Liderul Mişcării România Împreună, Dacian Cioloș, spune că evaluarea activității lui Augustin Lazăr pe care a anunțat-o ministrul Justiției este de fapt un pretext pentru a se pune presiune pe ancheta privind intervenția forțelor de ordine asupra manifestanților din Piața Victoriei.

Dacian CiolosFoto: Captura Facebook.com

”Sub pretextul evaluării procurorului general al României, care e responsabilitatea în primul rând a Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul Tudorel Toader încearcă să pună presiune pe dosarul violențelor la care au fost supuși cetățenii care au protestat în 10 august și să decapiteze conducerea Parchetului General”, scrie Cioloș pe Facebook.

”Nu este nicio surpriză comportamentul ministrului Toader. A procedat în aceeași manieră și când a dorit demiterea conducerii DNA: De data aceasta, folosește o informație parțial adevărată, parțial falsă, doar ca să poată declanșa o procedură de evaluare împotriva lui Augustin Lazăr pentru simplu motiv că acesta s-a opus public ministrului în mai multe rânduri. Pare tot mai clar: cine îndrăznește să conteste acapararea politică a instituțiilor statului care ar trebui să lucreze independent de puterea politică, e considerat ca fiind parte a “statului paralel” și trebuie preluat sub controlul liderilor PSD-ALDE”, mai spune fostul premier.