Procurorul general, Augustin Lazăr, va susține luni, la ora 15.00, o declarație de presă privind corespondența legată de protocoalele dintre Ministerul Public și SRI, la sediul Parchetului General, după ce inițial aceasta era programată pentru ora 12.00. Lazăr afirmase că tema este una falsă și manipulatorie, adăugând că Ministerul Justiției și Consiliul Superior al Magistraturii au fost informate cu privire la acest aspect.

Augustin LazarFoto: Agerpres

UPDATE: Procurorul general, Augustin Lazăr, va susține, luni, la ora 15:00, o declarație de presă la sediul Parchetului General, despre protocoalele încheiate cu SRI, relatează Mediafax.

”În jurul prânzului vom avea o declarație de presă”, le-a spus Lazăr jurnaliștilor, întrebat în legătură cu această corespondență.

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat duminică, la Digi 24, că recenta descoperire a unor noi protocoale între Ministerul Public şi Serviciul Român de Informaţii reprezintă "o temă falsă", cu rolul de a manipula opinia publică şi a destabiliza Ministerul Public.

"Cineva care este avizat poate să observe că prin prelucrarea şi agitarea acestei teme manipulatorii la diverse televiziuni, a doua zi dimineaţa, brusc, domnul ministru al Justiţiei pare a se lăsa manipulat de această temă, fiindcă alte detalii nu a dat - nici nu avea ce să dea, fiindcă noi am discutat suficient în ultima perioadă încât să observ dacă ceva îl nemulţumeşte în activitatea Ministerului Public sau nu. Brusc, evaluare! (...) Media este inteligentă şi nu trebuie să îi dau eu explicaţii suplimentare, cine ar avea de câştigat dintr-o treabă de asta. Adică toate protocoalele sunt cunoscute, la CSM şi la Ministerul Justiţiei. Niciun protocol nu a fost declarat de vreo instanţă ca fiind ilegal. Ministerul Public funcţionează în temeiul legii şi al Constituţiei, iar protocoalele sunt simple proceduri tehnice de lucru, cum să coopereze instituţiile respective. Cine imaginează o astfel de schemă manipulatorie şi cine se lasă manipulat de o astfel de schemă nu face decât să facă un joc ilegal. Şi noi avem o opinie publică foarte inteligentă, care poate să observe aceste fapte", a spus procurorul general.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat sâmbătă că declanşează procedura de evaluare a activităţii manageriale a procurorului general, Augustin Lazăr, în contextul protocoalelor încheiate cu SRI. El a spus că rezultatele evaluării, însoţite de eventuale propuneri, vor fi făcute publice în termen de cel mult 30 de zile.