Un bărbat a fost arestat și pus sub acuzare pentru amenințări cu moartea proferate la adresa jurnalilștilor ziarului Boston Globe, acesta preluând mesajele președintelui american Donald Trump potrivit căruia presa este ”dușmanul poporului” și promovează ”fake news”.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit FBI, Robert Chain a lansat o serie de amenințări după ce Boston Globe a demerat o campanie împotriva atacurilor președintelui american la adresa presei, scrie The Guardian.

Robert Chain, 68 de ani, a sunat de mai multe ori la redacție spunând că îi va împușca în cap pe ziariști. Bărbatul a susținut ulterior că nu a vrut altceva decât să reacționeze față de criticile ziarului la adresa lui Trump.

Chain, din Encino, California, deține mai multe arme de foc, iar anchetatorii au descoperit că achiziționase recent, în luna mai, o carabină de 9mm.

”Într-o vreme în care polarizarea politică este tot mai acută și în contextul în care incidentele legate de violență în masă sunt tot mai multe, oamenii ar trebui să fie atenți la propria retorică politică. Dacă nu, vom fi noi„, a declarat Andrew Lelling, procurorul statului Massachusetts.

Boston Globe a inițiat recent o campanie de presă împotriva atacurilor președintelui Donald Trump la adesa presei. Peste 300 de publicații din SUA s-au alăturat demersului de susținere a libertății presei, printre acestea New York Times.

Boston Globe este ziarul care a demascat, în urma unei lungi serii de investigații jurnalistice, mai multe cazuri de molestare a copiilor și abuzuri sexuale săvârșite de preoți, cu complicitatea liderilor bisercii catolice care au încercat să mușamalizeze scandalul.