Aproape jumătate dintre tinerii britanici LGBT sau care încă explorează teritoriul orientării sexuale s-au rănit măcat o dată, conform unui studiu făcut public astăzi. Studiul arată că aceștia se bucură de un nivel considerabil mai scăzut de satisfacție în viață, comparativ cu cel al tinerilor heterosexuali, scrie Reuters.

In depresieFoto: Shutterstock

Intimidarea homofobă și mediile unde apar stereotipuri puternice de gen exercită presiune asupra tinerilor LGBT, conform raportului prezentat de The Children's Society.

,,Sunt regretabil de stigmatizați”, a declarat Richard Crellin, manager pentru politici publice și cercetare. ,,Încă există multe școli în care să fi numit gay este o insultă, unde nu există o atmosferă inclusivă și tinerii simt că trebuie să-și ascundă sexualitatea pentru că, altfel, ar fi terorizați de profesori și de colegi.”

Aproape jumătate dintre elevii LGBT se confruntă cu hărțuire în școală, potrivit unui raport publicat anul trecut de fundația caritabilă Stonewall.

Raportul întocmit de The Children's Society indică existența unei diferențe majore între gradul de satisfacție și fericire existent între adolescenții care experimentează atracția sexuală față de indivizi de alt sex și cei care se simt atrași de indivizi de același sex. Datele analizate au fost colectate de la 19 000 de adolescenți de 14 ani în 2015.

Peste 15% dintre toți adolescenții au mărturisit că și-au produs răni fizice de-a lungul timpului, procent care a crescut la jumătate în rândul celor care au raportat existența atracției sexuale față de același sex.