se va efectua (..) în termen de maxim 30 de zile de la recepţia în totalitate şi fără obiecţiuni a produselor", se arată în anunțul de achiziție directă din Sistemul electronic de achiziții publice (SICAP).

Anunțul a fost publicat în sistem în data de 27 august, finalizarea achiziției realizându-se 3 zile mai târziu.

Amintim că la sfârșitul săptămânii trecute, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București a finalizat achiziția serviciilor de încărcare a opt pulverizatoare de capacitate mărită (PCM) cu soluție iritant lacrimogenă, de la firma Stimpex, contract în valoare totală de 8.000 de lei (fără TVA), conform datelor din SICAP. Astfel de pulverizatoare au fost de asemenea folosite pentru reprimarea protestului din 10 august, conform datelor anunțate anterior de Parchetul General care a deschis o anchetă în acest caz.

Pentru detalii citește: