Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat că îi cunoaște pe unii dintre candidații la șefia DNA, le știe traseul profesional și atitudinile etice, dar, deocamdată, procedura este în etapa studierii dosarelor.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Îi știu pe unii, le cunosc evoluțiile profesionale, unora atitudinile etice și morale. Suntem în perioada în care studiem dosarele, proiectele manageriale. Îi așteptăm la interviu, îi vom evalua și atunci dăm și rezultatul”, a spus Tudorel Toader, întrebat de ziariști în legătură cu cei șase candidați la șefia DNA.

În cea de-a doua rundă pentru ocuparea funcției de procuror-șef al DNA s-au înscris șase procurori: Paula Tănase, Nicolae Lupulescu, Gabriela Scutea, Sorin Armeanu, Adina Florea și Andrei Bodean.

Procedura de desemnare a unui succesor al Laurei codruța Kovesi a fost demarată imediat după demiterea acesteia, în luna iulie. Niciunul dintre candidații înscriși atunci nu a fost acceptat de ministrul justiției, care, potrivit legii în vigoare, trebuie să înainteze o propunere Consiliului Superior al Magistraturii.

CSM acordă apoi un aviz consultativ, după care propunerea merge la președintele Klaus Iohannis, care poate respinge o singură dată, motivat, candidatura pentru șefia DNA.