Două femei au avut nevoie de îngrijiri medicale vineri dimineață, la stația de metrou Piața Romană, pentru că li s-a făcut rău, una dintre ele fiind transportată la Spitalul Universitar, informează Mediafax. Reprezentanții ISU București-Ilfov nu au putut preciza dacă starea femeilor a fost deteriorată din cauza aglomerației de la metrou cauzată de lucrările la Magistrala 2.

Aglomeratie la metrouFoto: Captura Facebook

Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov s-au deplasat, vineri dimineață, la stația de metrou Piața Romană, pentru a acorda îngrijiri medicale unor călători. Două femei au spus că li s-a făcut rău, iar una dintre ele a fost transportată la Spitalul Universitar, cealaltă refuzând acest lucru.

Metrorex a început joi noaptea lucrările de modernizare pe Magistrala 2, stația Pipera. Angajații companiei de transport în comun vor lucra non-stop în perioada 31 august - 3 septembrie, urmând ca în dimineața zilei de luni, 3 septembrie, circulația să revină la normal, spun reprezentanții companiei.

Metrorex precizează că în perioada lucrărilor de modernizare circulaţia trenurilor va fi redirecționată, astfel că vineri, 31 august, călătorii care vor circula pe Magistrala 2 (Berceni- Pipera şi retur), vor coborî în stația Aurel Vlaicu și, de pe același peron, vor lua un alt tren de la aceeași linie sau de la linia vecină, pentru continuarea călătoriei.

La orele cu vârf de trafic, intervalul de circulație între trenuri pe tronsoanele Berceni - Aurel Vlaicu-Berceni va fi de 5-6 minute, respectiv 8-9 minute în restul zilei. Pe tronsoanele Aurel Vlaicu - Pipera - Aurel Vlaicu, intervalul de succedare a trenurilor este de 10 minute la orele cu vârf de trafic și de 16 minute în restul zilei”, precizează Metrorex.

Pe de altă parte, în perioada 1-2 septembrie (sâmbătă și duminică), călătorii care vor circula pe Magistrala 2 (Berceni - Pipera şi retur) vor coborî în stația Aviatorilor și vor lua un alt tren de la aceeași linie, pentru continuarea călătoriei.