Șaisprezece persoane, între care și un copil, au fost coborâte, luni seara, din telegondola din Piatra-Neamț, în care au rămas blocate peste trei ore, din cauza unei defecţiuni. La fața locului au intervenit pompieri, salvamonțiști și jandarmi, potrivit Mediafax.

Echipaje de pompieri, jandarmi și salvamontiști din județul Neamț au fost mobilizate, luni seara, pentru operaţiunea de coborâre a pasagerilor din gondolele blocate în municipiul Piatra Neamț. Nicio persoană nu a fost rănită în urma incidentului. Cei 16 pasageri au așteptat peste trei ore până când telegondola a fost repusă în funcțiune.

"Din informațiile deținute, în interior s-au aflat 16 persoane, 15 adulți și un copil, fără probleme medicale. Pentru deblocarea acestora, salvatorii au intervenit cu două mașini de stingere și o autoscară. De asemenea, la fața locului au fost trimise o ambulanță SMURD și o unitate de terapie intensivă mobilă.

Cu eforturi susținute ale pompierilor salvatori, jandarmilor montani și ale alpiniștilor din cadrul Salvamont Neamț s-a reușit coborârea unei persoane, în siguranță.

Sistemul a fost repus in funcțiune, cu ajutorul unui motor diesel, astfel că telegondolele și-au reluat deplasarea către zona de sosire. Toți au fost coborâți in siguranță, fiind asistați de personalul medical SMURD", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Adrian Rotariu, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

Potrivit șefului Serviciului Salvamont Neamț, Raul Papalicef, intervenția a fost dificilă. "Gondola e de altitudine mare, la 60-70 de metri deasupra orașului. Nu e o operațiune atât de simplă", a precizat Raul Papalicef.

Telegondola Piatra Neamț beneficiază de 22 de gondole, fiecare având opt locuri.