Polițiștii bihoreni s-au autosesizat cu privire la săvârșirea infracțiunii de distrugere în cazul incendiului de la Palatul Episcopal Greco-Catolic din Oradea, cercetările fiind făcute sub coordarea procurorilor, informează Mediafax. Imobilul nu avea asigurare pentru incendiu.

Palatul Episcopiei Greco-Catolice din Oradea, fost cuprins de flacariFoto: Agerpres

Șeful IPJ Bihor, Alin Haniș, a declarat duminică, într-o conferință de presă la Oradea, că zona din jurul Palatului Episcopal Greco-Catolic este securizată pentru a nu cădea elemente de construcție care să rănească cetățenii.

"Duminică dimineață ne-am autosesizat pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere, s-a efectuat cercetare la fața locului sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, procurorii au și fost să vadă ce s-a întâmpla. Vom securiza zona pentru a nu mai fi un pericol pentru cetățeni, să eliminăm orice risc de a cădea de sus un corp care să rănească oamenii", a spus Haniș.

Potrivit acestuia, palatul este sigilat, cauzele izbucnirii incendiului fiind în curs cercetare.

Adjunctul șefului ISU Bihor, Alexadru Csilik, a declarat, la rândul său, în aceeași conferință de presă, că, în total, pentru stingerea incendiului, au intervenit 114 subofițeri pompieri și șase ofițeri cu 10 autospeciale cu apă și spumă și două autospeciale cu scară.

"S-a intervenit atât din exterior, cât și din interior", a spus Csilik.

Purtătorul de cuvânt al Episcopiei Greco-Catolice Oradea, Anton Cioba, a precizat în conferința de presă că imobilului nu avea asigurare pentru incendiu.