Metrorex începe joi noaptea lucrările de modernizare pe Magistrala 2, stația Pipera, amintește Mediafax. Angajații companiei de transport în comun vor lucra non-stop în perioada 31 august - 3 septembrie, urmând ca în dimineața zilei de luni, 3 septembrie, circulația să revină la normal, spun reprezentanții companiei.

Metroul bucurestean Foto: metrorex.ro

Metrorex precizează că în perioada lucrărilor de modernizare circulaţia trenurilor va fi redirecționată, astfel că vineri, 31 august, călătorii care vor circula pe Magistrala 2 (Berceni- Pipera şi retur), vor coborî în stația Aurel Vlaicu și, de pe același peron, vor lua un alt tren de la aceeași linie sau de la linia vecină, pentru continuarea călătoriei.

La orele cu vârf de trafic, intervalul de circulație între trenuri pe tronsoanele Berceni - Aurel Vlaicu-Berceni va fi de 5-6 minute, respectiv 8-9 minute în restul zilei. Pe tronsoanele Aurel Vlaicu - Pipera - Aurel Vlaicu, intervalul de succedare a trenurilor este de 10 minute la orele cu vârf de trafic și de 16 minute în restul zilei", precizează Metrorex.

Pe de altă parte, în perioada 1-2 septembrie (sâmbătă și duminică), călătorii care vor circula pe Magistrala 2 (Berceni - Pipera şi retur) vor coborî în stația Aviatorilor și vor lua un alt tren de la aceeași linie, pentru continuarea călătoriei.

"Pe tronsoanele Berceni - Aviatorilor - Berceni, intervalul de succedare a trenurilor va fi de 8 minute. Pe tronsonul Aviatorilor - Pipera - Aviatorilor, intervalul de succedare a trenurilor va fi de 16 minute. Călătorii vor fi permanent informați prin sistemul de sonorizare din trenuri, dar și din stații", precizează Metrorex.

"Pentru îmbunătățirea condițiilor de circulație a trenurilor, în perioada 31 august - 3 septembrie 2018, se vor efectua lucrări de modernizare și înlocuire a aparatelor de cale (macaze). Personalul specializat Metrorex va lucra non-stop, pentru a reduce la minimum disconfortul călătorilor", anunță compania.