Fostul adjunct al Laurei Codruța Kovesi la Parchetul General, procurorul Gabriela Scutea, s-a înscris în cursa pentru șefia DNA, a declarat, pentru Mediafax, ministrul Justiției Tudorel Toader. Scutea este cel de-al treilea candidat pentru conducerea Direcției.

Gabriela ScuteaFoto: Agerpres

13.55 Ultimul înscris la concursul pentru conducerea Direcției Naționale Anticorupție este procurorul Adrian Bodean, de la DNA Constanța, potrivit Digi 24.

12.58 Toader scrie, pe Facebook, că sunt 4 candidați pentru DNA, fără a preciza cine este al patrulea: ”În acest moment sunt 4 candidați pentru funcția de procuror șef DNA și 14 candidați pentru funcția de judecător la TUE! La orele 16.30, pe pagina MJ, vom afișa listele de candidați pentru cele două funcții!”

Procurorul Gabriela Scutea a fost, între noiembrie 2006 - mai 2013, adjunct al Procurorului General, care era atunci Laura Codruța Kovesi, și era responsabilă pentru activitatea Secției judiciare, activitatea de resurse umane și documentare, ordonator principal de credite (delegat), implementarea programelor cu finanțare externă, precum și audit.

Ulterior, între mai - august 2013, a fost numită consilier al Procurorului General de atunci, respectiv Tiberiu Nițu. În ianuarie 2017, în perioada scandalului privind OUG 13, Gabriela Scutea deținea funcția de secretar de stat în Ministerul Justiției.

Ea și-a început activitatea în 1995 ca procuror stagiar la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov și apoi Parchetul de pe lângă Judecătoria Rupea.

Ceilalți doi procurori care s-au înscris în cursa pentru șefia DNA suntPaula Tănasede la Galați și procurorul militarNicolae Lupulescu.

Vineri este ultima zi în care procurorii își pot depune, la Ministerul Justiției, candidatura pentru funcția de șef al DNA, lista finală a celor care îndeplinesc criteriile necesare precum și programarea interviurilor urmând a fi publicate în 29 august.