Curtea Constitutionala a acceptat constestatia lui Voiculescu la legea CNSAS

Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii se va desfiinta 

de Andreea Pora     HotNews.ro
Joi, 31 ianuarie 2008, 15:27 Actualitate | Esenţial


Voiculescu a desfiintat CNSAS
Foto: Rompres
 documente
(31 Ian 2008) DOC, 85KB
(31 Ian 2008) PDF, 52KB
Curtea Constitutionala a acceptat joi exceptiile de neconstitutionalitate ridicate de Dan Voiculescu la Legea 187. Este vorba de trei de articole care vizeaza existenta institutiei. Avocatul Poporului, Ioan Muraru, a sustinut desfiintarea CNSAS in termeni de " eliminarea acestui venin anticonstitutional". De la publicarea deciziei in Monitorul Oficial, CNSAS isi va inceta activitatea. Votul Curtii a fost in unanimitate pentru acceptarea exceptiilor lui Voiculescu.

Curtea Constitutionala a declarat drept neconstitutionale articolele 7, 8 si 9 din Legea 187, potrivit careia functioneaza CNSAS. Cele trei articole se refera la infiintarea Consiliului, componenta Colegiului si revocarea membrilor acestuia.

Consecinta este ca imediat dupa publicarea deciziei Curtii in Monitorul Oficial, institutia va ramine fara baza legala si toate actele emise nu vor mai avea putere juridica. Cu alte cuvinte, CNSAS isi va inceta activitatea.

Potrivit articolului 147 din Constitutie, in termen de 45 de zile Parlamentul ar trebui sa modifice legea in asa fel incit sa o puna in concordanta cu decizia Curtii. O alta solutie ar fi ca Guvernul sa emita o Ordonanta de urgenta, care insa trebuie sa respecte decizia CC.
Ambele variante sint insa complicate, juristii contactati de HotNews.ro spun ca unul din articolele declarate neconstitutionale este chiar cel de infiintare a CNSAS, cu alte cuvinte se contesta chiar existenta institutiei.

Membrii Curtii Constitutionale
Foto: ro.wikipedia.org

De sus, din stanga:
Acsinte Gaspar,
Aspazia Cojocaru,
Augustin Zegrean,
Ion Predescu,
Petre Ninosu,
Tudorel Toader,
Valentin-Zoltan Puskas,
Nicolae Cochinescu,
Ioan Vida


Sediul Curţii Constituţionale
este în Palatul Parlamentului,
Intrarea B1, Bucureşti,
Calea 13 Septembrie nr.2,
sector 5, cod postal 050725.
TELEFON: (40-21) 402.21.21
FAX: (40-21) 312.43.59.
INTERNET: www.ccr.ro.
E-mail: ccr@ccr.ro.


Votul Curtii a fost unamin in favorea acceptarii exceptiilor ridicate de Voiculescu, inclusiv cel al lui Augustin Zegrean, reprezentantul PD la Curte. Petre Ninosu nu a participat la vot, deoarece a plecat din sedinta, dupa ce a adormit de doua ori in timpul ei.

Potrivit unor surse de la Curtea Constitutionala, atit Ioan Muraru, Avocatul poporului, cit si Nicolae Cochinescu, fost presedinte al Curtii, in calitate de raportor, au sustinut argumentatia lui Dan Voiculescu, pledind pentru neconstitutionalitatea celor trei articole.

Avocatul Poporului si-a prezentat punctul de vedere intr-o "terminologie straina de un dosar aflat in stare de judecata si de Curtea Constitutionala", spun sursele citate.

El si-a incheiat argumentatia prin urmatoarea fraza " Curtea Constitutionala este datoare sa elimine din legislatia romaneasca acest venin anticonstitutional".

Muraru, ca si Cochinescu, au sustinut exceptiile ridicate de Voiculescu, considerind ca prevederile Constitutiei din 2003 "interzic instantele extraordinare si limiteaza existenta jurisdictilor exterioare puterilor judecatoresti", CNSAS aflindu-se in aceasta situatie.

Punctul de vedere exprimat de Guvern a fost pentru respingerea exceptiilor ridicate de Voiculescu, iar Parlamentul nu a trimis nimic.

Sergiu Andon, avocatul lui Dan Voiculescu, a incercat sa obtina o noua aminare a judecarii pe fond, trimitind un certificat medical. Cererea lui a fost respinsa. Citeva ore mai tirziu, Sergiu Andon evolua la televiziuni.

Procesul in care Dan Voiculescu a contestat decizia de politica politica data de CNSAS se va reintoarece la Curtea de Apel.

Mircea Dinescu: " Servitorii lui Ceausescu sint tari".

"Un fost securist si un fost sef de sectie la Scinteia au omorit CNSAS. Servitorii lui Ceausescu sint tari. Se intrerupe toata activitatea CNSAS, se pune cruce la toate dosarele ofiterilor si turnatorilor. Vreau sa vad cum iese societatea civila in strada impotriva acestor sobolani".


Claudiu Secasiu: " Se suspenda dreptul cetateanului la propriul trecut"

"Desfiintarea institutiei blocheaza accesul cetateanului la propriul dosar si dreptul de a-si cunoaste tortionarul. Ne intoarcem in 1997, la discutiile privind oportunitatea deconspirarii Securitatii. Va fi o lupta indelungata pentru lege. Constatam dupa 8 ani ca o lege este neconstitutionala, este ceva nemaiintilnit".

LIdia Barbulescu, presedinta CSM: " Verdictele CNSAS sint lovite de nulitate"

Lidia Barbulescu sustine ca verdictele date de CNSAS de la infiintare si pina acum sint lovite de nulitate. " Este o greseala a se spune ca deciziile Curtii Constitutionale au obligativitate numai pentru viitor, pentru ca aceste decizii constata neconstitutionalitatea unor legi ori a unui text de lege si este ca si cum acestea nu ar fi existat. Nu se poate vorbi de neretroactivitatea unei legi ca urmare a deciziilor CC, cu atit mai mult in cazul de fata, vin si spun ca aceasta institutitie a actionat in afara legii fundamentale", a declarat Lidia Barbulescu citata de Mediafax.

Ioan Stanomir, profesor de drept constitutional: " E ca si cum nu s-ar fi intimplat nimic in acesti ani"

Ioan Stanomir considera ca din punct de vedere stric tehnic un organism declarat neconstitutional are o problema cu deciziile pronuntate anterior. " Logic se contureaza ca intreaga lui activitate de dupa 1999 este problematica din punct de vedere constitutional, incit daca se merge pe linia sugerata de Curte, deciziile CNSAS nu au relevanta pentru ca au fost date in baza unei legi contrare legii fundamentale. E ca si cum nimic nu s-ar fi intimplat in toata aceasta perioada".

Consecintele desfiintarii CNSAS

Peste 2000 de turnatori si ofiteri de securitate care au primit in acesti ani verdicte de la CNSAS vor fi albiti ca urmare a deciziei Curtii Constitutionale.

CNSAS a facut cele mai multe deconspirari in 2006 si 2007, de zeci de ori mai multe decit in anii precedenti. Motivul este simplu, SRI si celelalte servicii au fost obligate ca urmare a dispozitiei presedintelui Basescu sa predea arhivele.

Verdicte de politie politica:

2006

 • 158 ofiteri de securitate
 •  270 informatori

2007

 • 381 ofiteri de securitate
 • 101 informatori
 • 341 informatori comunicati cetatenilor la cerere

1. Tortionarii albiti

Printre sefii serviciilor secrete care au fost deconspirati de CNSAS se numara:

Nicolae Plesita, fostul sef al Directiei de Informatii Externe in perioada 1980-1984, cel care a coordonat actiunile impotriva postului de radio Europa Libera si s-a ocupat direct de actiunea de reprimare a lui Paul Goma.

Ilie Merce, fost colonel de securitate, a lucrat din 1981 la Directia I, sectorul arta-cultura. In anii 1985-1986, conduce compartimenul Eterul, destinat sa combata posturile de radio straine care emiteau in limba romana. In 1986, este numit sef al Securitatii in judetul Buzau. A ramas in SRI pina in 1996, cind este trecut in rezerva, fiind acuzat ca furniza informatii PRM.

Goran Gheorghe, colonel, fost sef al Securitatii Maramures. In anul 1977 era maior in Directia Cercetari Penale. In perioada 1981-1985 a fost loctiitorul sefului Securitatii Maramures, apoi, in 1985 locotenent-colonel Goran Gheorghe a fost numit seful Securitatii Maramures. Din 1986, a fost seful Securitatii municipiului Bucuresti (avea grad de colonel), pozitie pe care o ocupa si in 1989.

2. Informatori celebri cu verdict nul

Rodica Stanoiu, cunoscuta de Securitate sub numele de cod „Sanda”, fost ministru al Justiei, a contestat decizia la Curtea de Apel, motivind ca dosarul este fabricat si ca scrisul de pe notele informative nu este al ei, desi expertiza grafologica a dovedit constrariul. „Sanda” isi turna colegele de serviciu si avea angajament.

Mona Musca, alias „Dana”, a dat Securitatii 15 note informative despre studentii straini. A negat ca a facut politie politica si a contestat decizia in Tribunal, dar a pierdut procesul. Musca avea angajament si este singurul parlamentar care a parasit politica si forul legislativ din acest motiv.

Florica Bejinariu, judecator in CSM, se afla in proces de constestatie a deciziei de politie politica la Curtea de Apel, proces care, probabil, ca si in celelalte cazuri, se va suspenda.

Constantin Blaceanu Stolnici, alias „Laurentiu”, nu si-a recunoscut vinovatia, desi din dosar a reiesit ca a colaborat ani de zile cu Securitatea, fiind chiar remunerat pentru serviciile aduse. A fost cazul care a produs cea mai mare vilva anul trecut.


Verdicte de colaborare cu Securitatea au mai primit o serie de jurnalisti, precum Cornel Ivanciuc,  cunoscuti oameni de cultura, Sorin Antohi, Eugen Uricaru, Mircea Iorgulescu, Cezar Ivanescu, Dan Chiachir, Dan Amedeo Lazarescu sau ambasadorul Romaniei la Viena, Andrei Hoisie. Lista este cu mult mai lunga. Ei i se adauga inaltii prelati, printre care Pimen, Andreicut, Corneanu, care au primit anul trecut de la CNSAS verdict de colaborare.

3. Blocarea dosarelor aflate pe teava CNSAS

Decizia Curtii pune lacat dosarelor aflate in lucru la CNSAS. Este vorba in primul rind de dosarele magistratilor, a caror verificare se apropia de final. Deja o serie de judecatori si procurori au primit verdict, dar asa cum spune Constantin Ticu Dumitrescu ar fi urmat citeva nume de rasunet. Printre acestea, inclusiv citeva de la Curtea Constitutionala.

4. Candidatii la alegeri scapa neverificati

Faptul ca legea a fost declarata neconstitutionala cu doar citeva luni inainte de alegerile locale, va face ca miile de candidati sa ramina neverificati. La fel se va intimpla si cu cei pentru alegerile generale.

5. Accesul la propriul dosar, interzis

Sutele de oameni care asteapta sa-si vada dosarul de urmarire intocmit de fosta Securitate vor fi lipsiti de acest drept prin desfiintarea CNSAS. La fel, institutia nu va mai putea da curs cererilor cetatenilor de a fi deconspirati cei care i-au turnat sau bagat in puscarie.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

23652 vizualizari

 • +7 (7 voturi)    
  Multumim. (Joi, 31 ianuarie 2008, 15:36)

  LemonCake [utilizator]

  Ultimul din tara asta, care pleaca, sa stinga lumina.
  • +2 (2 voturi)    
   Aveti adresa lor de mail.. (Joi, 31 ianuarie 2008, 20:14)

   Multumiti-le lor direct [anonim] i-a raspuns lui LemonCake

   Email la ccr@ccr.ro:
   Stimate legume,
   Acsinte Gaspar: Rusine!
   Aspazia Cojocaru: Rusine!
   Augustin Zegrean: Rusine!
   Ion Predescu: Rusine!
   Petre Ninosu: Rusine!
   Tudorel Toader: Rusine!
   Valentin-Zoltan Puskas: Rusine!
   Nicolae Cochinescu: Rusine!
   Ioan Vida: Rusine!
   Mai jos de atat nu puteti ajunge (speram). Felicitari!
   Cu respect,
   Boul care va plateste salariile.
   • +2 (2 voturi)    
    Justitie cu c.r.l (Joi, 31 ianuarie 2008, 22:21)

    Dan [anonim] i-a raspuns lui Multumiti-le lor direct

    Lor nu le e rusine.
    Ei sunt platiti sa nu le fie rusine.
    Prostituata de la bordel este platita ca si ei sa nu-i fie rusine indiferent ce-i cere clientul sa faca.
    • +1 (1 vot)    
     asa e (Vineri, 1 februarie 2008, 10:10)

     toxic [anonim] i-a raspuns lui Dan

     Daca te referi la CNSAS ai dreptate, aceste curve politice dau verdicte la comanda politica, De ce nu se publica toate dosarele pe internet si verdictul o sa il dam noi cetatenii.
   • +1 (1 vot)    
    am scris... (Vineri, 1 februarie 2008, 3:12)

    DIS [anonim] i-a raspuns lui Multumiti-le lor direct

    multumesc pentru hint. le-am scris la ccr@ccr.ro. niste nesimtiti!
    • 0 (0 voturi)    
     fi sigur (Joi, 21 februarie 2008, 15:56)

     nervosu` [anonim] i-a raspuns lui DIS

     ca au deja configurate serverele ca toate emailurile ca contin anumite cuvinte keye sa zboare direct in (junk) >> null
     Dupa ultima decizie aceasta lista a crescut la cativa zeci de mega ..
   • +1 (1 vot)    
    am bagat (Vineri, 1 februarie 2008, 7:33)

    cony [anonim] i-a raspuns lui Multumiti-le lor direct

    Multam ptr adresa
   • +1 (1 vot)    
    Multumesc (Vineri, 1 februarie 2008, 9:41)

    Astor [utilizator] i-a raspuns lui Multumiti-le lor direct

    Le-am trimis E-Mail.

    Javrele, sa stie ca nu pot sa faca orice vor fara a fi bagati de nimeni in seama.
   • -1 (1 vot)    
    V-a tras tzeapa Basescu: S-a folosit de CNSAS pentru a improsca cu noroi, acum cand se ingroasa traba il desfiinteaza (Vineri, 1 februarie 2008, 14:55)

    Anonim [anonim] i-a raspuns lui Multumiti-le lor direct

    Stim cu totii cine controleaza C.C. via informatii despre membrii acestei curti obtinute de la SRI.... capitanul Basescu.
    Tre' sa recunosc ca e genial omul.
    • +1 (1 vot)    
     esti praf (Duminică, 3 februarie 2008, 16:49)

     Jiji [anonim] i-a raspuns lui Anonim

     Traiesti in alta lume mosule, du-te si impusca-te.
   • -1 (1 vot)    
    Bravo domnilor JUDECATORI !! (Luni, 4 februarie 2008, 18:34)

    Kartouche [anonim] i-a raspuns lui Multumiti-le lor direct

    Felicitari domnilor judecatori ! Toti impostorii, toti profotorii, toti damblagii, vroiau revase ! ...... Nu dormeau bine daca nu vedeau singe, lacrimi si biciuri ! Te uitai la ei, mai ales Dinescu si Ticu, cum le crestea tensiunea daca nu puteau sa-l condamne pe careva ! ....... Cred ca judecatorii s-au gandit si la faptul ca astia-s niste hotzi de buzunare, fura bani din buzunarele noastre, cate 100 milioane pe luna, in loc sa-i dam la saraci si la copii ! .......... Bravo domnilor JUDECATORI !!
  • -1 (1 vot)    
   poti sa pleci (Vineri, 1 februarie 2008, 12:18)

   motorina [anonim] i-a raspuns lui LemonCake

   Poti sa pleci, idioti ca tine nu au ce cauta in aceasta tara. Poate il iei si pe dinescu cu tine. Oricum ai dreptata ca traim intr-o tara de rahat. Intr-o tara normala dosarele puteau fi citite pe internet de toata lumea, numai la noi s-au platit bani grei unora care sa se joace cu dosarele
 • +2 (2 voturi)    
  ... (Joi, 31 ianuarie 2008, 15:38)

  Eu [anonim]

  Pentru mine vor ramane acelasi "repere" morale:

  Felix, Laurentiu, Dana.
 • +4 (4 voturi)    
  Extraordinar! (Joi, 31 ianuarie 2008, 15:40)

  Rin Tin Tin [anonim]

  Salutam aceasta victorie a Securitatii Romane!
 • +2 (2 voturi)    
  . (Joi, 31 ianuarie 2008, 15:43)

  blu [utilizator]

  Doamnelor si domnilor, va prezint (drum roll) .... Romania !
 • +3 (3 voturi)    
  poate este mai bine (Joi, 31 ianuarie 2008, 15:44)

  Ronu [anonim]

  Lucrurile nu o sa ramana asa. O sa se infiinteze un alt CNSAS care sa ii aresteze direct pe cei ce au facut politie politica. Se poate face o lege cu caracter retroactiv, ca in cazul Holocaustului, astfel incat Voiculescu sa fie trimis direct la puscarie in cazul in care a facut politie politica.
  N-ar fi bine?
  • +3 (3 voturi)    
   ba da (Joi, 31 ianuarie 2008, 15:53)

   flo [anonim] i-a raspuns lui Ronu

   dar se va intampla numai dupa ce actuala generatie de securisti batrini va disparea si va pierde parghiile controlului
   • +2 (2 voturi)    
    SUNTETI NAIVI MAI BAIETI (Joi, 31 ianuarie 2008, 17:50)

    FUHRER [anonim] i-a raspuns lui flo

    Da asa sunteti naivi daca voi credeti ca vreodata vor disparea vechii securisti va inselati ei exista si vor exista fostii securisti dar si militieni iar cum populatia romaniei nu o duce deloc bine ci din rau in mai rau s-ar putea ca comunismul in romania sa revina si credeti-ma va reveni voi daca ati crezut ca o data cu revolutia din 89 comunismul sa prabusit definitiv v-ati inselat nu sa prabusit ci a fost suspendat asa ca din cauza unor politicieni pe care ii doare-n cot de marea masa a populatiei ca nu au unde munci ca guvernantii au decis ca sa lichideze economia romaneasca ,privatizind-o adica distrugind-o iar economia este la pamint ce mai au distrus tot acesti ticalosi care timp de 18 ani si au batut joc de aceasta tara de ce traim noi rau din cauza acelor copii care au iesit in strada si au murit degeaba iar din cauza lor suferim toti adica poporul roman
    • 0 (0 voturi)    
     hai sa fim optimisti (Vineri, 1 februarie 2008, 10:31)

     Siegchen [anonim] i-a raspuns lui FUHRER

     Sincera sa fiu numai moartea acestora ne poate scapa de ei. E singura sansa. Chiar si odraslele lor, oricum ar fi educate vor trebui sa se dea dupa noua ordine "europeana".
     Eu am speranta ca macar copiii mei vor creste intr-o societate cu mai putini oameni cu sufletul vandut "partidului" de mult decedat.
   • +1 (1 vot)    
    ereditate (Joi, 31 ianuarie 2008, 18:46)

    xxxxxxxxxxxxxxxx [anonim] i-a raspuns lui flo

    parghiile sunt deja transmise...copiilor!
    "Ce naste din pisica soarece mananca!"
   • +1 (1 vot)    
    si? (Vineri, 1 februarie 2008, 0:29)

    adi [anonim] i-a raspuns lui flo

    cine mai raspunde.. daca mosii dispar?
  • +1 (1 vot)    
   cnsas (Joi, 31 ianuarie 2008, 15:57)

   afonul [anonim] i-a raspuns lui Ronu

   Si cine sa faca aceasta lege? Parlamentarii de azi?Mai curand se poate ca ultimul din tara asta sa stinga lumina,cum spune Alois,decat sa aprobe parlamentarii o lege serioasa pe aceasta tema.
  • +2 (2 voturi)    
   CNSAS (Joi, 31 ianuarie 2008, 16:04)

   xclod [anonim] i-a raspuns lui Ronu

   Faptul ca am intrat deja in Comunitate, suntem in organizatia NATO, ce rost mai are o institutie care a fost numai de fatada pentru occidentali, sa vada si ei ca la noi se ocupa cineva de vechii comunisti.

   Nu mai prigoniti comunistii de valoare!
   SECU e pe noi ...
   • +1 (1 vot)    
    Salutam aceasta victorie a Securitatii Romane! (Joi, 31 ianuarie 2008, 16:35)

    catalin [anonim] i-a raspuns lui xclod

    tare replica...

    oricum Felix nu te vom uita niciodata!

    ;)
    • +1 (1 vot)    
     problema nu e de legea asta.... (Joi, 31 ianuarie 2008, 17:19)

     BigBenu [anonim] i-a raspuns lui catalin

     asta e doar precedentul. In tara asta suntem in stare sa declaram si codul penal neconstitutional. O sa fle legal sa furi, sa dai in cap, si sa primesti spaga. Medicii au facut deja primul pas, au legalizat-o. Dumnezeu cu mila... doamne ocroteste-i pe romani... suntem saraci si plin de amar... asta e firea noastra. Ne plangem de mila, inloc sa punem bata pe ei.
     • +1 (1 vot)    
      Problema nu e de la lege (Joi, 31 ianuarie 2008, 17:31)

      radu [anonim] i-a raspuns lui BigBenu

      De ce i-ar ocroti Dumnezeu pe romani cind nu o fac ei insisi?
    • 0 (0 voturi)    
     Mircea D & Felix (Vineri, 1 februarie 2008, 12:08)

     Eu cu cine votez? [anonim] i-a raspuns lui catalin

     Mircea: "o sa iasa societatea civila in strada"
     raspuns: geneza poporului roman
     Felix - nici nu stii cat de tare poti sa fii!!!!!!!
   • +2 (2 voturi)    
    CNSAS. Dar cu comunistii cum ramane?? (Joi, 31 ianuarie 2008, 19:14)

    yclod [anonim] i-a raspuns lui xclod

    CNSAS nu se ocupa de comunisti, ci de securisti si informatori.
    De comunisti nu s-a ocupat nimeni dupa Decembrie 1989. Asta dupa ce comunistii, in frunte cu Ceausescu (care era un COMUNIST), au condus tara pana in Decembrie 1989. I-au condus si pe securistii de care se face atata caz. Au condus si impus politica care au dorit-o, inclusiv politica/rolul Securitatii.
    Iar dupa Decembrie 1989, comunistii, s-au cam aflat la putere, daca nu ma insel.

    Este nevoie de condamnarea actelor si faptelor pe care securistii le faceau, dar cu comunistii cum ramane???
    • -1 (1 vot)    
     Re:Era mai bine pe vremea lui Ceausescu (Joi, 31 ianuarie 2008, 20:11)

     FUHRER [anonim] i-a raspuns lui yclod

     da era mai bine pe vremea lui nicolae ceausescu da asa este pe atunci exista industrie chiar daca oamenii lucrau la stat aveau un loc stabil de munca care in ziua de astazi nu mai exista foarte multe dintre intreprinderile facute in perioada comunista sau distrus in cea capitalista iar capitalismul in romania nu va prinde din cauza ca acest sistem nu este pentru oamenii de rind ci pentru marii bogatasi care acum sunt multi miliardari adica o mina de oameni prospera si traieste pe picior mare iar marea majoritate a populatiei sufera de foame de lipsa medicamentelor pensiile sunt mici si foarte mici iar pe guvernanti ii doare in cot de nevoile romanilor si fac jocul organismelor internationale dar si al uniunii europene.ce credeati ca daca am intrat in uniunea europeana in romania va curge lapte si miere?ei bine nu aderarea la uniunea europeana este o mare greseala o mare gafa politica pe care noi marea majoritate a populatiei o vom plati scump adica vom avea preturi foarte mari atit la produsele alimentare cit si nealimentare asa ca tu vorbesti impotriva comunistilor si a lui ceausescu mai baiete asa cum era al cizmar cu patru clase era mult mai bun decit altii cu doua sau patru facultati tu nu ai trait in acele vremuri sau ai trait si nu vrei sa spui.unde era pe vremea lui ceausescu atita golaneala cit este acuma atunci cind terminai scoala primeai loc de munca automat nu era atita somaj ca in prezent de ce a u ajuns romanii sa munceasca in strainatate adica sa fie sclavi tu nu vezi ca toti politicienii si toata clasa politica este o corupta si incompetenta in a rezolva problemele stringente ale romanilor si nu ale europei care ii doare in cot de noi asa ca mai baieti o sa cumparati toate produsele de stricta necesitate din strainatate .daca mai ieri ungurii veneau sa isi faca cumparaturile din ardeal acum oaqmenii din fiecare regiune isi vor face cumparaturile peste hotate de exemplu la noi la iasi mergem la chisinau r.moldova si facem cumparaturile pentru ca la .
     • +2 (2 voturi)    
      era si nu era bine... (Joi, 31 ianuarie 2008, 23:56)

      Paula [anonim] i-a raspuns lui FUHRER

      Poate nu am trait multi dintre noi zilele comunismului dar putinul pe care l-am trait inca il mai tin minte .Ca si idee politica ca si sistem in sine nu a fost rau dar nu a fost foarte real a fost extrem de multa minciuna si spalare de creiere ,manipulare de o genialitate fantastica.Omul se naste cu dreptul la LiBERTATE si in timpul ala aveai foarte bine trasat ce trebuie sa faci, sa gandesti, sa spui etc. ..si asta nu este libertate.Democratia nu este rea ci a fost rau inteleasa .Cat despre bogati si saraci mi se pare destul de corect fiecare cum isi asterne ,cum trage si unde trage sa aiba un trai mai bun mai rau.Comunismul ne-a bagat adanc in cap ideea de egalitate insa fratilor!!!nu eram egali, nu suntem si nu vom fi ..numai in fata lui Dumnezeu eventual!!Acum ai libertate sa alegi dar alegerea depinde de fiecare si de sanse.Cat despre CNSAS ...sunt si acum securisti numai ca au alt nume ,sunt comunisti numai ca se trag pe fese si daca e ceva ce trebuie schimbat asta este mentalitatea romanilor de la mic la mare.Pentru ce ne trebuie o institutie platita tot din banii publici si pentru ce??doar sa rascoleasca...rah...!!!Nu ne ajuta cu nimic doar ca se mai face un pic de fass fass in presa ,pe la tribunale si sa mai avem noi ce comenta si uite asa.Si inca o data este doar parerea mea!
      • -1 (3 voturi)    
       SUNTETI NAIVI MAI BAIETI (Vineri, 1 februarie 2008, 8:11)

       FUHRER [anonim] i-a raspuns lui Paula

       AM VAZUT CA CEI CARE ATI SCRIS HABAR NU AVETI PE CE LUME TRAITI DA ESTE ADEVARAT A FOST MAI BINE PE VREMEA LUI CEAUSESCU DECIT ACUM VOI NU VEDETI SUNTETI ORBI CA CA ROMANII TRAIESC DIN CE IN CE MAI RAU IAR VOUA CE VA PASA CA TARA SA DUS SI SE DUCE DE RIPA DE 18 ANI DE CE TRAIESC OAMENII RAU PENTRU CA NU AU UNDE MUNCI SUNT SOMERI PE VREMEA LUI CEAUSESCU NU ERAU SOMERI VA SA PUN PENTRU CA AM PRINS TOATA PERIOADA LUI NICOLAE CEAUSESCU AM TRAIT-O SI CREDETI-MA NU ERA RAU DELOC ASA CA VOI HABAR NU AVETI CE ESTE CU VOI IN ACELE VREMURI NU ERA SOMAJ ASA ESTE CUM TERMINAI LICEUL TE BAGAU IN CIMPUL MUNCII AUTOMAT SI CREDE-MA NU UMBLAI GOLAN PE STRAZI CA ACUM DAR MAI ERA UN LUCRU FRICA SI RESPECTUL FATA DE LEGE SI CREDE-MA MAI BINE ISI FACEA TREABA MILITIA DECIT ASA ZISA POLITIE CARE ESTE INCOMPETENTA PAI CE ATUNCI EXISTA ATITA GOLANEALA IN SCOLI ADICA ELEVII SA SARA LA BATAIE LA PROFESORI CA NU LE PUN NOTE MARI DAR MERITA ACESTIA NOTE MARI FARA SA INVETE? DEMOCRATIA NU A FOST SI NU ESTE BUNA PENTRU NOI ROMANII PENTRU CA SA VAZUT CA SUNT NISTE BANDITI TU SPUI CA ERA EGALITARISMUL DA SI AR FI PUTUT FI REALIZAT PINA IN ANUL 2000 COMUNISMUL NU A FOST RAU DE LOC IAR DIN CAUZA VOASTRA A CELOR CARE ATI FACUT REVOLUTIA SI IN CARE TOTI CEI CARE AU MURIT ATUNCI AU MURIT DEGEABA IAR DIN CAUZA LOR SUFERA ROMANIA ATI VRUT CAPITALISM DAR VOI STITI CE ESTE ALA CAPITALISM? EXPLOATAREA OMULUI DE CATRE OM SI CA O MINA DE BOGATASI AU PUS MINA PE AVERILE TARII SI LE EXPLOATEAZA IN FOLOSUL LOR IAR MAREA MAJORITATE A POPULATIEI TRAIESTE IN SARACIE.UNDE SUNT FABRICILE FACUTE CU SUDOAREA POPORULUI ROMAN LE AU DISTRUS TILHARII LA NIVEL NATIONAL PRIVATIZINDULE UNDE SUNT FABRICILE IN CARE FOARTE MULTA LUME ISI CISTIGA PIINEA CHIAR DACA ERAU DE STAT DAR MACAR NU ERAU SOMERI SI MURITORI DE FOAME CA ACUM SE VEDE CA VOI CEEA CE ATI SCRIS SUNTETI COMPLET PE DINAFARA SUNTETI O GENERATIE CRESCUTA ARTIFICIAL SI CARE CRED CA TOTUL LI SE CUVINE DAR NU ESTE ASA CAMAI DOCUMENTATI-VA INAINTE DE A SCRIE ASA CA.
       • +1 (3 voturi)    
        era mai bine? (Vineri, 1 februarie 2008, 9:22)

        Adrian A. [anonim] i-a raspuns lui FUHRER

        da intr-adevar era mult mai bine pe vremea lui Ceausescu: stateai o ora la coada pentru 100g de salam, 2 ore la coada pentru un litru de lapte, 3 ore la coada pentru 1 kg de portocale sau banane verzi. Era mult mai bine cand te luau pe sus si dispareai daca aveai curajul de a vorbi in particular ceva de rau de sisitem sau mult iubitul nostru conducator. Era mult mai bine cand vanzatoarele erau cele mai tari din parcare si trebuia sa te rogi de ele sa iti vanda 1 paine in plus sa o duc la tara la bunicii mei care munceau toata primavara si vara ca sa le ia CAP-ul . Daca tu ai duso mai bine bravo tie inseamna ca ai fost securist. Asa ca HUO !
        • 0 (0 voturi)    
         DA ERA MAI BINE (Marţi, 5 februarie 2008, 9:50)

         FUHRER [anonim] i-a raspuns lui Adrian A.

         DA ASA ESTE ERA MAI BINE NU ERA DEBANDADA SI GOLANEALA CARE ESTE ACUM IA SPUNE-MI TU CE CISTIGI CA II APERI PE CAPITALISTI NU OI FI SI TU VREUN CAPITALIST? MAI BAIETE TU SI GENERATIA TA HABAR NU AVETI PE CE LUME TRAITI IN ACEA PERIOADA NOI AVEAM SERVICIU CHIAR DACA MUNCEAM LA STAT DAR MACAR NE AU PLATIT ASA CATU LUCREZI LA PATRON SI CE AI CISTIGAT NIMIC MAI BAIETE CAPITALISMUL NU ESTE PENTRU NOI ROMANII CE INSEAMNA CAPITALISM STII?EXPLOATAREA OMULUI DE CATRE OM STATUL EXPLOATEZA OAMENII FARA SA II PLATEASCA LA ADEVARATA LOR VALOARE TU SPUI CA STATEAM LA COADA PENTRU ALIMENTE DA ASA ESTE DAR ATUNCI MACAR SE GASEAU NU ERA CA IN ALTE ORASE CU CARTELE ALIMENTARE CI LA LIBER LA NOI VENEAU SA CUMPERE ALIMENTE DINN TOATA MOLDOVA ASA CA MAI PUSTIULICA TU SPUI CE AI AUZIT DAR TU ESTI TOTAL STRAIN EU AM PRINS INTREAGA PERIOADA A LUI NICOLAE CEAUSESCU SI CREDE-MA CA NU A FOST RAU ASA CA NAI FI TU VREUN LIBERAL ORI VREUN PD-LIST CARE FACE PROPAGANDA CA ORICUM A INCEPUT CAMPANIA ELECTORALA.
       • -1 (1 vot)    
        voi sunteti de vina (Vineri, 1 februarie 2008, 9:53)

        iza [anonim] i-a raspuns lui FUHRER

        si eu am trait pe vremea aia...
        fa bine omenirii si intra intr-o gaura de sarpe. Sa nu mai iesi de acolo decat cand te vom chema noi. Nomenclaturistule si neadaptatule
       • 0 (0 voturi)    
        "amice... (Marţi, 5 februarie 2008, 13:26)

        tausance [anonim] i-a raspuns lui FUHRER

        ... esti idiot!" spunea Caragiale, mereu contemporan.
     • +1 (1 vot)    
      era mai bine... (Vineri, 1 februarie 2008, 6:37)

      vic lug [anonim] i-a raspuns lui FUHRER

      Batrine ,te-ai lovit cu capul de ceva? daca esti tinar ma gindesc ca nu ai prins binele dupa care plingi, iar daca esti in virsta ,atunci regreti doar tineretea. Deloc ''binele''.
      • -1 (3 voturi)    
       SUNTETI NAIVI MAI BAIETI (Vineri, 1 februarie 2008, 8:41)

       FUHRER [anonim] i-a raspuns lui vic lug

       TU NU VEZI CA ESTI UN COPIL PROST EU AM PRINS TOATA ACEA PERIOADA SI CREDE-MA NU ERA RAU DELOC IAR DACA VREI SA STII CA NU NUMAI EU REGRET CI MAREA MASA A POPULATIEI ROMANIEI TU CREZI CA EU SUNT TINAR AM 42 ANI DECI AM PRINS ACEA PERIOADA EU NU M-AM LOVIT CU CAPUL DE NIMIC TU SI GENERATIA VOASTRA ESTE UNA ARTIFICIALA TU NU AI CE SA REGRETI PENTRU CA NU AI CE IAR EU ITI SPUN CA NU REGRET NUMAI EU PE CEAUSESCU CI FOARTE MULTA LUME TU STII MAI FRAIERE PE VREMURI DACA ERAI ELEV SAU STUDENT ERA O OARECARE DISCIPLINA O DISCIPLINA CARE LA MULTI LE LIPSESTE CDAR SI CEI SAPTE ANI DE ACASA TU NU VEZI CA TARA SE INDREAPTA SPRE DEZASTRU CE STII TU HABAR NU AI AVUT DE VIATA SI NICI NU AI ORICUM DATORITA VOUA CELOR CARE ATI FACUT ASA ZISA REVOLUTIE SUFERIM TOTI POPORUL ROMAN PENTRU ACTIUNEA VOASTRA IA SPUNE TU UNDE SUNT FABRICILE UNDE SUNT UZINELE CARE AU FOST FACUTE DE OAMENI SI CARE AVEAU UN LOC DE MUNCA SI CARE LE AU DESFIINTAT ACESTI IMPOSTORI ACESTI BANDITI PRIVATIZINDU-LE ADICA LE A DESFIINTAT ATIT LA IASI VEZI NICOLINA FORTUS TEROM ETC DAR SI LA NIVEL NATIONAL IAR POPULATIA ROMANIEI SUFERA ENORM PENTRU CA NU ARE UNDE MUNCI AU DATORII LA INTRETINERE LA BANCI TU STII CE INSEAMNA CA FII DATOR LA INTRETINERE SAU LA BANCI? HABAR N-AI TU DAR NICI ALTII CA TINE NOROC CA ROMANII MAJORITATEA ROMANILOR MUNCESC PESTE HOTARE DAR MACAR INAINTE TRIMITEAU BANII IN TARA ACUM NU II MAI TRIMIT IAR LEUL ROMANESC DE ACEI ROMANI ERA SUSTINUT SI ERA FOARTE SUS IN FATA EURO DOAMNE FERESTE DACA ACEI ROMANI NU SI AR FI GASIT DE LUCRU PESTE HOTARE AM FI AVUT PESTE PATRU MILIOANE DE SOMERI ADICA CAM CITI SOMERI ARE TOATA GERMANIA ASA CA PE VREMURI ROMANII NU LUCRAU CA SERVITORI LA STRAINI CI AVEAU PROPRIUL LOC DE MUNCA ASA CA MAI BAIETE MAI DEVREME SAU MAI TIRZIU COMUNISMUL SE VA INTOARCE SI ASTA DATORITA POLITICIENILOR CARE IA DURUT SI II DOARE-N COT DE ACEST POPOR MA TU STII CA PE VREMURI IN ROMANIA ERAU 23 MILIOANE LOCUITORI DAR DIN CAUZA POLITICII DEMOGRAFICE DAR SI DIN CAUZA SARACIEI
       • 0 (0 voturi)    
        pt. fuhrer (Vineri, 1 februarie 2008, 9:41)

        Manole Buican [anonim] i-a raspuns lui FUHRER

        Domnule draga, daca ai 42 de ani, insemana ca in '89 aveai "venerabila" varsta de 23-24 de ani. Ma cam indoiesc cum ca ai sti ce au facut comunistii. Probabil ca lucrai intr-o fabrica comunista, care nu stia cel mult decat de export in fostele tari comuniste (foarte tari la competitivitate, de altfel), sau daca ai facut facut facultate, de abia o terminai in '89, asa ca ce palavragesti tu acolo stii doar de la mama sau de la tata. SI eu am 41 de ani, asa ca stiu despre ce bati campii, deci, lasa-i in pace pe astia mici si nu le mai da lectii de viata tu. Cu afirmatii de genul "MAI DEVREME SAU MAI TIRZIU COMUNISMUL SE VA INTOARCE" m-am lamurit ca nu pricepi pe ce lume traiesti. Joc de glezna, in continuare.
       • 0 (0 voturi)    
        :) (Vineri, 1 februarie 2008, 15:18)

        SS [anonim] i-a raspuns lui FUHRER

        1)Amice Fuhrer faci de ras prin nickul tau un geniu din punct de vedere politic.
        2)Nickul pe care il folosesti si doctrina politica pe care o plangi ar putea constitui un oximoron autentic.
        3)Fa bine si posteaza sub alt nume pentru ca noi cei care suntem adeptii ultranationalismului suntem cu totii jigniti de prostia ta fara limite exprimata prin faptul ca te ascunzi sub un nume simbol al extremei dreapta si totusi sustii un regim politic inuman si complet neconstitutional.
        4)Daca regreti atat de mult viata de dinainte de 89` esti invitatul tuturor romanilor adevarati sa ne scutesti de prostia ta inimaginabila si sa pleci in Coreea de Nord.
        5)De curiozitate asa ca tot spui ca ai 42 de ani ai idee cine a fost Marx si ce idei a avut?Daca da atunci fa o comparatie intre scrierile lui Marx si comunismul la nivel global.Sunt foarte curios cate asemanari o sa gasesti.
        6)Ti se pare ca prin faptul ca toata lumea avea un loc de munca comunismul si-a lasat o pata alba pe istoria Romaniei?Daca ai fi pe o insula pustie cu un sac de bani langa tine la ce oare l-ai folosi?
        Voi toti cei care plangeti comunismul sunteti niste oameni care nu se pot adapta la alt sistem.Revolutia a venit ca act firesc la adresa faptelor si actiunilor savarsite de cei aflati la putere in perioada aceea.Singurul vinovat pentru situatia Romaniei este unicul si inegalabilul Ion Iliescu care a trimis Romania in epoca de piatra ca urmare a Mineriadei.Am fi fost de 10 ani intrati in UE daca nu s-ar fi intamplat acele evenimente nefericite.
        Candva un mare filozof a spus ca omul este nimicul firesc care ii trebuie lumii pentru a avea culoare.Voi...cei de culoare rosie sunteti doar niste nimicuri care nu veti fi niciodata firesti pentru lumea in care traim.
        TRAIASCA LEGIUNEA SI CAPITANUL
        • 0 (0 voturi)    
         ESTI PROST MAI BAIETE (Vineri, 1 februarie 2008, 19:25)

         FUHRER [anonim] i-a raspuns lui SS

         1eu nu facde ris nick-ul meu tu insa amice esti un psihopat sustii ca esti de extrema dreapta te inseli amice garda de fier a fost distrusa de generalul ion antonescu.2 nu numai mie imi pare rau dupa ceausescu tie oare nu iti pare jugodie fascista tu nu te ai nascut ai crescut si ai invatat sub regimul ceausescu nu-mi spune ca nu ai fost pionier si soim al patriei ca nu te cred.3 tu spui ca esti membru al ultranationalismului esti prost baiete singurul partid ultra nationalist este romania mare si tu spui ca faci parte din asa zisa legiune tu visezi baiete ai vazut prea multe filme cu comisarul moldovan tu si sleahta ta de nespalati care se autointituleaza legionari dar de fapt cine sunt asa zisii legionari niste asasini care au lichidat elita politica a tarii dar si voi v-ati asemanat izbitor cu doctrina comunista numai ca la voi era ura de reasa iar la comunisti era lupta de clasa eu in coreea de nord nu am sa plec ci tu ai sa pleci sa te internezi la spitalul universitar de psihiatrie socola-iasi esti bolnav da am 42 ani si cei cu asta da stiu cine a fost karl marx dar tu stii cine a fost iai citit doctrina eu cred ca nu dute si cumpara capitalul de karl marx si vei vedea tu daca esti baiat destept stii cred ca stii cine a dat lovitura de stat de la 23 august 1944 atunci cind maresalul ion antonescu a fost arestat de regele mihai pentru ca romania sa iasa din razboiul anti-sovietic si trecerea romaniei de partea aliatilor asa ca atunci cind generalul ion antonescu iar apoi maresalulion antonescu a facut cea mai mare greseala de a lupta impotriva rusilor care ei la acea vreme erau sprijiniti de anglo-americani si oricum basarabia nu a putut fi recuperata dar cel mai grav este ca la yalta romania a fost data sovieticilor 90%asa ca esti in urma tare mai baiete asa ca toti regretam ca nu mai este acel regim unde sunt fabricile unde sunt uzinele unde este de fapt industria nu mai exista asa ca tot ce sa construit inainte de 89 sa construit de comunisti asa caasta e
        • 0 (0 voturi)    
         Traiasca spiritul eroilor neamului (Duminică, 3 februarie 2008, 0:23)

         Hoinar (*) [anonim] i-a raspuns lui SS

         Cei ce nu sau supus niciodata uzurpatorilor si slugilor lor institutionalizatii structurilor neo-comuniste . Prin lupta vom invinge !
       • 0 (0 voturi)    
        ce sa faci?La toti ne este greu! (Vineri, 1 februarie 2008, 17:37)

        Paula [anonim] i-a raspuns lui FUHRER

        Eu cred ca ai luat PAREREA MEA drept ceva foarte personal ...domnule draga nu-ti convine sistemul??nu ai de lucru ??suntem toti hoti ,prosti si asa mai departe foaaaaarte bine!dar tu cu siguranta esti liber sa traiesti si sa pleci unde vrei ....unul dintre avantajele democratiei ?:)nu te retine nimic aici . Golanii aia cum le spui au murit ciuruiti pentru noi in Timisoara ,Bucuresti ,Cluj tocmai pentru ca eu si multi altii ASTAZI sa putem spune liber ce gandim !!!Si hai sa-ti reimprospatez putin memoria ca poate SS sau Adrian si ceilalti nu ti-au reamintit destule.Golanii ca si golanii dar ce spui de atatia intelectuali ,artisti ,scriitori care au putrezit in inchisori??de ce ??pentru ca refuzau sa cada in penibil si sa murdareasca arta lor cu supremul,bravul,sa traiasca ,sa infloreasca si aici ma refer la cultul personalitatii .Cati jurnalisti au fost batuti si terminati si nu pentru ca au indraznit sa scrie ceva impotriva sistemului ci doar ca au avut indrazneala sa scrie Tov.Nicolae Ceusescu despartit si nu pe un rand intreg???Ca Elena Ceausescu se plimba in masina diplomatica alaturi de iubitul sot , maritul dictator si se uita pe bulivard la bietele femei adica mamele ,bunicile noastre care stateau la randuri interminabile sa prinda un litru de ceva sau o bucata de ceva sa puna pe masa si zicea membra academiei:UITE VITELE NAIBII CA NU LE MAI SATURA DUMNEZEU !iar noi beam lapte diluat cu apa si mancam unt rancezit si lor le gateau bucatarii numai carneturi...deci unde este dreptatea???Te rog eu dute si mai citeste si tu ceva si dupaia spune-mi cat de bun era Ceusescu si regimul care ne-a fost aplicat .In concluzie mai bine sa stiu situatii reale si nu sa traiesc in minciuna, planuri cincinale si sa pot alege ce doresc si cum doresc fara sa ma ia militia pe sus sau sa-mi impuna sistemul.
     • 0 (0 voturi)    
      pentru fuhrerul "uituc" (Vineri, 1 februarie 2008, 7:49)

      Un roman anonim [anonim] i-a raspuns lui FUHRER

      Mein fuhrer esti complet afara de problema. Pregateste-te pentru Tribunalul de la Nurenberg. Ai o minte mai scurta decat a unei pisici. Am trait in timpul comunismului si stiu ce a insemnat. Decat comunismul cand, scuzata-mi fie exprimarea neacademica, trebuia sa mananci rahat si sa spui ca iti place, mai bine pseudodemocratia de astazi cand macar poti sa spui ceea ce gandesti. Sau ai fost vreo jigodie de activist, securist, etc. si ai dus-o bine atunci si acum cad tovarasii te-au dat la o parte nu-ti mai comnvine.
      • -1 (1 vot)    
       SUNTETI NAIVI MAI BAIETI (Vineri, 1 februarie 2008, 9:38)

       FUHRER [anonim] i-a raspuns lui Un roman anonim

       EU NU SUNT COMPLET PE DINAFARA CI TU ESTI EU AM PRINS TOATA PERIOADA CEAUSESCU EU MINTE SCURTA NU AM POATE TU AI CE AI TRAIT IN VREMEA COMUNISMULUI SI DACA AI TRAIT CE NU TI A PLACUT EU NU AM FOST NICI ACTIVIST NICI SECURIST ASA CA.
      • 0 (0 voturi)    
       pt Un Roman Anonim (Vineri, 1 februarie 2008, 9:45)

       Manole Buican [anonim] i-a raspuns lui Un roman anonim

       FUHRER-ul n-a fost nici activist, nici securist - era prea mic in vremea aia: a spus ca are 42 de ani. Era doar un imbecil neutralizat mental de sistemul de atunci. Un prost care credea tot ce auzea la televizor. Atat. Ca destui din tara asta. Poate nu multi, dar destui.
     • 0 (0 voturi)    
      aoleo maica!!!!! (Duminică, 3 februarie 2008, 15:40)

      aly [anonim] i-a raspuns lui FUHRER

      Auzi domnu`, domnu`!!!! Daca 3 iti zic ca esti beat te du si te culca! Daca vezi ca nimeni nu e de parerea ta renunta!!! Si in timp ce faci asta foloseste si niste semne de punctuatie. Saraca limba romana pe mana cui ai incaput....
    • 0 (0 voturi)    
     ai dreptate, dar..... (Vineri, 1 februarie 2008, 10:46)

     judex [anonim] i-a raspuns lui yclod

     nu vezi ca nu intereseaza pe nimeni. In prostia si orbirea lor, toti tipa securiatatea, omitand sa recunoasca raul ce mai mare, cei care au condus securitatea, activistii PCR si UTC. De aceea, in aceasta tara, nimic nu este normal si nu functioneaza conform asteptarilor noastre.
  • +1 (1 vot)    
   sa judecam in cunostinta de cauza (Vineri, 1 februarie 2008, 10:20)

   maximilian [anonim] i-a raspuns lui Ronu

   Ar fi bine sa se publice pe internet toate dosarele si apoi sa condamnam persoanele, asa nu stim nimic, decat ceea ce doresc cei de la CNSAS
 • +4 (4 voturi)    
  Am trait sa o vad si pe asta (Joi, 31 ianuarie 2008, 15:51)

  John Doe [utilizator]

  Astept cu nerabdare sa se declare Constitutia (sau macar cateva articole) ca fiind neconstitutionala. :))
 • +2 (2 voturi)    
  Ce exemple mai doriti? (Joi, 31 ianuarie 2008, 15:53)

  Transilvanian man [anonim]

  Asta este Romania ii ridicam la rang de "martiri" pe cei ce au omorut si distrus mii daca nu milioane de vieti omenesti in decursul timpului.Asa sa ne ajute Dumnezeu !Stiti cum se zice Da-mi doamne ce merit!
  • 0 (0 voturi)    
   hai bai (Vineri, 1 februarie 2008, 10:32)

   sorin [anonim] i-a raspuns lui Transilvanian man

   Lasa-ma baiatule, ca eu pe vremea lui Ceasca o duceam bina, si nu am fost comunist, dar aveam un serviciu bine platit, plecam in concediu in fiecare an, mi-am luat casa, acum abia imi ajung bani sa traiesc. O sa ies in curand la pensie si o sa ajung muritor de foame
   • 0 (0 voturi)    
    si... (Vineri, 1 februarie 2008, 15:05)

    Matache M. [anonim] i-a raspuns lui sorin

    tot prost ai ramas si asa vei iesi la pensie :). Sau esti doar putin neadaptat... in conditii de concurenta probabil ca nu pre iti merge. bye!
 • +2 (2 voturi)    
  au castigat si de data asta (Joi, 31 ianuarie 2008, 15:54)

  mitica [anonim]

  :)) Na, ca ne-au mai tras-o o data! Cat sa mai astepam pana sa stingem lumina?
 • +2 (2 voturi)    
  sa mori de ras :) (Joi, 31 ianuarie 2008, 15:54)

  out of Romania [anonim]

  de fiecare data cand ma gandesc sa ma intorc in tara, citesc cate o stire din asta si-mi vine mintea la cap.
  ce tara frumoasa si ciudata e Romania, unde o ditamai institutia, cu atata publicitate in jurul ei, cum e CNSAS-ul, sa poata sa functioneze ani de zile pentru ca, la un moment dat, sa se decida ca nu are baza legala.
  Faptul ca decizia vine ca urmare a unei actiuni initiate de unul dintre cei desconspirati, se inscrie in absurdul romanesc din care nu poate lipsi o doza uriasa de cinism.
 • +2 (2 voturi)    
  traiasca democratia (Joi, 31 ianuarie 2008, 15:55)

  Marina [anonim]

  sa vedem ce democratie o sa mai aiba romanii.
  granitele cand le vor inchide
  cu respect pentru romanii adevarati
  • +2 (2 voturi)    
   Democratie? (Joi, 31 ianuarie 2008, 15:59)

   mitica [anonim] i-a raspuns lui Marina

   Da' minerii? Minerii ... Cat sunt doamna, minerii ... :) Asta democratie la romani! ;-)
 • +1 (1 vot)    
  Articole (Joi, 31 ianuarie 2008, 15:58)

  Sinoda [anonim]

  Ar fi minunat daca cineva ar scrie si articolele cu pricina
 • +3 (3 voturi)    
  Constitutia (Joi, 31 ianuarie 2008, 15:59)

  Bogdan [anonim]

  CNSAS se comporta exact ca o instanta extraordinara, explicit interzisa de constitutie. Pe de o parte.

  Pe de alta parte securistii sunt mult mai informati si mai atenti cand vine vorba de legi, proceduri...

  Daca exista un regulament trebuie respectat de ambele echipe.

  Ce s-a intamplat acum este un shut in cur pe care l-am primit cu totii... pentru simplul motiv ca cei care fac legi in tara asta, si pe care i-am votat, nu sunt in stare sa faca o lege conforma cu Constitutia.

  Oricum nu cred ca mai are nimeni nici o indoiala ca Voiculescu este printre cei mai mari securisti sau ca a facut politie politica.

  Ceea ce este curios insa este faptul ca acum Curtea Constitutionala din Romania a ajuns sa aiba o importanta mai mare decat orice alta insitutie a statului... ceea ce este un lucru ingrijorator. Probabil nici o lege din Romania nu respecta Constitutia... Si probabil au fost facute intentionat asa.
  • +4 (4 voturi)    
   Asa si ridicarea carnetului e anticonstituionala (Joi, 31 ianuarie 2008, 17:35)

   radu [anonim] i-a raspuns lui Bogdan

   Dexiziile CNSAS sint supuse controlului judecatoresc, ca si amenzile contraventionale sau sentintele arbitrale.

   Daca CNSAS este instanta extraordinara, atunci si oranul care ridica carnete pe sosea e instanta extraordinara si neconstitutionala. Hai sa abilim dreptul politiei de a aplica amenzi si de aretine persoane!

   De altfel, am impresia ca in curind acolo vom ajunge daca continuam sa ne vaicarim ca niste babe pe marginea santului.
  • +1 (1 vot)    
   nu e chiar instanta (Vineri, 1 februarie 2008, 1:35)

   mitica [anonim] i-a raspuns lui Bogdan

   N-as zice ca e chiar instanta - pana acum nu a facut nimeni puscarie de pe urma ei. Nici chiar cei care ar fi trebuit - aka cei care au dat cu falsu'n acte prin parlament (cu p mic).
 • +2 (2 voturi)    
  Au calcat matza pe coada (Joi, 31 ianuarie 2008, 15:59)

  andi [anonim]

  CNSAS a facut greseala sa-l calce pe Felix pe coada. Felix a mieunat si ... iata rezultatul.

  Frumos. Romania a ajuns la mila pisicilor. Ce mai urmeaza?
 • +1 (1 vot)    
  felix (Joi, 31 ianuarie 2008, 16:05)

  constantin [anonim]

  daca pe timpul lui ceausescu era rau si ziceam ca e rau,dar acum cand e bine cum putem sa zicem ca e bine? a-mi este rusine ca sunt contemporan cu asemenea "oameni".cred ca sunt in stare sa afirme ca laptele are culoarea neagra.
 • +2 (2 voturi)    
  singura solutie (Joi, 31 ianuarie 2008, 16:06)

  lece [anonim]

  dosarele sa fie publicate pe internet, macar atit si apio stingem lumina
 • +2 (2 voturi)    
  tarziu (Joi, 31 ianuarie 2008, 16:06)

  Alias [anonim]

  e tarziu, foarte tarziu. pentru noi, care de 19 ani inghitim toate mizeriile. dar tarziu si pentru golanii din parlament si servicii, care nu inteleg ca NU mai merge si NU va mai merge. cel mult, amana schimbarea starii de fapt cu inca 10 ani. dar NU mai au niciun viitor.
 • +2 (2 voturi)    
  Dragi Forumisti, (Joi, 31 ianuarie 2008, 16:11)

  judex [anonim]

  Am impresia ca nu mai vedeti padurea din cauza copacilor. Chiar nu sesizati ca aceasta mizerie de contitutie, facuta dupa chipul si asemanarea lui Iliescu si acolitilor acestuia intru distrugerea Romaniei ,nu are alt rol decat sa incurce lucrurile si sa ne tina departe de lumea civilizata? Nu mai avem decat o speranta. Dosarele sa ramana deschise cercetarii si prezentarii publice a celor care au facut rau. Alta pierdere nu este, avand in vedere cine erau resposabili cu verdictele in CNSAS. Ati vazut pe adevaratii vinovati, cu mici exceptii, deconspirati? In schimb, s-au facut numai jocuri murdare si au fost stigmatizti numai cei care nu conveneau unora sau altora. O adevarata rusine nationala. La noi ca la nimeni.
 • -3 (5 voturi)    
  excelent (Joi, 31 ianuarie 2008, 16:11)

  gerula [anonim]

  este o veste buna, sunt convins ca va urma desfintarea altor legi, in Romania sunt o multitudine de legi care incalca constitutia...
 • +2 (2 voturi)    
  cnsas (Joi, 31 ianuarie 2008, 16:12)

  R [anonim]

  orice comentarii si orice pareri sunt inutile. oricum fac dupa cum vor si dupa cum le pasa lor. deci sa le fie de bine. ca noi nu mai vrem. si plecam.
 • -4 (4 voturi)    
  ce o sa zica Pora ? (Joi, 31 ianuarie 2008, 16:15)

  gerula [anonim]

  da, pe buna sunt curios ce o sa zica Andreea Pora ...? Abia astept, ma umfla rasul cind ma gindesc....
 • +2 (2 voturi)    
  Misto! (Joi, 31 ianuarie 2008, 16:21)

  George Hari [anonim]

  Auziţi, dar în afară de glume, nu mai putem face nimic? Poate dacă Realitatea TV ar renunţa la campanie cu taxa aia auto şi ar începe una legată de CNSAS? Sau dacă ar exista presă în România?
 • +4 (4 voturi)    
  rugaminte neconstitutionala (Joi, 31 ianuarie 2008, 16:23)

  murphy [utilizator]

  ii rugam pe domnii Ticu si Dinescu sa dispuna ridicarea firewalului (si asa e neconstitutional)

  sint convins ca se vor gasi variante gratuite de mirroring (care nu mai conteaza daca e constitutional sau nu)
 • +1 (1 vot)    
  dezamagitor... (Joi, 31 ianuarie 2008, 16:24)

  un tanar dezamagit [anonim]

  Sa traiti tovarasi securisti si sa ne conduceti in continuare la fel de bine cum ne-ati condus pana acum.
  Va multumesc pt climatul pe care il creati in Romania!


  incredibil...

  nu am prea multe de spus...sunt complet dezamagit

  cred ca familia si locul de munca stabil sunt singurele chestii care ma tin aici
  • -4 (6 voturi)    
   Aceasta armata de paraziti, impostori sau farisei, (Joi, 31 ianuarie 2008, 16:36)

   Kartouche [anonim] i-a raspuns lui un tanar dezamagit

   De la infiintarea acestei armate de paraziti – CNSAS –ul – a sustinut ca este o gaselnitza aberanta, formata din slugile unor partide politice, „angajati” de revansarzi si impostori pentru a se razbuna impotriva adversarilor politici. Am pledat pentru accesul la arhivele securitatii, de catre istorici sau cei care au fost urmariti si prigoniti dar nu de catre uneltele politice. Chiar acum Dinescu se pronunta cu vehementa impotriva deciziei Curtii Constitutionale (pe care nu o recunoaste), fiindu-i frica de pierderea unor sume enorme de bani, de presiunile politice ce le facea asupra neaccepatatilor politici. ........ Aceasta armata de paraziti, impostori sau farisei, ai CNSAS-ului costa prea mult pentru o tara ca a noastra. ...... Acum, Basescu, a gasit alte dosare (coumiste in totalitate), de cadre pentru a scormoni si scoate gunoaiele comuniste pentru si a le folosi impotriva adeversarilor politici ! ...... Huuu, paraziti nenorociti !!!
 • +4 (4 voturi)    
  deci... (Joi, 31 ianuarie 2008, 16:27)

  caltabosu penelist [anonim]

  cnsas e anticonstitutionala, deci felix nu a existat, deci voiculescu e disident anti-comunist, iar voi ... stati linistiti la locurili voastri !
  va mai dam 100 de lei.
  imbecililor !
 • +3 (3 voturi)    
  Revoltator! (Joi, 31 ianuarie 2008, 16:30)

  ApH [utilizator]

  Daca nici acum nu avem un motiv suficient ca sa iesim in strada, atunci ne meritam pe deplin soarta! Propun, o data cu desfiintarea CNSAS, sa se reinfiinteze Securitatea!
  • +1 (1 vot)    
   fraiere! (Joi, 31 ianuarie 2008, 23:57)

   clujean [anonim] i-a raspuns lui ApH

   cum sa se reinfiinteze Secu? da' ce, se desfiintase? cand?
 • +2 (2 voturi)    
  Legi si iar legi... (Joi, 31 ianuarie 2008, 16:30)

  Alius [anonim]

  Si astfel Felix nu mai are cu cine se judeca si... o sa apara mai alb si mai frumos.

  Astfel s-a dovedit ca multe legi s-au facut la insistentele UE si s-au facut de fatada, cu multe ambiguitati, ele putand fi oricand atacate la Curtea Constitutionala. Acum, dupa ce s-a intrat in UE, incepe usor-usor (sau "repede-repede") revenirea la "starea initiala".

  Deja iar au inceput cu figuri de genul: "Cine e UE asta, ce vrea de la noi, ce se amesteca in treburile noastre, ce ne impune noua ce sa facem si ce nu si mai da-o in mama ei de UE!". Au "uitat" ca in campaniile electorale de acum cativa ani se bateau cu pumnii in piept care mai de care ca ne baga in UE ca ne face, ca ne drege...etc. Acum ne scuipa in fata.

  Asta e, suntem niste furnici la mana unor carnati cu ochi, hoti si ... alte specimene.
 • -7 (9 voturi)    
  CNSAS e banda de paraziti ! Afara ! (Joi, 31 ianuarie 2008, 16:35)

  Kartouche [anonim]

  De la infiintarea acestei armate de paraziti – CNSAS –ul – a sustinut ca este o gaselnitza aberanta, formata din slugile unor partide politice, „angajati” de revansarzi si impostori pentru a se razbuna impotriva adversarilor politici. Am pledat pentru accesul la arhivele securitatii, de catre istorici sau cei care au fost urmariti si prigoniti dar nu de catre uneltele politice. Chiar acum Dinescu se pronunta cu vehementa impotriva deciziei Curtii Constitutionale (pe care nu o recunoaste), fiindu-i frica de pierderea unor sume enorme de bani, de presiunile politice ce le facea asupra neaccepatatilor politici. ........ Aceasta armata de paraziti, impostori sau farisei, ai CNSAS-ului costa prea mult pentru o tara ca a noastra. ...... Acum, Basescu, a gasit alte dosare (coumiste in totalitate), de cadre pentru a scormoni si scoate gunoaiele comuniste pentru si a le folosi impotriva adeversarilor politici ! ...... Huuu, paraziti nenorociti !!!
  • 0 (0 voturi)    
   WCTudor original.. (Joi, 31 ianuarie 2008, 16:48)

   Victor [anonim] i-a raspuns lui Kartouche

   .. sau esti purtatorul lui de cuvant ?
   Ce scri tu,este identic cu dicscursul lui!!!
 • +1 (1 vot)    
  nu gandeste nimeni ce o sa urmeze? (Joi, 31 ianuarie 2008, 16:35)

  baiazid [anonim]

  meserie, un securist demonstrat si deconspirat mai are tupeul sa faca asa ceva... Aaaaaa, pai daca CNSAS a functionat "ilegal" atatia ani, nu cumva deciziile acestei institutii sunt si ele "ilegale"? Poate asta vrea sa dovedeasca felixxx in final
 • 0 (0 voturi)    
  Bravo domn profesor ! (Joi, 31 ianuarie 2008, 16:40)

  Solitaire [anonim]

  Felicitari batrane securist ! Tovarasu ar fi mandru de tine... Mama voastra de mafioti...
 • +2 (2 voturi)    
  Felicitari dl F. + o propunere pentru Curtea Con. (Joi, 31 ianuarie 2008, 16:42)

  Un tanar de stanga [anonim]

  Felicitari domnu' Felix : ati scapat !
  Scapa si Mona Musca, si Balaceanu Stolnici si cer daune morale ?
  Ar trebui sa cereti un miliard euro daune morale de la Ticu Dumitrescu, si daca nu are de unde plati, sa fie internat la Aiud ca la Rahova e boierie. Iar Curtea Constitutionala sa verifice daca Memorialul de la Sighet e constitutional si daca nu sa fie desfiintat, iar acolo sa se faca Antena 10 sau sa se infiinteze o fundatie PC Dan Voiculescu !
 • +1 (1 vot)    
  Fratilor nu erati paranoici (Joi, 31 ianuarie 2008, 16:44)

  Darius [anonim]

  Asta da stire. Deci ceeace sustineu unii despre Curtea Constitutionala se confirma. Deci fratilor nu erati paranoici. "Secoritatea" lui Ceusescu este mai mult decat vie.
 • -1 (5 voturi)    
  Dinescule mananci kkt!!! (Joi, 31 ianuarie 2008, 16:47)

  corvus coraX [utilizator]

  DInescule, societatea civila ar iesi dar nu de dragul tau!! De cand mananci kkt cu polonicul la Realitatea impreuna cu un alt slugoi de-al lui Patriciu, pune-ti pofta in cui!! Ai ajuns un jeg in slujba liberalilor, si daca societatea civila va protesta, n-o va face pentru a te sutine pe tine... Securistii au castigat de multisor, cum de ai descoperit taman acum?!
  • -1 (5 voturi)    
   OK (Joi, 31 ianuarie 2008, 17:14)

   Eu [anonim] i-a raspuns lui corvus coraX

   Ok cu Dinescu. A fost mascariciul lui Iliescu in CFSN, scornitorul de bancuri cu aprobare de la secu la Catavencu, acum mancatorul de kkt in emisiunea lui Stelian Tanase slugoiul lui Patriciu.
   Societatea civila trebuie sa protesteze dar nu in apararea unor gunoaie ca Dinescu.
   • -2 (2 voturi)    
    CNSAS-uk s-a harjonit pana acum.... (Joi, 31 ianuarie 2008, 19:55)

    judex [anonim] i-a raspuns lui Eu

    si a mai cautat informatii pentru KGB, ca altceva serios nu am vazut. Si nici nu se putea altfel avand in vedere pe cei care dadeau sentintele, in frunte cu parsivul Dinescu si fosila de Ticu Dumitrescu. Niste gargaragii penibili si impotenti. De restul ce sa mai vorbim, traiasca PCR.
 • +3 (3 voturi)    
  sa moara toti (Joi, 31 ianuarie 2008, 16:47)

  bogdano [anonim]

  asta astept. sa moara toti securistii care formeaza majoritatea clasei politice de la noi. sper ca d-l voiculescu sa moara cat mai repede. si iliescu si toti. si o sa merg si-o sa scuip pe mormintele lor, pentru ca altceva nu merita spurcaciunile astea de oameni. ma gandesc ca totusi, cand si cel mai tanar securist va fi mort... va fi mai bine. voiculescu nu mai traieste decat vreo 10 ani, cu toti, cam in 25 de ani or sa fie sub pamant. dar nu cred ca merita sa ai rabdare pana atunci, mai bine pleci din tara asta imputita. voiculescule, securist imputit, sper sa mori cat mai curand.
  p.s. as vrea sa-mi publicati acest comentariu. nu contine nimic ilegal. si bob dylan avea cativa oameni carora le spunea ca vrea sa le scuipe pe morminte si ca le asteapta cu nerabdare moartea. si spunea asta in cantece.
  • +1 (1 vot)    
   Din Pacate ... (Joi, 31 ianuarie 2008, 17:35)

   fun anonimul [anonim] i-a raspuns lui bogdano

   Din pacate pentru tine dupa ce mor astia batrani raman copiii lor, alde ponta , banicioiu si toti limbricii din TSD/PNL.
   Eu m-am im pacat cu gandul ca nu se va intampla nimic in 20-30 ani asa ca de 2 ani sunt prin america , nici aici nu e ideal dar nu o fac asa pe fata, de fapt cred ca nici in republicile bananiere nu o fac asa pe fata.
   • +1 (1 vot)    
    Solutie.... (Joi, 31 ianuarie 2008, 19:58)

    Babilou [anonim] i-a raspuns lui fun anonimul

    Asa am facut si eu. Sunt in America de 4 ani... si e muuuult mai bine... Pa
    • +1 (1 vot)    
     Me too... (Vineri, 1 februarie 2008, 0:32)

     Sorn [anonim] i-a raspuns lui Babilou

     Irlanda... aproape un an
     • +2 (2 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Vineri, 1 februarie 2008, 2:07)

      [anonim] i-a raspuns lui Sorn

      • 0 (0 voturi)    
       Same too (Vineri, 1 februarie 2008, 11:29)

       alex [anonim] i-a raspuns lui

       Cehia 2 ani
 • +3 (3 voturi)    
  a castigat felix ???? (Joi, 31 ianuarie 2008, 16:50)

  lucian11 [anonim]

  nu-mi vine sa cred...
  cum se poate asa ceva?
  felix e acuzat de politie politica iar el desfiinteaza institutia?

  in loc sa se recunoasca vinovat si sa isi ceara iertare... el ce face...

  incredibil.

  sa desfiinteze si presedentia si tot ce li se impotriveste.. sa ramana doar ei

  ei taie si spanzura in tara asta.

  asta imi aminteste de ce a facut tariceanu la sfarsitul anului 2006.. cand a desfiintat ANRC pentru ca nu ii convenea presedintele acestia.. si a infiintat alta la fel ANRCTI.. cu oamenii lui in frunte.

  ce mai e de zis... traim intr-o tara condusa de nesimtiti, de oameni fara onoare si care nu vor sa ramana in istoria romaniei absolut cu nimic remarcabil.. ci vor doar sa fure... IN LINISTE

  pentru felix si restul ca el: voi sunteti acolo pentru ca noi v-am ales.. sa reprezentati interesul omului de rand, nu sa aveti grija de afacerile voastre.

  mi-e rusine ca ma las condus de asemenea oameni.

  felix probabil nici nu stie ce e aia rusine...
  (un alt exemplu ar fi basina trasa in direct la antena 1... ranjind... cautati pe youtube)
 • +2 (2 voturi)    
  Stati linistiti! (Joi, 31 ianuarie 2008, 16:56)

  JOhn Romano [anonim]

  Stati linistiti toti cei care ati macat r ... t cu polonicul ... nimeni nu va mai intreaba nimic. Traiasca Republica Capitalista Romania ... cu tot cu turnatorii ei cu tot!
  Fratilor, vedeti-va fiecare de treaba ... iubiti-va, fiti fericiti si credeti in Dumnezeu. De ce credeti ca i-a plimbat Moise pe Evrei prin desert 40 de ani ... ca sa scape de cei cu mentalitate de sclavi (a se citi securisti-comunisti in cazul nostru).
  • +2 (2 voturi)    
   cosmar (Joi, 31 ianuarie 2008, 17:15)

   ciprian [anonim] i-a raspuns lui JOhn Romano

   sincer va spun ca e momentul sa demonstram cateva sute de mii in piatza constitutiei!
   cred ca ar fi un semn pentru toata lumea ca nu mai rezistam sub securisti!
   domnilor si doamnelor, mie mi se pare ca visez, sper sa ma trezesc din cosmarul asta!
  • +1 (1 vot)    
   Comentariu sters de utilizator (Vineri, 1 februarie 2008, 8:25)

   [anonim] i-a raspuns lui JOhn Romano

 • +1 (1 vot)    
  Va multmim! (Joi, 31 ianuarie 2008, 16:58)

  dani [anonim]

  Tot Felix ramai.
  Un mare multumesc pentru Judecatori.
  Tare faza :"Petre Ninosu nu a participat la vot, deoarece a plecat din sedinta, dupa ce a adormit de doua ori in timpul ei".O fi studiat constitutia azi noapte.
  :)).
  Traim In Romania. E o tara de C****.
  O sa ma interesez de emigrare.
 • 0 (0 voturi)    
  plecati din Romania (Joi, 31 ianuarie 2008, 17:04)

  Ionel [anonim]

  Plecati fratilor din Romania, nu va mai lasati calcati in picioare si furati din toate partile. Sunt o gramada de tari libere mai la Vest , mai ieftine si in care suntem respectati. Sa ramana securistii intre ei acolo sa-si vanda unul altuia economia, sa-si faca dosare reciproc, legi numai pentru ei etc.
  • 0 (0 voturi)    
   de ce zici PLECATI ? (Luni, 4 februarie 2008, 7:58)

   Y [anonim] i-a raspuns lui Ionel

   De ce sa plece oamenii la lucru deja facut in loc sa puna umarul la tara lui ? Acolo unde e democratie si vi se pare mai bine, acolo cetatenii au civism si actioneaza, nu se masa manipulati ca niste obiecte. Mai binele asta a fost construit iar cetatenii din democratiile adevarate s-au implicat.
   De ce vor ai nostri totul de-a gata ? Trebuie sa nu se mai comporte ca o turma de ovine cu care baciul Felix sau Ilici, sau altii fac ce vor ei. Pana nu vor intelege asta, romanii nostri nu au sanse la mai bine.
 • +2 (2 voturi)    
  felix (Joi, 31 ianuarie 2008, 17:06)

  owl [anonim]

  Felix pierde : scandalul va fi atat de mare, incat partidul lui poate sa isi ia adio de la tot...
  :) Asta e, cateodata e unde dai si unde crapa...
 • +1 (1 vot)    
  vai de noi (Joi, 31 ianuarie 2008, 17:07)

  sergiu [anonim]

  stau si ma intreb dc tocmai acum CC a spus ca e neconstitutional CNSASul? nu trebuia sa se sesizeze de la inceput..chiar cand se lucra la aceasta lege? o prostie totala.
  • +1 (1 vot)    
   Comentariu sters de utilizator (Vineri, 1 februarie 2008, 8:29)

   [anonim] i-a raspuns lui sergiu

 • +3 (3 voturi)    
  adevarul este in alta parte (Joi, 31 ianuarie 2008, 17:09)

  rebel [anonim]

  dupa parerea mea ,cnsasul a fost un mare fasss.si-au facut baietii mendrele cu el,acum trebuie sa-l desfiinteze.nu poate nimeni sa pretinda ca dana,laurentiu si motanul jegos felix reprezinta chintesenta securitatii in tara asta.aia greii stau bine mersi si isi papa pensiile dolofane,manca-i-ar pe ei mai repede doamna cu coasa!
  generatia celor tineri ar trebui sa se organizeze mai repede si sa creeze un ADEVARAT cnsas si sa incerce sa mai asaneze cat se mai poate mlastina care a ajuns Romania.daca cei tineri se multumesc cu discutii pe internet,peste 20 de ani vor fi aidoma babelor de la gard:"ti-am zis io maica?"
  FACETI CEVA!
  • +1 (1 vot)    
   Nu neaparat (Joi, 31 ianuarie 2008, 17:27)

   radu [anonim] i-a raspuns lui rebel

   Daca in rest se poate discuta, cu singuranta Dan Voiculescu a fost una din piesele importante in Securitate.

   Oricum, Tariceanu are acum posibilitatea sa isi demonstreze sinceritatea. O asumare a increderii pe o noua lege CNSAS, care sa permita functionarea institutiei, i-ar pune in ofsaid pe toti rivaii si concurentii sai cu mai putin de un an inainte de alegeri, cind este prea tirziu pentru o alta formula de guvernare.

   Asta bineinteles daca este sincer preocupat de liberalism si de viitorul PNL.
  • 0 (0 voturi)    
   Tineretul o speranta. (Joi, 31 ianuarie 2008, 17:58)

   Moldovan [anonim] i-a raspuns lui rebel

   Asteptam cam de mult ca tineretul nostru intelectual
   sa treaca la actiune.Numai voi puteti scoate tara din
   impas.Va puteti organiza intr-un partid incoruptibil si
   veti primi sprijinul adevaratilor romani. De ce sa lasati acesi rusofili sa-si bata joc de tara noastra?
   Cum zice rebel FACETI CEVA.
   • 0 (0 voturi)    
    Tineretul o speranta (Vineri, 1 februarie 2008, 3:03)

    mitica [anonim] i-a raspuns lui Moldovan

    Ai perfecta dreptate,trebuie facut ceva pina nu pleaca si ei din tara.
   • 0 (0 voturi)    
    Tineretul (Luni, 4 februarie 2008, 12:25)

    Mimi [anonim] i-a raspuns lui Moldovan

    Sperati sa vina tineretul intelectual in actiune? Doamne fesreste - chiar visati frumos! Cum sa vina cand sunt in functii de conducere persoane care au impinit deja 78-80 de ani si nu renunta la ciolan? Acestia nu stiu ce este rusinea. Multi tinerii (cu una sau doua facultati) sunt nevoiti sa plece din tara pentru ca nu au locuri de munca din cauza acestor bosorogi?
 • +1 (1 vot)    
  BOICOT trustul Felix (Joi, 31 ianuarie 2008, 17:15)

  ApH [utilizator]

  In semn de protest, incepand de astazi voi boicota tot ce este in tara asta Felix-related: Antene, JN, GSP, NewzFM, Romantic, etc... Nu ca as fi fost un mare fan dar sper ca si altii sa mi se alature!
 • 0 (0 voturi)    
  ... (Joi, 31 ianuarie 2008, 17:18)

  dragos [anonim]

  Turnatorii vexati pot candida din nou. Multumesc CCR ca mi-a adus aminte in ce tara traiesc.
 • 0 (0 voturi)    
  suntem o tara de penibili (Joi, 31 ianuarie 2008, 17:20)

  VIOREL [anonim]

  nu se poate asa ceva oamenilor..ca un fost securist platit din bani externi..si sunt dovezi foarte clare..pe care putini le stiu...deci nu se poate ca unul ca voiculescu sa aiba nesimtirea totala sa faca astfel de demersuri..dupa ce a sustinut financiar fie campania colaterala a lui iliescu la presedentie .(nu stiu multe persoane de asta..sau de alte jocuri politice care se fac in tara noastra )..dau un sfat colr de la cnsas adresativa curtii europene de justitie veti avea castig de cauza
  opinia publica este scarbita de aceste mizerii..vom iesi in strada este vorba de aflarea adevarului despre noi toti inclusiv vom afla cine a sta in spatele evenim din 89..d-le dinescu si toti cei care sunteti in cnsas va rugam nu va lasati..putem sa facem ceva care sa trezeasca cu adevarat poporul asta pacatos de romani care uneori ne cam meritam soarta...sa fiti iubiti dragilor
 • 0 (0 voturi)    
  Asa dar (Joi, 31 ianuarie 2008, 17:20)

  State [anonim]

  LIdia Barbulescu, presedinta CSM: " Verdictele CNSAS sint lovite de nulitate"
  Vedeti de ce a fost numita. Asta era rostul. Baragladina a fost activata sa-si plateasca datoriile. Mai aveti dubii cum functioneaza justitia in Romania?
  • 0 (2 voturi)    
   Asadar (Joi, 31 ianuarie 2008, 18:17)

   kinn [anonim] i-a raspuns lui State

   Femeia n-a facut decat sa traga concluzia logica: daca institutia e declarata ilegala, toate actele emise de ea sunt lovite de nulitate, e clar. Asadar, nu ea e de vina, ci Curtea Constitutionala.
  • 0 (0 voturi)    
   Barbuleasca (Joi, 31 ianuarie 2008, 18:45)

   marylenna [anonim] i-a raspuns lui State

   :))))))))) Corect. Asta zice presedinta CSM: "e ca si cand textul nu ar fi existat" Ar fi de ras daca n-ar fi de plans. Daca asta e exprimarea pres. organului reprezentativ al magistratilor e tragic. Si care vor fi celelalte institutii carora le va veni vremea?
   Lege Curtii Constitutionale art.31, alin.3 prevede:
   (3) Dispoziţiile din legile şi ordonanţele în vigoare constatate ca fiind neconstituţionale îşi încetează efectele juridice la 45 de zile de la publicarea deciziei Curţii Constituţionale dacă, în acest interval, Parlamentul sau Guvernul, după caz, nu pune de acord prevederile neconstituţionale cu dispoziţiile Constituţiei. Pe durata acestui termen, dispoziţiile constatate ca fiind neconstituţionale sunt suspendate de drept.
   De unde rezulta ca ar afecta actele anterioare efectuate in temeiul legii respective?
   • +1 (1 vot)    
    Multumesc marylenna (Joi, 31 ianuarie 2008, 20:09)

    State [anonim] i-a raspuns lui marylenna

    Pai ea este promovata pe dosar nu pe competenta. Adica este promovata ca este "fata buna de a noastra" adica de a lor. Si acum "fata buna" a lor isi face treaba platindu-si datoriile fata de cei ce au numit-o.
 • +1 (1 vot)    
  23 milioane (Joi, 31 ianuarie 2008, 17:21)

  iustina [anonim]

  23 de milioane de romani minus securistii ar putea
  sa auda in curand ca nu se mai cheama romani ca trebuie sa plateasca impozit miliardarilor cu stelute
  constitutia se schimba peste noapte
  Dragi securisti> la un moment dat veti fi intrebati de mortii din 89 vom reinvia pentru ca ne-a fost furata revolutia. stiu ca nu va misca acest lucru si ca voi miscati totul in Romnia voastra.
  va veni un moment cand o vom lua inapoi.
 • 0 (0 voturi)    
  Realitatea TV (Joi, 31 ianuarie 2008, 17:25)

  Mihai [anonim]

  Sint chiar curios daca Realitatea TV va initia si actiuni civice, pentru apararea CNSAS-ului, de exemplu, sau va continua actiunile populiste de genul incitarii impotriva taxei auto.
  • +1 (1 vot)    
   Ce conteaza? (Joi, 31 ianuarie 2008, 17:32)

   Dragan [anonim] i-a raspuns lui Mihai

   Ce conteaza ce va face? Oricum va face doar ceva de forma ca doar din acest motiv si-au facut televiziuni. Credeti ca RealitateaTV a fost facuta sa ne apere interesul nostru al amarastenilor, sau sa apere interele cercurilor la putere care ne jefuiesc de 18 ani? Va face ce trebuie sa ne abureasca sa votam anul asta tot cu hotii. Nu va dati seama ca miza pe care joaca ei este foarte mare? E vorba de zeci de miliarde euro furate.
 • +1 (1 vot)    
  la obiect (Joi, 31 ianuarie 2008, 17:28)

  andreia [anonim]

  intrebare pentru securisti> cand o sa conduceti tara si pentru oameni? sunteti si voi romani.
  astea-s legi?unde albul se face negru si invers dupa cum vor marii nostri magistrati -unii de ei?
  de ce credeti ca s-a pus pumnul in gura chiar inaintea alegerilor?

  e normal sa stim cu adevarat cine ne conduce la 18 ani de la revolutie? si ce-i cu noi romanii in ansamblul geopolitic?


  Bravo Curtii Neconstitutionale din Romania!
 • 0 (2 voturi)    
  RUSINEA POPORULUI ROMAN (Joi, 31 ianuarie 2008, 17:30)

  Sickboy [anonim]

  nu credeam ca se poate intampla asa ceva la 18 ani de la revolutie.

  RUSINE.
  RUSINE
  RUSINE

  Cretinul de voiculescu ar trebui boicotat. Politic, economic si social.

  Tara de securisti, lingai, pupincuristi si cu asta basta.

  ahhhh...ce nervi pot sa am.
 • +1 (3 voturi)    
  Tovarasi, va propun! (Joi, 31 ianuarie 2008, 17:32)

  Rin Tin Tin [anonim]

  Sa iesim si sa demonstram, cu muzica patriotica romaneasca, si cu portretul Tovarasului Dan Voiculescu! Traiasca Republica Socialista Romania!
 • 0 (0 voturi)    
  Romania (Joi, 31 ianuarie 2008, 17:33)

  Regat [anonim]

  Mi-a fost furata Romania, mi-a fost furata tara
 • 0 (0 voturi)    
  CNSAS (Joi, 31 ianuarie 2008, 17:35)

  Adrian [anonim]

  Emigrez in Bulgaria!
 • +1 (1 vot)    
  buclucas (Joi, 31 ianuarie 2008, 17:39)

  dominot [anonim]

  cum e posibil ca persoana aleasa pentru a isi da cu parerea in direct, la o dezbatere tv sa fie...atentie...atentie....domnul Bolcas de la pereme. of of of cat circ...romani suntem prosti.

  ps: cred ca la antene e chef mare in seara asta...angajatii vor primi bomboane
 • +3 (3 voturi)    
  Anarhie securista (Joi, 31 ianuarie 2008, 17:43)

  Patricioiu [anonim]

  Inspirat de decizia Curtii constitutionale de declarare a CNSAS ilegala, am decis sa imi fac un stat propriu. Din moment ce orice lege poate fi dovedita neconstitutionala, daca ai avocatii potriviti si ceva relatii, ma gandesc ca as putea incerca asa ceva.
  Dispun de 1000 de metri de teren in apropiere de Bucuresti pe care vreau sa-l declar stat unitar, independent si national. Inregistrez orice firma din lume pe teritoriu statului meu si asta e, vreo douazeci de ani pot sa-mi vad linistit de treaba si sa scot bani . Sau mai mult.
  Ce sa-mi faca statul roman? Ma amendeaza? Pac, la Curtea constitutionala, amenda e neconstitutionala. Imi fac banca mea, legile mele, CNSAS-ul meu, Curtea Mea Constitutionala. Ma judec cu statul roman pana nu se mai poate, intre timp vin banutii de la infintarea de firme.

  Daca ma enerveaza sesizez la Curtea Constitutionala existenta statului roman. Sunt sigur ca ceva, ceva gasesc ca sa dovedesc ca statul roman e neconstitutional, spre deosebire de statul meu. Modalitatea de obtine cetatenia romana e sa zicem neconstitutionala, deci institutia statului roman e neconstitutionala, deci nu exista. Si pa.
 • +1 (1 vot)    
  actiune (Joi, 31 ianuarie 2008, 17:44)

  dominot [anonim]

  ce actiune?...nu pot face nimic decat sa accept...singura chestie pe care pot sa o fac...si se va intampla in urmatoarele 2 minute: programele antena 1 si antena 3 nu vor mai fi receptionate de televizorul meu...macar atat!

  ps: la revedere gadea si dl cu laptop...
 • +1 (1 vot)    
  Securistilooooooooooor!!!! (Joi, 31 ianuarie 2008, 17:45)

  Imperialistu' [anonim]

  Dupa atatia ani si tot voi, ma; dupa atatia ani si tot VOI. Incredili, frate... La Felix 3 adversarii CNSAS sunt in extaz. Felixe, du-te stii tu unde!
 • -1 (2 voturi)    
  Triumful securitatii! (Joi, 31 ianuarie 2008, 17:48)

  Vlad [anonim]

  Stati linistiti, adevaratul triumf al Securitatii va fi atunci cand fostul sef al directiei valutare Theodor Stolojan va fi prim ministru... Iar presedinte va fi cel mai iubit dintre securisti, tov maior Base(s)cu. Atunci puteti cu adevarat emigra linistiti in Congo!
  • 0 (2 voturi)    
   secu vlad (Vineri, 1 februarie 2008, 0:16)

   esti [anonim] i-a raspuns lui Vlad

   ...un bou. triumful exista pt. TOV. 'capitan' prim tariceAN si TOV.'col.' patriceanu, cei ce te platesc sunt in spatele acestei actiuni. Un gigolo securist si un designer ptr dubai pe timpul lui ceau' sunt culmile moralitatii in Romania, plus felix ce prinde 'vrajitoare'. Pentru a nu fi declarat anticonstitutional voi salva textul acestui mesaj. Traim in Romania!!!
 • +1 (3 voturi)    
  Judecatorii CC = tradatori de neam!!! (Joi, 31 ianuarie 2008, 17:49)

  SP [anonim]

  Ma mihnescte pina la lacrimi soarta tarii mele, lasata pe miinile acestor netrebnici de judecatori vinduti si politicieni securisti. Voiculescu va ramine in istorie drept cel mai sinistru personaj al Romaniei post '89. Intr-o astfel de tara eu nu ma mai intorc. Rusine intregii oligarhii politice Romanesti. Am pierdut orice speranta de reinnoire. Lasati orice speranta, voi ce plecati...
 • +2 (2 voturi)    
  EU NU ASTEPT NIMIC!!! (Joi, 31 ianuarie 2008, 17:52)

  omul cu cainele [anonim]

  Eu ies in strada!!! Sa vina sa dea cu tancurile sovietice peste mine, mama ei de tara fara constiinta! Cati orbi avem? Cati muti? Cati FOSTI SI ACTUIALI SECURISTI??? Se va vedea, se va vedea in functie de cati vom iesi in strada! Eu ies! Mai bine huligan decat securist!!! Mai bine mort decat comunist!!!!
  • +2 (2 voturi)    
   afara! afara! la lupta cea mare (Joi, 31 ianuarie 2008, 19:44)

   bibi [anonim] i-a raspuns lui omul cu cainele

   uniti, luptam si castigam !
 • 0 (0 voturi)    
  Ce a mai zis Dinescu (Joi, 31 ianuarie 2008, 17:53)

  Vasile Ionescu [anonim]

  Uite ce zice nebunul asta, ca baietii lui nea Nicu au pus la cale caderea CNSAS

  http://www.notoriu.ro/news/dinescu-ramane-somer.html
 • +2 (2 voturi)    
  MITING (Joi, 31 ianuarie 2008, 17:57)

  Mihai G [anonim]

  SAMBATA, LA 14, LA UNIVERSITATE!!!!

  REVOLUTIE!!!!

  Eu merg. Mai vine cineva?
  • +2 (2 voturi)    
   nu sambata, e prea tarziu! (Joi, 31 ianuarie 2008, 20:18)

   crina [anonim] i-a raspuns lui Mihai G

   Vineri, maine dupa ce iese lumea de la servici, la 5 sa zicem.
   • 0 (2 voturi)    
    hai la antena 1 (Joi, 31 ianuarie 2008, 21:15)

    noi [anonim] i-a raspuns lui crina

    haideti mai bine in fata la antena 1...
    si poate sunt si prosti si ne filmeaza (daca suntem destul de multi) .. ca sa se trezeasca tara asta

    daca era chestia asta in ungaria.. cred ca ungurii maturau cu voiculescu pe jos pana acum
 • -1 (3 voturi)    
  In sfarsit a triumfat legea! (Joi, 31 ianuarie 2008, 17:57)

  Alde Horia [anonim]

  Aduc pe aceasta cale mii de multumiri celor 9 judecacatori de la Curtea Constitutionala a Romaniei care au pronuntat in unanimiate o hotarare dreapta.
  In sfarsit s-a facut dreptate si ar fi bine sa inteleaga,toti cei implicati, ca macar acum in acest an de gratie 2008 in calitatea noastra de membrii cu drepturi depline al Uniunii Europene ca si in aceasta tara nu mai trebuie sa existe instante extrajudiciare care sa dea verdicte cu implicatii asupra cetatenilor acestei tari, cu atat mai mult cu cat, de exemplu, acest CNSAS are in componenta sa decizionala persoane alese pe criterii politice
  • +1 (1 vot)    
   CCR (Joi, 31 ianuarie 2008, 19:18)

   Geo [anonim] i-a raspuns lui Alde Horia

   Alde Horia, ma bucur pentru tine, ca ti s-a facut dreptate. E normal sa te bucuri, daca esti unul din turnatorii, tortionarii, securistii vizati de existenta CNSAS. Acum, CNSAS nu va mai avea voie sa dea asemenea verdicte. Eu, cum ma pot situa in afara hotararilor CCR, pot sa dau verdicte insa. Nici macar nu am nevoie de dovezi...

   O observatie de fond: membrii CCR sunt si ei numiti tot pe criterii politice...
   • -1 (1 vot)    
    Raspuns lui Geo (Joi, 31 ianuarie 2008, 22:04)

    Alde Horia [anonim] i-a raspuns lui Geo

    Dreptatea s-a facut pentru toti cetatenii care cred in justitie si nu in indicatiile mai mult sau mai putin pretioase ale unora.
    Aceasta dreptate este in stricta conformitate cu prevederile Constitutiei care este legea fundamentala a acestei tari si la care trebuie sa se alinieze toate legile tarii odata pentru totdeauna.
    N-am fost securist, tortionar, etc., dar sper ca intr-o zi a acestui an sa-mi vad dosarul de la securitate.
    Verdictele de "politie politica" nu trebuiesc sa fie date de CNSAS sau alte institutii de acest fel.
    Dar ce-i aia ca a facut "politie politica".
    Politica cui?...A fostului regim comunist?...Dar politia cui?...O politie care de fapt era militie...sau securitate.
    Daca dumneata d-le Geo te situezi în afara hotararilor CCR si poti sa dai verdicte, asadar esti un anarhist, fara ca nici macar sa ai nevoie de dovezi, poti iesi la atacul inamicilor de tot felul...doar e democratie.
    O alta observatie de fond: membrii CCR sunt numiti pe criterii politice,dar in primul rand profesionale, adica inalti specialisti ai dreptului cu vasta experienta.
    • +1 (1 vot)    
     RE (Joi, 31 ianuarie 2008, 23:41)

     LO [anonim] i-a raspuns lui Alde Horia

     Alde Horia, gargara cu legea fundamentala, stricta conformitate, dreptate .pentru toti.... pastreaz-o pentu campaniile electorale ca poate se inteapă niste fraieri. Ce dracu, nu toti din tara asta suntem decerebrati.
     Faza cu "n-am fost securist, tortionar..." ne-a servit-o si Felix la vremea lui, asa ca incearca sa fi putin original. Cum crezi ca o sa-ti mai vezi dosarul daca CNSAS se desfiinteaza? Nu stiu ce ti-a fost neclar in sintagma politie politica, dar ca sa te lamuresti exista literatura din belsug, si iti recomand sa te grabesti pana nu o declara si pe asta ilegala!
     O observatie de fond la observatia ta de fond: membrii CCR sunt intr-adevar numiti pe criterii politice, iar in privinta profesionalismului lor, permite-mi sa te informez ca "inalţi specialistii" cu "vastă" experienta au respins exceptiile de neconstitutionalitate referitoare la CNSAS, de 7 (sapte) ori in istoria recenta; poate pentru ca nici una nu a fost ridicata de un securist miliardar.
    • 0 (0 voturi)    
     Trezeste-te omule! (Vineri, 1 februarie 2008, 8:09)

     Un roman anonim [anonim] i-a raspuns lui Alde Horia

     Chiar vorbesti serios? Care criterii profesionale? Astia sunt inalti specialisti ai dreptului? Esti naiv sau esti in solda lor?
 • 0 (0 voturi)    
  desfiintarea cnsas (Joi, 31 ianuarie 2008, 17:59)

  anca [anonim]

  niste jigodii comuniste carora le tremura chilotii ca se va sti de activitatea lor murdara!e strigator la cer! numai intr-o tara de moluste ca romania se poate intampla asa ceva!
 • +1 (1 vot)    
  Incredibil. (Joi, 31 ianuarie 2008, 18:02)

  Valentinz [hotnews.ro]

  Isi bat joc de noi in fata. Suntem 20 de milioane si o mana de oameni ne rad in fata si fac pe noi.
 • 0 (0 voturi)    
  Huoooooo!!!!!! (Joi, 31 ianuarie 2008, 18:03)

  Marius [anonim]

  .
 • +2 (2 voturi)    
  Raspuns la nesimtire (Joi, 31 ianuarie 2008, 18:07)

  Mircea [anonim]

  Ne unim si ne intoarcem in tara sa va desfiintam, vremea voastra a trecut demult, nulitatilor !!!
 • -1 (1 vot)    
  valeleuuu ! (Joi, 31 ianuarie 2008, 18:12)

  cristinel [anonim]

  Si ce se intimpla cu Mircea Dinescu si ceilalti salariati ?
  Ramin fara salarii, fara sediu, fara frumoasele si spumoasele conferinte de presa ? ? Te pomenesti ca vor ajunge someri !
  • 0 (0 voturi)    
   pt. cristinel (Joi, 31 ianuarie 2008, 18:46)

   R10 [anonim] i-a raspuns lui cristinel

   Ai simtit si tu nevoia sa faci kk in poteca? Problema e morala si in consecinta mult mai importanta decat persoana lui Dinescu si salariile alora. Sau salariile unor functionari te intereseaza mai mult decat banii pe care ii dai pe curu' unor securisti parlamentari si magistrati? Te asigur ca astia sunt mult mai bine platiti. Te invit sa te gandesti la implicatiile morale ale ACESTUI fapt.
 • +4 (4 voturi)    
  Totul este ilegal in Romania, inclusiv Parlamentul (Joi, 31 ianuarie 2008, 18:13)

  Traian Ungureanu [anonim]

  Daca CNSAS este ilegal si toate deciziile sale nule, atunci sunt ilegale si toate parlamentele Romaniei, Presedintele si Guvernul. Tara asta e ilegala!
  Solutia este sa demisioneze toti, alegeri anticipate , adoptarea unei noi Constitutii, moderne, care sa nu mai protejeze Secursti si Criminali, adoptarea Votului Uninominal. Cer Demisia Curtii Constitutionale si a Avocatului Poporului!
 • 0 (0 voturi)    
  mamaliga nu plesneste (Joi, 31 ianuarie 2008, 18:14)

  kkrk [anonim]

  bai baieti, stati linistiti acolo,....nu iese nimeni in strada ca tot aia e, astia trebuiesc eliminati ori murim noi inaintea lor
 • 0 (0 voturi)    
  Au castigat ei... (Joi, 31 ianuarie 2008, 18:14)

  R10 [anonim]

  Nu era de ajuns ca ne este rusine ca suntem romani cand plecam in strainatate, azi trebuie sa ne fie rusine si ca suntem romani in propria tara. CCR a reusit performanta de a se kk in poteca. Tipic romanesc. Azi Securitatea a infrant romanii din nou, pentru ca prin lege securistii au mai multe drepturi decat noi ceilalti. Vai noua.
 • +1 (1 vot)    
  Ce se intampla cu cei care au recunoscut.... (Joi, 31 ianuarie 2008, 18:19)

  Raul [anonim]

  ca au facut politie politica? Au fost fortati de lege sau de constiinta sa spuna adevarul? Oare recunoasterea lor este lovita de nulitate in acest caz?
 • 0 (0 voturi)    
  Haideti sa haidem (Joi, 31 ianuarie 2008, 18:21)

  Paul [anonim]

  Cum mai spunea cineva, ultimul sa tinga lumina. Nu-mi vine a crede in ce tara traim. Ma intreb daca oamenii mai sunt trezi sau sunt prn carciumi ceva. Pi haideti fratilor sa facem ceva. Mergem la vot, mergem in strada. Dar sa facem ceva.
  Nu-mi vine a crede ce popor incapabil de a face ceva; asa am fost noi de-a lungul istoriei de fapt, asa ca ce mai ma mira.
  Vorba aceea, capul plecat sabia nu-l taie.
  ... dar e mai aproape sa incaseze un picior in gura de la dusman!!!
 • +1 (1 vot)    
  tablou istoric (Joi, 31 ianuarie 2008, 18:26)

  goe [anonim]

  Poza din capul stirii este foarte buna! Titlul ei ar trebui sa fie: "Un securist fericit"
  Mai asteptam o lege care sa ii faca eroi nationali pe securisti si sa le dea niste indemnizatii pe viata. Deja cei sub 25 de ani nici nu mai au idee ce inseamna securist. Si nici nu ii intereseaza. Cine nu-si cunoaste trecutul...
 • 0 (0 voturi)    
  securisiti imputiti (Joi, 31 ianuarie 2008, 18:28)

  LP [anonim]

  astia sunt astia ...
 • 0 (2 voturi)    
  ? (Joi, 31 ianuarie 2008, 18:33)

  dan [anonim]

  CNSAS este o institutie absolut inutila. Dincolo de salariile enorme p care le au si pe care nu le justifica, CNSAS a devenit demult o institutie doar consumatoare. Eu personal, am respectat instuctiunile si mi-am solicitat de vreo 2 ani dreptul de a-mi vedea dosarul, am primit confirmarea cererii mele , dar nici pana in ziua de azi nu mi s-a mai dat nici un semn de viata. Probabil ca din toamna, cand voi deveni primarul general al Bucurestiului, voi afla si eu cate ceva despre mine. ..
  Si apoi, Mircea Dinescu, isi are rezervata emisiunea unde-si poate etala ineptiile, chiar daca nu mai are crama pe care a incercat sa o fure la Cetate... Hmm...in vino veritas...
  • +1 (1 vot)    
   Comentariu sters de utilizator (Joi, 31 ianuarie 2008, 18:43)

   [anonim] i-a raspuns lui dan

   • 0 (0 voturi)    
    O corectare (Joi, 31 ianuarie 2008, 22:22)

    Victor [anonim] i-a raspuns lui

    Bogadan,baietule,eu am plecat de mult din tara acea,dar am trait jumatatea vietii mele acolo.In tara acea comunista fiecare a fost obligat sa fie comunist.
    Cei care nu am suportat ,am fugit,altii nu au avut curajul nostru.
    Eu astazi nu condamn comunistii,ca as condamna pe proprii mei parinti,care fara vointa lor au fost comunisti.
    Vinovatii nr.1 ptr.mizeria din Ro.este securitatea.
    Deci fara sa ai vreo retinere ,poti striga"jos securitatea",dar nu generaliza comunistii.Au fost comunisti si comunisti.
    • 0 (0 voturi)    
     Mai corect (Vineri, 1 februarie 2008, 8:15)

     Un roman anonim [anonim] i-a raspuns lui Victor

     Sunt de acord dar cred ca mai corect si mai nuantat ar trebui spus ca au fost comunisti (activistii, securistii, poate si unii trurnatori care o faceau din convingere nu din alte motive-invidie, arivism, bani-) si membri de partid, masa cotizantilor cum am fost si eu.
  • 0 (0 voturi)    
   Inutila? (Joi, 31 ianuarie 2008, 18:43)

   Valentinz [hotnews.ro] i-a raspuns lui dan

   Si-asa societatea civila e anemica in Romania. Daca mai distrug si CNSASul, cu ce ne mai putem lauda? Cu organismele de control aflate sub Tariceanu sau Basescu ... Vai noua!
 • +1 (1 vot)    
  Vreau in strada (Joi, 31 ianuarie 2008, 18:38)

  Eduard [anonim]

  Nu mai pot. Vreau in strada! Se ocupa cineva de treaba asta? Societatea civila, cineva care ne poate aduna. Eu ma inscriu de acum.
 • +1 (1 vot)    
  Ambitiile politice ale lui Felix (Joi, 31 ianuarie 2008, 18:40)

  Teo_M [anonim]

  Ne-am putea intreba: De ce se agita atat un fost securist, care acum e milionar, sa ramana in peisajul politic cu reputatia "oficial" nepatata? Ok, a turnat, a fost demascat, dar ramane milionar in continuare. Se retrage din politica, dar ramane in business. De ce se ambitioneaza acest om sa ramana in politica? Care e miza? Singura explicatie plauzibila (cel putin asa vad eu lucrurile) este ca in Romania nu poti face afaceri mari daca nu esti puternic ancorat politic. Existenta (nu succesul) politica garanteaza succesul in business. Cred ca de aceea se agatza cu disperare dl. Felix de viata politica, in ciuda trecutului confirmat. Pentru mine acest personaj este fantastic ... cred ca o analiza a motivelor care il anima ar explica multe din ciudateniile Romaniei actuale.
 • +2 (2 voturi)    
  Este foarte bine (Joi, 31 ianuarie 2008, 18:40)

  Dan [anonim]

  Este foarte bine. In fine avem dovada.
  Cine nu credea va crede acum. Curtea Constitutionala este inamicul Romaniei moderne. Acolo s-au oplosit dinozauri comunisto-securisti.
  Este foarte bine ca vedem asta si ca stim ca verdictele date de aceasta curte sunt pavaza pentru hoti.
  Curtea Constitutionala nu mai reprezinta altceva decat gunoi de care trebuie sa scapam cat mai repede.
 • +3 (3 voturi)    
  No comment (Joi, 31 ianuarie 2008, 18:44)

  RazvyMS [anonim]

  " Petre Ninosu nu a participat la vot, deoarece a plecat din sedinta, dupa ce a adormit de doua ori in timpul ei"
 • 0 (0 voturi)    
  Ceausescuuuuu inca e! (Joi, 31 ianuarie 2008, 18:47)

  newton [anonim]

  Oare legea gravitatiei e constitutionala?
 • 0 (0 voturi)    
  HAOS (Joi, 31 ianuarie 2008, 18:50)

  edif [anonim]

  de astazi Romania se numeste: HAOS
 • -2 (2 voturi)    
  politia politica (Joi, 31 ianuarie 2008, 18:52)

  rasputin [anonim]

  E normal sa fie desfiintata. Si comunistii au lasat-o mai moale cu politia politica dupa 1965.
  CNSAS face politie politica iresponsabila, altfel nu puteau scoate asemenea decizie despre d-nul BALACEANU STOLNICI, boier si dupa neam si dupa comportament.
 • 0 (0 voturi)    
  in 92 de comentarii 95 % anti-securisti (Joi, 31 ianuarie 2008, 18:55)

  pixel [anonim]

  WOW... statistic vorbind formati un esalon reprezantiv... carevasazica n-au murit degeaba... sau poate ma insel eu...
 • +2 (2 voturi)    
  incredibil...!!!!!!! (Joi, 31 ianuarie 2008, 18:58)

  melania [anonim]

  Citesc si nu pot sa cred...., pana unde s-a ajuns....!!! Cum s-a putut intanpla asta?! !!In strada fratilor!!!!!
 • +2 (2 voturi)    
  Asteptam totul de la Base? (Joi, 31 ianuarie 2008, 19:01)

  Teo_M [anonim]

  Baietii astia din clasa politica au invatzat un lucru: ca odata ajuns la putere, poate sa te doara in cot de multime ca NIMIC RAU NU TI SE INTAMPLA. Acolo sus esti protejat. E un mediu care isi protejeaza membrii. Din cand in cand se iese pe scena si se mimeaza conflicte, lupte, etc. D'aia m-am bucurat cand a inceput sa-i intepe Base. Nu ma intereseaa ca Base da in ei in scopuri electorale .... important e ca da. Coruptia e generalizata (=trist, adica suntem condamnati ani buni la o viata mizera), asadar in oricare ar da nu exista pericolul de a lovi intr-un nevinovat. Sub luciul linistit al apei (vezi linistea regimurilor PSD-iste) s-a strans multa mizerie. Iata ca acum exista cineva care rascoleste mizeria .... care striga sus si tare ceea ce orice roman stie: IN TARA ASTA PUTE! D'aia imi place ce face Base. Chiar trebuie sa ma intereseze care sunt motivele lui, atat timp cat faptele sale concorda intereselor mele? E trist ca societatea civila e neputincioasa si ca e nevoie de presedinte ca sa ia atitudine cu efect.
 • +2 (2 voturi)    
  Triumful Fratiei Securitatii (Joi, 31 ianuarie 2008, 19:01)

  Mihai Iorga [anonim]

  Curtea Constitutionala a luat o decizie rusinoasa, care intoarce Romania la momentul zero din decembrie 1989. Decat ca acum securistii sunt mult mai puternici si mai uniti decat atunci, controland numeroase parghii economice, iar opinia publica este slaba si divizata, oamenii fiind mult mai preocupati de cresterea preturilor decat de standarde morale. Deja, pe forum-uri, se propune organizarea unui protest de amploare, sambata, in Piata Universitatii, cu participarea lui Traian Basescu. Nenorocirea este ca, intr-o democratie, dincolo de Curtea Constitutionala nu mai e nimic. Deciziile Curtii sunt finale si obligatorii, neputand fi atacate nicaieri. Sigur ca s-ar putea schimba legea de functionare si organizare a Curtii Constitutionale, dar Parlamentul este suficient de murdar si de corupt pentru a nu actiona in aceasta directie. Victoria Securitatii si a fostilor activisti comunisti asupra Romaniei este meritata si era previzibila inca din primul moment. Au fost uniti, au actionat inteligent, si-au cunoscut interesele si nu au precupetit nici un efort pentru a-si atinge obiective. De partea cealalta, o armata de fraieri, usor de dus de nas, mitocani, inculti, toape, smecheri de duzina. Intr-un cuvant, popor. Asa se face ca o mana de oameni si-a batut joc de milioane de romani.
  • -5 (5 voturi)    
   Adevaratul Triumf (Joi, 31 ianuarie 2008, 19:15)

   Vlad [anonim] i-a raspuns lui Mihai Iorga

   Adevaratul Triumf al Securitatii il reprezinta prezenta maiorului Base(s)cu in Piata Universitatii, sustinut de un popor cu creierul spalat.
   • 0 (0 voturi)    
    creierul spalat il ai tu (Joi, 31 ianuarie 2008, 20:36)

    antique [utilizator] i-a raspuns lui Vlad

    du-te si guitza pe alte plaiuri. aici nu esti bine primit
   • -1 (1 vot)    
    Corect! (Joi, 31 ianuarie 2008, 22:56)

    Dinu mixer [anonim] i-a raspuns lui Vlad

    corect vlad ;)
    asta incercam sa zic si eu, mai jos
 • +1 (1 vot)    
  RUSINE JUSTITIEI RUSINE PARLAMENTARILOR !!!! (Joi, 31 ianuarie 2008, 19:09)

  geo [anonim]

  baaaaa comunisti indoctrinati, jos cu voi !!!!!!!!!!!!!
  il pupati la bass pe ceausescu si acum dati legi ma???
 • +1 (1 vot)    
  RUSINE RUSINE RUSINE RUSINE RUSINE (Joi, 31 ianuarie 2008, 19:12)

  RUSINE [anonim]

  ce incapabili avem in parlament,comunisti expirati !!!!!
 • 0 (0 voturi)    
  Pauza s-a terminat, acum la munca (Joi, 31 ianuarie 2008, 19:12)

  Dan [anonim]

  Au fost de ajuns 10-15 ani pentru vanatoarea de vrajitoare. Sunt fosti securisti care s-au imbogatit, altii care nu... Asa cum sunt alde' Dinu Patriciu si alde Dinu Paturica..
  In legatura cu revolutia, de ce trebuie facuta? Mai bine lasti dosarele celor care au furat sau inca mai fura sa isi urmeze cursul iar ceilalti la munca fratilor, pauza s-a terminat.
 • +2 (2 voturi)    
  ma intreb si eu asa.... (Joi, 31 ianuarie 2008, 19:14)

  misu [anonim]

  ....cind dracu' iesim in strada?....ce mai asteptam....
 • +2 (2 voturi)    
  kill them all or turn off the light and leave ... (Joi, 31 ianuarie 2008, 19:16)

  justice [anonim]

  fratii mei Romani, putem comenta si arunca vorbe (precum fac si eu acum) dar eu vad numai 2 solutii pt romania:

  1. sa iasa poporul in strada si le plateasca cu aceeasi moneda cu care a platit tatal lor "Tovarasul Ceausescu"

  2. Plecati din tara asta, desi nu se merita din cauza unei adunaturi de ratati care ne conduc si isi vad doar interesele proprii ...

  Eu an adoptat varianta 2 , dar desi la distanta traiesc cu speranta ca vorodata candva Romanul ii va ingropa la cimitir pe toti nenorocitii astia ...
 • +1 (1 vot)    
  Rau (Joi, 31 ianuarie 2008, 19:17)

  Gagiu [anonim]

  Cred ca din 1989 dupa mineriadele lui Iliescu cea mai puternica lovitura data democratiei romanesti este aceasta decizie a Curtii Constitutionale. Ea arata evident ca intre inceputul anului 1990 si inceputul anului 2008 nu s-a intamplat nimic. De acum este clar cine a preluat puterea in 1989 si ce vrea sa faca cu ea.
 • 0 (0 voturi)    
  leguitori prosti (Joi, 31 ianuarie 2008, 19:22)

  Rollo Tomasi [anonim]

  Vina mai mica apartine celor care au creat si au modificat legea. Vina mai mare o poarta Consiliul Legislativ care are atributia de a controla toate actele normative ce ies din Parlament, dar care, se pare, e compus din incapabili.
  Daca Constitutia spune ca deciziile CC au putere numai pentru viitor, atunci asa si este ! Se pare ca nici presedinta CSM nu prea citeste Constitutia.
 • +1 (1 vot)    
  oare? (Joi, 31 ianuarie 2008, 19:34)

  alex [anonim]

  Principala victorie a "ceausismului" este aceea ca ne tine dezbinati. Si la 20 de ani dupa, suntem la fel de dezbinati si dam vina unii pe altii sau vrem "razbunare si sange". Suntem un popor blestemat pentru ca ne omoram intre noi, in loc sa fim buni unii cu altii. Facem misto unii de altii si de fapt facem jocul celor care au interes sa fim mereu dezbinati ca ei sa ne conduca si sa ne rada in nas.
 • +1 (1 vot)    
  Felix, mars la Sighet! (Joi, 31 ianuarie 2008, 19:40)

  Bogdan [anonim]

  Felix, motanule, du-te la Sighet si stai pe-acolo cateva zeci de ani, macar ca vizitator, daca nu ca puscarias, cum au stat cei care acuma paveaza cu pozele lor peretii Memorialului!
  Mergi si respira mucegaiul, lega-te cu lanturile din carcera ("neagra" i se spunea celulei, motanule!) si stai zile intregi pe intuneric, in picioarele goale!
  Ramai nebaut cu zilele, apoi bea apa sarata, Felix, sa vezi cum e cand altii isi bat joc de viata ta!
  Dupa aia, iesi in curtea din spate si roaga-te la grupul statuar sa te ierte.

  Abia dupa aia vino la Antena si anunta-ne ca securistii n-au existat niciodata.

  Cine-mi tine si mie rand la Consulat?
 • +2 (4 voturi)    
  hai sa nu stam cu bratele incrucisate (Joi, 31 ianuarie 2008, 19:42)

  Adevaru [anonim]

  sa iesim in strada si sa ne scuipam dispretzu!! ne plingem ca muierile pe scaune caldutze! in loc sa facem ceva! asteptam pe vecinu sa faca el! d'aia nu merge nik in tzara asta
  • +1 (5 voturi)    
   Haideti in strada! (Joi, 31 ianuarie 2008, 20:15)

   Crina [anonim] i-a raspuns lui Adevaru

   Bagati mass-uri pe messenger, care puteti. Eu asa fac, si poate iese ceva maine. Ganditi-va la o ora , hai sa cadem de acord cu o ora, dupa care postam un anunt.
   • +1 (3 voturi)    
    sambata (Joi, 31 ianuarie 2008, 21:40)

    lucian11 [utilizator] i-a raspuns lui Crina

    sambata s-ar putea chiar ceva oficial organizat... cu anumite personalitati.. si oricum atunci lumea e libera
 • 0 (0 voturi)    
  Cine plateste? (Joi, 31 ianuarie 2008, 19:50)

  ion [anonim]

  Doresc ca paguba creata de functionarea acestei institutii(de altfel necesara) sa fie evaluata si imputata parlamentarilor care au votat-o. Este inadmisibil ca o lege sa produca efecte importante si dupa un numar de ani o contestatie minora sa determine anularea ei si a efectelor(chiar cum se anuleaza efectele asupra persoanelor afectate direct sau indirect??). Cred ca evaluarea constitutionalitatii sau neconstitutionalitatii trebuie facuta ininte de intrarea unei legi in vigoare, cred ca nu avem juristi capabili ci doar avocati hrapareti si nesimtiti..
 • +1 (1 vot)    
  Constitutia - deciizle Curtii numai pentru viitor (Joi, 31 ianuarie 2008, 19:51)

  cs [anonim]

  ARTICOLUL 147
  Deciziile Curţii Constituţionale

  (4) Deciziile Curţii Constituţionale se publică în Monitorul Oficial al României. De la data publicării, deciziile sunt general obligatorii şi au putere numai pentru viitor.
 • 0 (0 voturi)    
  tara noastra e mare (Joi, 31 ianuarie 2008, 19:52)

  fly [anonim]

  Am ramas destul de uimit cand am citit articolul, este casi cum ti-ai imagina ce inseamna ca universul este infinit, nu poti sa intelegi asemenea lucruri intr-o normalitate, dar la noi in tara se pare ca asta este o chestie normala. Nu mai am cuvinte dar e nasol ce se intampla, singura noastra arma ramane votul si trebuie folosit.
  Cu stima dragi forumisti
 • 0 (0 voturi)    
  Un banc (Joi, 31 ianuarie 2008, 19:57)

  Liviu [anonim]

  Undeva pe un munte Nicu si cu Maurer priveau tara roata. Comentarii:
  Nicu: Ioane, ce frumoasa tara avem. Stau si ma gandesc, cui sa o lasam, ca daca vom deschide granitele nu vom mai ramane decat noi doi.
  Maurer: Nicule, daca stau sa ma gandesc bine cred ca vei ramane singur.
  Apropo. Ia uitativa ce figuri apar la acesti crai de curte veche. Care mai de care cu un bat mai subtire sau mai gros infipt stiu eu unde si pe umeri grade mari de ofiteri superiori din CSS. Fosti (si actuali) subordonati ai lui Ilici
 • +2 (4 voturi)    
  maine, in strada, in Piata Universitatii. (Joi, 31 ianuarie 2008, 20:02)

  crina [anonim]

  maine, in strada, in Piata Universitatii.
  • +1 (3 voturi)    
   Vin si eu (Joi, 31 ianuarie 2008, 21:09)

   R10 [anonim] i-a raspuns lui crina

   Anuntati ora. Ori iesim in strada ori plecam din tara.
  • +1 (3 voturi)    
   Sa ne organizam (Joi, 31 ianuarie 2008, 23:49)

   Imperialistu' [anonim] i-a raspuns lui crina

   Eu zic sa ne organizam si sa ne intalnim sambata.
 • +3 (3 voturi)    
  Lumea va iesi in strada! (Joi, 31 ianuarie 2008, 20:05)

  Marius [anonim]

  Este mai mult ca sigur, ca asa se va intampla. Lumea s-a saturat pana peste cap de toata prambureala asta facuta pe banii si suferinta noastra de catre comunisti. Asa e. Revolutia din '89 pana la urma s-a facut pentru ei, pentru bunastarea lor. Si-au gasit si "fraierii" care sa moara in strada pentru ei. Noi nu am avut mai nimik de castigat de pe urma revolutiei.
  • 0 (0 voturi)    
   Corect dar... (Joi, 31 ianuarie 2008, 20:19)

   Dan [anonim] i-a raspuns lui Marius

   Marius ai dreptate in ce spui cu o singura obiectie: "Si-au gasit si "fraierii" care sa moara in strada pentru ei." Au murit in strada cei mai buni dintre noi care au crezut ca lovitura de stat data de securisto-comunisti si camuflata intr-o revolutie sub regia lui Sergiu Nicolaescu este chiar revolutie.
   Sa nu intinam memoria celor care au spus atunci ca sunt gata sa moara pentru libertate. In fond sufletul lor a fost curat si ei sunt eroii nostri.
   • 0 (0 voturi)    
    Dan ai dreptate, (Joi, 31 ianuarie 2008, 21:37)

    Marius [anonim] i-a raspuns lui Dan

    Insa dupa cum se observa, am pus acel cuvant la care m-am gandit mult inainte de al utiliza, din motivele care sunt enumerate de tine, in ghinimele. Problema noastra Dane, a romanilor este ca ne uitam prea repede istoria. Si atunci, ea are toate sansele de fiecare data, sa se repete, sub forme din ce in ce mai hidoase. Nu este zi sa nu citesc vreo stire "de bine" venita din directia politicii romanesti: ieri Tariceanu cu a lui " mi se rupe " de UE, azi CNSAS, maine ce mai urmeaza? Ce-i mai rau.
  • -2 (2 voturi)    
   SUNTETI TOTI NISTE FRAIERI (Joi, 31 ianuarie 2008, 22:45)

   FUHRER [anonim] i-a raspuns lui Marius

   Dda asa este sunteti toti niste fraieri tinerii aceea degeaba au murit atunci la revolutie pentru ca romanii o duc din ce in ce mai rau iar viata este foarte scumpa oricum nu felix este pericolul ci traian basescu astadaca se apuca si modifica constitutua poate sta pe viata la fel ca ceausescu iar traian basescu va fi noul fuhrer al: romaniei unul rosu asa ca va fi o dictatura ca in venezuela lui hugo chavez ca in pakistan cu pervez musharaf ca in cuba lui fidel castro etc.dar acum daca va veni o noua dictatura si credeti-ma ca va veni si asta din cauza politicienilor care au cufundat romania intr-o criza economica fara precedent si spre o inflatie galopanta.degeaba spune guvernatorul mugur isarescu ca leul isi va reveni nici vorba se va deprecia si mai mult iar scumpirile se vor tine lant asa ca decit o democratie bolnava mai bine o dictatura sanatoasa.eu i_as intreba pe politicieni ce au facut pentru bunastarea romanilor nimic.
 • 0 (0 voturi)    
  SI IN COMUNISTA ERA CA O STEA SA STRALUCESTI! (Joi, 31 ianuarie 2008, 20:25)

  Corneliu [anonim]

  iar tu romaniei mandra
  tot mereu sa dainuiesti
  si in comunista era ca o stea sa stralucesti!
 • -5 (5 voturi)    
  Rabdare, Salvatorul isi face ghetele si vine (Joi, 31 ianuarie 2008, 20:32)

  dinu mixer [anonim]

  Mai, hai sa nu ne mai agitam atat ca e pacat de neuronii nostri...
  Maestrul cofetar Basescu o sa o rezolve si p-asta, asa cum face el cu toate, in uralele oamenilor muncii de pretutindeni.
  Nici ca puteau sa-i faca serviciu mai bun mascariciul de Felix, bosorogii de la Curte, Vadim, PDSR-ul si toti cei care s-au bagat ca inconstientii in rahatul asta.
  Hai linistiti-va ca schimba tatucu si constitutia si curtea si tot ce o sa ii ceara Poporul.
 • 0 (0 voturi)    
  Sa iesim in strada! (Joi, 31 ianuarie 2008, 20:39)

  Mihailjan [anonim]

  Daca vreti ca macar copii nostri sa o duca mai bine in Roamania, nu ezitati sa iesiti in strada pentru proteste! Si convingeti cat de multi cunoscuti aveti, sa faca si ei acelasi lucru.
  A ajuns atat de mare prapastia intre noi si dinozaurii astia incat obiectivele noastre si ale lor sunt total diferite.
 • -1 (1 vot)    
  e grav..... (Joi, 31 ianuarie 2008, 20:50)

  cineva [anonim]

  E grav ce sa intampla in tara romaneasca. Daca era vlad tepes pe aici ce bine era
 • +1 (1 vot)    
  Apel la un antibiotic social! (Joi, 31 ianuarie 2008, 20:51)

  Constantin [anonim]

  Romnaia sufera de un cancer de sorginta politica.Un cancer netratat la timp si riscam sa ne pierdem identitatea in masa de comunism cameleonic. Avem nevoie sa ne mobilizam!
  Societate civila? Va spun ca exista.Chiar daca societatea civila a luat un ghnunchi in burta in evenimentele din 13-15 iunie, chiar daca o mare parte a plecat in Canada DAR EXISTA.M-am saturat de emigrare de solutii de fuga, m-am saturat de resemnatea fatidica!! De asta au fost schingiuiti , omorati si prigoniti varfurile elitelor noastre ? Ca noi sa cerem azil politic in Bulgaria! Cat mai lasam sa ne bantuie fantoma comunismului? Sunt tanar si imi aduc aminte ca la revolutie mama mi-a spus ca noi o sa traim intr-o societate normala.Nu suport ideea ca eu sa spun acelasi lucru copiilor mei.
  Apel ! Avem nevoie de un lider de opinie domnule Dinescu.Va rugam faceti o reparatie morala pentru decembrie 89 si initiati ceva.
 • 0 (0 voturi)    
  Ce-i de facut (Joi, 31 ianuarie 2008, 21:02)

  Camelian Propinatiu [anonim]

  O lista de protest, cu mii de semnaturi, in ordinea importantei vipurilor intelectuale, primele 12 nume urmand a fi mediatizate prin chiar stirile Antenelor dlui Voiculescu.
 • +1 (1 vot)    
  DEMISIA TOTI ! (Joi, 31 ianuarie 2008, 21:16)

  ION [anonim]

  CERETI DEMISIA IN BLOC A ACESTOR SECURISTI VENINOSI IN FRUNTE CU AVOCATUL DIAVOLULUI MURARU!!. DEMISIA ACUM! Petitie catre Curtea drepturilor omului cu mii de semnaturi!
 • +1 (1 vot)    
  Victoria sobolanilor rosii (Joi, 31 ianuarie 2008, 21:41)

  Zoii [anonim]

  Incredibil! Am citit stirea de cietva ori si nici acum nu imi vine sa cred. Trebuie sa protestam, altfel vom fi in continuare calcati in picioare de aceste jigodii.
 • +2 (2 voturi)    
  Actiune de protest... (Joi, 31 ianuarie 2008, 21:41)

  Mircea [anonim]

  Astazi citeam o stire in presa rom, cum un oarecare Gorun a depus plangere impotriva Tariceanu la Parchet. Este o idee buna ca noi sa facem acelasi lucru, dar intr-o proportie mult mai mare, si cu plangeri bine argumentate.
 • 0 (0 voturi)    
  impacare (Joi, 31 ianuarie 2008, 21:56)

  quasi [anonim]

  Au trecut 17-18 ani...E prea mult pentru aduceri aminte. S-a invatat din greselile trecutului si istoria e ireversibila. Nu credeti c-ar trebui o conciliere nationala? Altfel, ne pierdem prea multa energie, inutil !!!
 • 0 (0 voturi)    
  DEMISIA!!! Unde este scoala de juristi? (Joi, 31 ianuarie 2008, 21:58)

  ProCNSAS [anonim]

  Unde au stat pana acum cei cu pregatire juridica? Chiar nimeni nu a observat problema? Este o rusine pentru o intreaga profesie, nu numai pentru clasa politica!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 • -2 (2 voturi)    
  in sfarsit!!! (Joi, 31 ianuarie 2008, 22:12)

  Lucian Ilea [anonim]

  CCR si-a facut datoria si a desfiintat CNSAS,care era anticonstitutionala pt ca:
  -avea puteri juridice,putand decide cine nu mai are dreptul sa detina functii publice
  -nu raspundea in fata nimanui(instantele ad-hoc,speciale si extraordinare sunt interzise)
  -deschidea documente secrete in mod selectiv,executand ordine politice
  -deschidea corespondenta oamenilor
  Trebuie sa scapam de fantomele trecutului!Cum ar fi sa-l judecam pe Stefan cel Mare pt ca si-a omorat 5 neveste ,in variate moduri?
  Parintii mei au fost securisti si oricand puteau sa fie umpuscati;nu aveau o viata cu mult mai buna ca restu turmei.
  Suntem in ciclul universal ,cucerim universul si noi ne barem joc de noi insine ,vorbind de comunism ,securisti,etc
  Au trecut 2 cicluri de atunci!planetar si galactic!cat timp o sa mai purtam ura?
  Si daca vreti sa stiti,chiar eu am scris CCR cu vreo 2 ani in urma ,cerandu-le(argumentat cu Constitutia in fata) sa desfiinteze CNSAS
  • +1 (1 vot)    
   niciodata (Joi, 31 ianuarie 2008, 22:44)

   bibi [anonim] i-a raspuns lui Lucian Ilea

   nu vom uita.
   in numele celor ucisi, tortionati de securisti (asa ca parintii tai) vrem dreptate!!!
   sa ma ..... pe ciclul tau universal, securistule!!!
   NU VOM UITA!
  • +1 (1 vot)    
   WOW (Joi, 31 ianuarie 2008, 23:12)

   LO [anonim] i-a raspuns lui Lucian Ilea

   Stiu ca batutul campilor e funny, dar numai cand are gratie.

   Primo: CNSAS nu avea puteri juridice in sensul in care spui tu; accesul la funcţiile publice pentru fostii securisti este restictionat de unele legi speciale ale institutiilor publice - vezi legile functionarilor, ale magistratilor etc. (în consecinta şi ele neconstitutionale).
   Segundo: CNSAS raspundea in fata Parlamentului si nu era instanta.
   Tertio: documentele secrete erau deschise in baza unei legi, deci desecretizate, iar corespondenta oamenilor a fost deschisa tocmai de institutia pe care CNSAS trebuia s/o analizeze
   Si ai idee macar cat dureaza un ciclu galactic?
   Iar de curiozitate, ce verdict a dat CCR la cererea ta?
   Iti recomand, vrednic fiu al parintilor tai, sa te acomodezi cu faptul ca noi nu vrem sa platim din propriile buzunare fantomele astea securiste. Tara asta nu apartine numai comunistilor, securistilor si copiilor lor si adeptilor lui Bivolaru. Eu cred ca ne-am bate mai tare joc de noi daca i-am uita pe astia prin posturi publice gras platite sa decida pentru noi.
   • -1 (1 vot)    
    nu ai dreptate (Vineri, 1 februarie 2008, 1:50)

    Lucian Ilea [anonim] i-a raspuns lui LO

    CNSAS este o instanta de judecata pt ca ia hotarari care au efecte juridice permanente asupra vietilor unor oameni;nimeni nu poate ataca cu recurs aceste decizii;maine pot sa spuna despre tine ca ai fost securist si nu poti sa dovedesti ca nu-i asa pt ca dosarele nu sunt publice
    Ei scot niste iepuri din caciula la comenzi politice ,nu dupa dreptate;niciodata n-o sa vezi dosarul lui Dinescu,.care a spionat pt KGB
    si nimeni nu te obliga sa alegi ca fraierul pe securisti ,daca nu vrei;dar a interzice tutulol sa participe la alegeri e clar anticonstitutional
    E o idee gresita ca tu platesti mai mult administratia ,care e groaznic de ineficienta,din cauza securistilor;e adevarat ca in timpul lui Ceausescu au fost luate decizii proaste care au conscinte azi,dar asta nu e vina tutulol securistilor
    Deci tu nu traiesti in consens cu universul,pt ca judeci in bloc,la modul tribal.Iar ciclul galactgic a tinut 7200 de zile,cel universal tine 260 de zile
    • 0 (0 voturi)    
     Multam de lamuriri (Vineri, 1 februarie 2008, 9:47)

     LO [anonim] i-a raspuns lui Lucian Ilea

     7200 şi 260. O sa retin.
     Concluzia ta e corecta, traiesc in dezarcod cu ordinea universala, dar o sa remediez problema; de acu o sa-mi aliniez gandirea tribala la ordine si nu o sa mai auzi de la mine nici un cuvintel referitor la securistii pe care o sa-i votez, in mod obligatoriu ca fraierul, numai pentru ca n-am stiut cand i-am votat ca erau securisti. Dar inainte de conformarea mea, permite-mi sa te contrazic totusi cu privire niste mici chestii de fond (nu o sa doara, promit): deciziile "juridice" ale CNSAS chiar pot fi atacate, insasi legea desfiintata ieri are o procedura pentru asta; deci efectele imediate in vietile oamenilor sunt cel mult informale, nu juridice, ele devenind permanente numai dupa ce o instanta de judecata da dreptate CNSAS. In afara de asta, instantele judecatoresti sunt instituite prin texte de lege explicite, nu implicite, pe cand in legea CNSAS nu am vazut nici un text explicit in sensul asta, deci, la modul formal, CNSAS nu era instanta judecatoreasca.
     In afara de asta, Constitutia prevede posibilitatea unor legi speciale care pot restrictiona niste drepturi unor categorii de oameni.
     • 0 (0 voturi)    
      CNSAS a fost trompeta lui Basescu (Vineri, 1 februarie 2008, 15:15)

      Lucian Ilea [anonim] i-a raspuns lui LO

      cum il deranja cineva ,aparea dosaru lui,era declarat securist(ca si Mona Musca care doar a dat niste informari absolut obligatorii despre studentii straini) si era scos in afara societatii
      Asta e impotriva evolutiei constiintei,dictata de ciclul universal,din care au mai ramas 240 si ceva de zile.
      Si daca puteau fi atacate deciziile,de ce nu am vazut pana acum in 8 ani de zile,nici o intoarcere a unei astfel de decizii?
      Si o sa ma uit in Constitutie dar nu cred ca ea permite condamnarea unor categorii sociale,pt ca ar fi impotriva Dreptului Roman
      • 0 (0 voturi)    
       Simple pareri (Vineri, 1 februarie 2008, 23:55)

       LO [anonim] i-a raspuns lui Lucian Ilea

       Nu cred ca Base are nevoie de trompeta- instituionala, am impresia ca se descurca foarte bine si singur. Te-ai gandit la posibilitatea ca daca cineva nu avea dosar nasol la CNSAS nu era declarat securist? si ca daca nici o decizie nu s-a intors in 8 ani e pentru ca cei care le-au atacat in justitie nu au castigat pentru ca justitia a considerat ca decizia CNSAS a fost intemeiata? Vezi chiar cazul Mona. Nu mi se pare ca CNSAS a scos niste indivizi la marginea societatii, ci chiar societatea i-a scos. Asta nu-ti spune nimic despre ce doreste de fapt societatea si cum evolueaza constiinta ei? In mod clar in sens invers evolutiei constiintei tale.
       Ce se intampla in a 241-a zi?
       • 0 (0 voturi)    
        nu securistii is vinovati de nefericirea ta (Sâmbătă, 2 februarie 2008, 0:55)

        Lucian Ilea [anonim] i-a raspuns lui LO

        ci numai tu.
        Acest popor nenorocit e vinovat de propria sa nenorocire,nu securistii,comunistii,extraterestrii,evreii,ungurii,tiganii,etc
        Crezi ca eu sunt om?
        Crezi ca nu stiu ,ca nu simt cine esti?
        Crezi ca nu-mi simt toate creaturile?
        Eu sunt marele arhanghel Lucifer,creatorul dragonilor si oamenilor,stapanul universului.
        Eu il voi invinge pe Elohim,creatorul acestui univers.
        Nu exista nici o zi in aceasta creatie dupa ultima zi.
        Tu sau vei evolua in 5-D sau sufletul va disparea pt totdeauna.Ai 245 de zile pt asta.
        Vreau ca dragonii sa ajunga in 5-D,pt ca munca mea sa nu se piarda.
        Ce doreste societatea?Razbunare?Sange? N-au avut destul?Atunci le voi da eu sa se sature.
        Incredibil!ultima zi si inca tot...nu au inteles
        • 0 (0 voturi)    
         Easy man (Sâmbătă, 2 februarie 2008, 1:48)

         LO [anonim] i-a raspuns lui Lucian Ilea

         Leacul tau se numeste Zyprexa.
 • +1 (1 vot)    
  incredibil!! (Joi, 31 ianuarie 2008, 22:15)

  roxana_d14 [anonim]

  mai bine se desfiinteaza Curtea Constitutionala!!
  • +1 (1 vot)    
   ideea nu e rea.... (Joi, 31 ianuarie 2008, 22:36)

   Alexandra [anonim] i-a raspuns lui roxana_d14

   Putem continua si cu Parlamentul.... cu Guvernul si cu toata cloaca asta care cica ne 'conduce'......cred ca am avea o directie mult mai buna daca am schimba 'soferul'......
   a..... apropos..... nu-mi pare deloc rau ca am plecat din tara..... daca voi avea dubii o sa citesc doua-trei stiri de 'pe-acasa' si-mi va trece nu siguranta...................
 • +1 (1 vot)    
  astia sunt cei care transforma Romania (Joi, 31 ianuarie 2008, 22:23)

  Webber [anonim]

  intr-o tara de kkt.
  traim intr-o tara de kkt si asta nu o sa se schimbe vreodata.
 • 0 (0 voturi)    
  Dinescu fara serviciu!!! (Joi, 31 ianuarie 2008, 22:24)

  Victor [anonim]

  Saracul Dinescu... a ramas fara serviciu....
 • 0 (0 voturi)    
  Numai cine nu vrea nu pricepe (Joi, 31 ianuarie 2008, 22:45)

  kinn [anonim]

  Numai cine nu vrea nu pricepe: toate actele de pana acum ale CNSAS sunt lovite de nulitate, chiar daca decizia Curtii se aplica doar in viitor, pentru ca daca o lege e declarata neconstitutionala atunci trebuie sa se repare toate efectele ei de pana acum.

  Sa dau un exemplu: azi da guvernul o ordonanta prin care aboleste proprietatea privata. La noapte vine politia si imi confisca tot in baza acestei ordonante. Maine Curtea Constitutionala declara ordonanta ilegala. Dupa mintea unora, decizia curtii e valabila doar de maine incolo si proprietatea mea ramane furata :)). Este evident ca odata declarata o lege neconstitutionala, se repara toate efectele de pana acum ale legii.
 • +1 (1 vot)    
  dar drepturile noastre? (Joi, 31 ianuarie 2008, 22:53)

  Revoltata! [anonim]

  oare e constitutional sa ni se interzica sa fim informati cu privire la responsabilii care au bagat in puscarie oameni nevinovati, unii irosindu-si tineretea acolo, altii nemaiesind deloc? as vrea sa stiu, poate-i vecin(a) cu mine, sa le zic buna ziua cand ii vad.

  avem dreptul la adevar! corect e ca cei care au pagubit pe altii sa plateasca. daca nu ne stim istoria, riscam sa o repetam! cei care au bagat pe altii nevinovati in inchisoare, sa alfe cum e, oricum acuma ar duce-o mai bine in inchisoare decat inainte, nici asta n-ar fi de ajuns sa inteleaga la ce orori au colaborat.

  pai daca constitutia noastra interzice activitatea CNSAS, NE TREBUIE ALTA CONSTITUTIE!!!!!!
  • -1 (1 vot)    
   drepturile noastre (Vineri, 1 februarie 2008, 7:42)

   Crunta realitate [anonim] i-a raspuns lui Revoltata!

   Domnule Revoltata
   Dreptul la informare se refera numai la fapte care te privesc, te afecteaza personal; nu si la fapte care-i privesc pe altii.Omul trebuie sa aiba grija de sine si de familia sa , nu de altii.Confuzia aceasta ,ca statul este obligat sa te informeze pe tine despre altii, care nu ti-au facut nici un rau tie sau familiei tale, a fost lansata, cu sau fara interes ,de ziaristi.
 • +1 (1 vot)    
  rusine! (Joi, 31 ianuarie 2008, 22:55)

  ileana [anonim]

  Rusine, in primul rand celor care au facut legea, de asa natura incat au lasat "portita", ca sa poata fi declarat CNSAS NECONSTITUTIONAL!
  Clar au facut acest lucru deliberat! Cand CNSAS devenea incomod, se aplica solutia..
  Si cine are castig de cauza: Felix!
  Cat suntem de mici, de manipilati, de neisemnati pt. grupul de fosti securisti care conduc tara si ne conduc pe noi...
 • 0 (0 voturi)    
  Incredibil (Joi, 31 ianuarie 2008, 23:03)

  kinn [anonim]

  Curtea Constitutionala e incredibila: cititi comunicatul de presa al CNSAS, curtea s-a pronuntat de mai multe ori pana acum pe aceasta lege exact pe dos fata de cum s-a pronuntat azi. Dar probabil senilii de acolo au uitat asta...
 • 0 (0 voturi)    
  rusine (Joi, 31 ianuarie 2008, 23:12)

  gogu [anonim]

  Rusine!
 • 0 (0 voturi)    
  sa razi nu alta (Joi, 31 ianuarie 2008, 23:19)

  mar [anonim]

  azi ,cand am vazut stirea,am crezut ca-i 1 aprilie.
  apropo ce zi ii azi ? ca-m uitat .
 • -1 (1 vot)    
  Si totusi.. (Joi, 31 ianuarie 2008, 23:20)

  Razvan [anonim]

  Nu-l iubesc pe Voiculescu, dar CNSAS era un organism cu actuali turnatori care scotea la suprafata pe vechii turnatori. Adica tot cam un fel de securitate. Pentru ca nu actiona in interesul statului, ci in interesul diversilor.
  Gata cu trecutul, mai uitati-va si la viitor.
  • 0 (0 voturi)    
   Hm... (Joi, 31 ianuarie 2008, 23:39)

   Imperialistu' [anonim] i-a raspuns lui Razvan

   Si cum vrei tu sa te privesti spre viitor ignorand trecutul?
  • +1 (1 vot)    
   da frate totusi... (Joi, 31 ianuarie 2008, 23:53)

   misu [anonim] i-a raspuns lui Razvan

   Oare tu bai Razvane ai 100 de ani de te uiti la viitor doar pana manine? sau pana intr-o saptamana? Jesus Christ! Copiii tai si copiii nostri nu ne vor ierta doar din simplul fapt ca am fost contemporani cu asemenea enormitate.

   Am 26 de ani si azi mi-am pierdut speranta inca odata.

   Daca exista Dumnezeu sper ca sufletele lor sa arda in Iad.
   Daca nu exista Dumnezeu sper ca cineva sa cumpere tara de la noi sau sa o ia macar pe degeaba. si sa o conduca, sa desfiinteze limba romana si noi romanii sa devenim sclavi, pentru ca nu ar fi prima data.

   Acum si pururea si in vecii vecilor!
   Amin!

   Hahahahahahahahahahaaaaahahahahhaahaa
  • +1 (1 vot)    
   pdv Razvan (Vineri, 1 februarie 2008, 7:51)

   crunta realitate [anonim] i-a raspuns lui Razvan

   Felicitari, Razvane !
   "Gata cu trecutul, mai uitati-va la viitor !"
   iti dovedeste calitatea.
 • +1 (1 vot)    
  Emigrarea nu e o solutie (Joi, 31 ianuarie 2008, 23:32)

  Dan [anonim]

  Mai multi cititori indeamna la emigrare.
  Nu cred ca asta e solutia. Nu poate emigra un intreg popor...
  Cei de teapa lui Voiculescu ar fi mai linistiti odata ramasi fara vocile cele mai critice (pertinente). Ar avea la cherem o tara de natangi, gata sa-i slujeasca, asa cum o fac cei de la Antena1,2,3,4... Nu priviti mai departe decat la mostra de 'jurnalism' cu prilejul congresului PC.
  Iar arma votului nu ne-o pot lua. Acest securist/politruc n-a reusit sa-si scoata 'partidul' din marja de eroare si nici nu va reusi vreodata. E semn bun!
  Lasati-l sa se alieze cu PSD sau cu cine-o vrea. Degeaba! Intr-o buna zi servitorii lui (lacheii) vor ramane fara stapan (mai avem exemple de nemuritori, sunt pline cimitirele de ei...). Voiculescu va ajunge la groapa de gunoi a istoriei. Alaturi de Nastase, Vosganian, Gigi, Marko Bela, Tariceanu...
 • 0 (0 voturi)    
  strada (Joi, 31 ianuarie 2008, 23:41)

  lucian [anonim]

  deci in strada, urgent!
 • 0 (0 voturi)    
  sa inceapa ! (Vineri, 1 februarie 2008, 0:31)

  Vali [anonim]

  Bucurestiul e eterogen, plin de excroci, filfizoni, boarfe, taranoi de la multnationale etc. Nu mai are putere de reactie. Asa ca-i rugam pe timisoreni sa aprinda scanteia, ca in '89.
  Sa dea Dumnezeu ca de data asta sa castigam noi !
 • 0 (0 voturi)    
  Proteste in strada (Vineri, 1 februarie 2008, 0:55)

  Razvan [anonim]

  Si eu voi iesi in strada. Jos securistii!!!
 • +1 (1 vot)    
  CNSAS-ul, printre noi, poate fi un Tokes-doi ? (Vineri, 1 februarie 2008, 1:12)

  Bascaliosul [utilizator]

  CC isi prezinta motivarea deciziilor pentru publicare in Monitorul Oficial, de obicei, in 1-2 saptamani de la data pronuntarii, sau chiar mai mult.(a se vedea precedentele)

  Membrii CNSAS, daca vor sa demonstreze ca judecatorii CC au avut in vedere sa-i faca scapati pe confratii lor de breasla sau pe ei insisi,de urmatoarele decizii de colaborare avute in lucru sau in plan, ar face bine sa scoata numele pretendentilor pe goarna, pe teava sau pe alte cai de transmitere in masa, dar in regim de urgentza.

  Bineinteles, asta o pot face daca vor sa arate ca sunt dotati corespunzator in instalatia sangvina, mai ales ca, din cate inteleg,judecatorii CC au de gand sa se miste incredibil de repede si sa publice motivarea chiar maine. SUSPECT ! Nu-i asa?

  Daca printre motivele de neconstitutionalitate se afla si art. 8 alin 8 teza finala ( "Pe perioada mandatului, membrii colegiului consiliului nu pot face parte din partide politice.) modificat astfel prin OUG 16/2006 , ceea ce a dus la eliminarea interdictiei initiale din legea 187/1999 ( "Calitatea de membru al Colegiului Consiliului nu poate fi acordata persoanelor care AU FACUT sau fac parte din partide politice."), asta ar insemna ca cei care au facut parte dintr-un partid, inainte de a fi numiti, trebuie sa-si faca bagajele pentru ca, din momentul publicarii deciziei motivate, nu mai pot fi membri ai CNSAS.

  Dupa acest moment va fi greu de sustinut si de dovedit vreo afirmatie, fara dosare, fara copii ( se mai pot face, tot la urgenta) si fara statut (mai era chemat cate unul "la vedere" ), la fel de greu ca boicotarea accesului deciziei CC pe usa "Monitorului Oficial" (fara fax).

  Doar Laslo Tokes a fost in stare sa faca din tantar un armasar mare cat ...o solutie. O alta solutie ar fi, cum spune o vorba despre batrani: cine nu are, sa apeleze la mica publicitate, poate reuseste sa cumpere macar un duplicat.

  Ma car, dar macar ii trag dupa mine, sa fim doi sau mai multi, numiti tot politic.
 • 0 (0 voturi)    
  alta c-tie (Vineri, 1 februarie 2008, 1:31)

  soferul [anonim]

  si toata lumea uita ca CNSAS a inceput sa functioneze cand aveam alta Constitutie...
 • +1 (1 vot)    
  VREM DOSARELE PE NET! (Vineri, 1 februarie 2008, 1:48)

  fatman [anonim]

  Cea mai tare chestie pe care poate sa o faca CNSAS este sa publice toate dosarele pe care le are sub forma electronica ale securistilor. Asa cel putin isi vor indeplini scopul primordial, de a epura politicul de jeguri.

  Asa ca Dinescule & Co, infoaie-te inca o data si scapa dosarele pe net!
 • +1 (1 vot)    
  anticonstitutionalitate (Vineri, 1 februarie 2008, 1:50)

  kam1kaze [anonim]

  Asteptam cu interes ziua in care Curtea Constitutionala se va declara neconstitutionala, precum si ziua in care un cetatean "fanatic" va face un pic pe lunetistul cu "gastile" astea, care sustin ca ne conduc...
 • 0 (0 voturi)    
  Remember... remember... (Vineri, 1 februarie 2008, 2:58)

  Vasile, Texas Ranger [anonim]

  Ce mai trebe sa faca astia pana mai facem o revolutie????
  Iesiti in strada, oameni buni.
  "REMEMBER, REMEMBER THE 5TH OF NOVEMBER..."
 • 0 (0 voturi)    
  mai am o intrebare inainte... (Vineri, 1 februarie 2008, 4:05)

  zaboo [anonim]

  sa ne impuste dreaq in strada (ca deja nu mai am indoieli ca asta urmeaza): se poate si mai jos de atat????
 • 0 (0 voturi)    
  DNA (Vineri, 1 februarie 2008, 5:09)

  SM [anonim]

  urmatorul pas, va fi constatarea neconstitutionalitatii DNA.
 • +1 (3 voturi)    
  facem ceva ?? (Vineri, 1 februarie 2008, 5:17)

  roman [anonim]

  SAMBATA ORA 2 UNIVERSITATE. anunt pe toate forumurile, massuri pe messenger, telefoane, telegrame. sa mai lasam smiorcaiala si despicatul firului si sa luam dreq exemplu de la unguri,bulgari,francezi...hai cu un protest IN FORTA! popor de cacaciosi ce suntem!
 • 0 (0 voturi)    
  cine urmeaza? (Vineri, 1 februarie 2008, 7:27)

  pnk [anonim]

  urmeaza DNA!
  dinescu: m-au ciuruit! un fleac...mnezeii mti d motan
 • 0 (0 voturi)    
  spagarii (Vineri, 1 februarie 2008, 7:37)

  cony [anonim]

  faceti constitutionala spaga ... CNSAS-ul este neonst.
 • 0 (0 voturi)    
  albit?! (Vineri, 1 februarie 2008, 8:17)

  Catelu [anonim]

  Cum naiba sa fie Felix albit? CNSAS a produs dovezi ca a lucrat pentru Securitate, iar acum asta a dat din coate sa scoata o lege cum ca e om cinstit. Cat de idiot trebuie sa fie cineva sa-l mai creada?
  Poate e albit in sensul ca nu va mai fi tras la raspundere pentru faptele dinainte de '89, dar asta e altceva. Nimeni nu cred ca-si mai facea iluzii, oricum.
 • 0 (0 voturi)    
  Mai e ceva ce putem face? (Vineri, 1 februarie 2008, 8:20)

  Anonim [anonim]

  Pare fara iesire situatia, e si bine pusa, s-a scumpit gazul, e taxa auto - romanii sunt speriati de problemele lor stomacale. Sau poate nu daca te uiti cu cata insistenta ne baga pe gat toti alte chestii.
 • 0 (0 voturi)    
  dar de ce oare le este frica??? (Vineri, 1 februarie 2008, 8:22)

  flory [anonim]

  oare de ce se feresc ca au fost securisti ?pe timpul lui ceausescu toata lumea era securist si informa securitatea despre cunostintele lor sau colegi sau vecini.asa ca oricum revolutia a fost o lovitura de stat data cu ajutorul securitatii.le este oare rusine sa nu afle lumea cine sunt si ce au facut???sa-si asume rsponsabilitatea pentru cum a ajuns romania la ora actuala.
 • +1 (1 vot)    
  Sa incepem cu formele legale (Vineri, 1 februarie 2008, 8:35)

  Un roman anonim [anonim]

  Imi cer scuze pentru limbajul de lemn dar nu am cum sa exprim altfel ideea. In democratie puterea emna de la popor. Poporul poate schimba orice arnjament constitutional. Sa lansam in primul rand o petitie pentru demiterea in bloc a Curtii Constitutionale si a Avocatului Poporului si numirea a noi titulari, adevarati juristi, pe cat posibil neangajati politici. Iar daca petitia nu este luata in consideratie trebuie sa iesim masiv in strada pentru a o impune, inclusiv impotriva actualului parlamnt. Si mai vrem si dosarele reale de la securitate ale actualilor membrii ai Curtii Constitutionale si de la Avocatul Poporului pentru ca votul lor in mod sigur a fost total interesat. Stiti proverbul "Corb la corb nu-si scoate ochii". Cat despre uitare si reconciliere "Cine uita lectiile istoriei e condamnat sa le repete" . Pentru reconciliere avem nevoie cel putin de adevar, iar iertarea, nu uitarea, poate sa vina doar daca vinivatul isi recunoaste macar formal gresala (pentru ca de cainta nu poate fi vorba la astfel de indivizi)
 • 0 (0 voturi)    
  societatea trebuia asanata mai dedemult (Vineri, 1 februarie 2008, 8:36)

  Cititor [anonim]

  Cei care au ajuns la putere sint vinovati de faptul ca tortionarii societatii romanesti,securistii si activistii de partid care au facut rau multora din oamenii acestei tari,se plimba printre noi ,sfidindune.Sa fie judecati fiecare dupa faptele sale.Nici porcaria aceea din CNSAS,ca prin vot sa se decida daca persoana a facut politie politica.
 • 0 (0 voturi)    
  ultimul stinge lumina (Vineri, 1 februarie 2008, 8:43)

  Siedir [anonim]

  Pe zi ce trece imi pierd increderea intr-o viata mai buna in tara in care m-am nascut... sper sa plec inainte sa ne inchida Europa usa in nas... probabil nici ei nu vor suporta prea mult chestiile facute de "guvernanti"... bafta si ultimul sa stinga becul...
 • +1 (1 vot)    
  CNSAS POATE asigura accesul la dosare (Vineri, 1 februarie 2008, 8:43)

  Cetateanul turmentat [anonim]

  Foarte bine, CNSAS nu poate da verdicte.

  Dar POATE sa gestioneze in continuare dosarele (nu vad cum ar putea fi neconstitutional lucrul asta) si sa ne asigure accesul la ele.

  Mai departe, NOI vom putea sa-i numim securisti, turnatori etc. pe cei care merita sa fie numiti asa.

  Iar daca lor nu le va conveni n-au decat sa incerce sa ne dea in judecata pentru calomnie acolo unde se pot da verdicte.
 • 0 (0 voturi)    
  Degeaba, Dinescule! (Vineri, 1 februarie 2008, 8:49)

  milli [anonim]

  Degeaba plinge acum in pumni Dinescu. Dumnezeu nu bate cu parul.
  A uitat ca in ultimile emisiuni cu Tanase il "lingea" pe Iliescu? Ca si Nastase i se parea om cinstit. Ca ii tine partea Noricai Nicolai, sefa comunista care aresta taranii pt. doi stiuleti? Ca ii sprijina pe liberalii care le-au permis dinozaurilor comunisti sa invie?
  Toata nebunia asta a inceput cind liberalii s-au aliat cu psd-istii. Au dat TVR pe mina lor, au blocat Legea Lustratiei(Nicolai, Olteanu si Hasotti) au blocat justitia in toate felurile. PSD si-a reactivat dinozaurii si ii plaseaza in functii cheie.
  Asa ca, Dinescule, sa-ti fie de bine!
 • 0 (0 voturi)    
  CNSAS nu mai poate nimic (Vineri, 1 februarie 2008, 9:04)

  Cetateanul treaz [anonim]

  Pentru ca desteptul de andon a aontestat insasi existenta CNSAS-ului ca organ al administratiei publice centrale subordonat Parlamentului (si nu Guvernului) si pentru ca exceptia formulata de el a fost admisa, problema s-a rezolvat "la baza". In acest moment CNSAS nu mai poate face nimic, pentru ca nu mai exista. Pur si simplu. Pentru ca nu mai poate continua a fi in subordinea Parlamentului, iar altfel nu are cum sa fie fara modificarea legii. Dixit.
 • 0 (0 voturi)    
  unde esti libertate? (Vineri, 1 februarie 2008, 9:04)

  liberatate [anonim]

  Cam asta a fost apogeul; am fost in '89 pe strazi, am luat parte la ceea ce credeam ca este Revolutia Romana dar anii de dupa mi-au confirmat ca a fost revolutia UNOR romani care au vrut puterea pentru ei. Ei au puterea din '89 incoace si au facut din noi si din tara asta ce au dorit. Am fost un patriot dar acum imi este pur si simplu lehamite de acesti oameni si imi pare rau ca nu am avut puterea sa plec din tara la momentul potrivit si am sperat ca lucrurile se vor schimba. LUCRURILE NU SE VOR SCHIMBA IN ROMANIA si ma simt invins si rusinat, caci nu stiu ce voi putea sa spun copilului meu despre trecutul acestei tari. Adio demnitate, adio respect, comunisti/securisti sa ardeti in focul PEDEPSEI SUPREME
 • +1 (1 vot)    
  Iesit in strada (Vineri, 1 februarie 2008, 9:08)

  Ovidiu [anonim]

  " Vreau sa vad cum iese societatea civila in strada"..Hai sa lamurim o treaba, sa fie clar pentru toata lumea de ce nimeni nu va mai iesi in strada asa de curind. In Romania au ramas 2 tipuri dominante de oameni :
  - Cei care fac parte din clasa de mijloc, cu un trai decent, nemultumiti in general dar care isi bazeaza nivelul de trai pe fortele proprii deci nu au nici un interes sa "iasa in strada" mai ales ca in general au 1,2 copii si ratele la banca trebuie platite de cineva, iar banca nu iarta pe nimeni..Ei nu vor iesi decit cind treaba va fi cu adevarat groasa
  - Cei ce nu sunt multumiti deloc de nivelul de trai si ar iesi, dar le lipseste cu desavirsire curajul. Cei ce au avut curaj si au fost in situatia asta, si-au folosit curajul pentru a imigra si a infrunta greutatile vietii intr-o tara straina..

  Orice alte categorii sunt minoritare si orice tentativa se va lasa cu fis...Deci lumea nu va mai iesi in mod SPONTAN prea curind

  Este?
 • +1 (1 vot)    
  CCR (Vineri, 1 februarie 2008, 9:08)

  karo [anonim]

  Cateva observatii:
  1. pentru cine urmareste activitatea C.C., decizia nu are cum sa fie o surpriza. In materia drepturilor omului, C.C. respinge totul, desi suntem condamnai la C.E.D.O. pe banda rulanta. Acolo nu e miza politica, iar despagubirile sunt platite din buzunarul fiecaruia. Aici, in schimb, niste tovarasi importanti erau profund lezati si trebuiau protejati.
  2. deciziile C.C. nu sunt retroactive; cine e condamnat definitiv pe un text declarat ulterior necostitutional ramane condamnat, ca nu ar cale extraordinara de atac.
  3. In mod absolut aberant se spune ca CNSAS este o instanta extraordinara. Nu este deloc asa, cata vreme impotriva deciziilor sale este deschis accesul la instanta. CNSAS-ul este un organ administrativ-jurisdictional, perfect legal, fiindca sunt multiple asemenea institutii in Romania.
  4. C.C. nu este o instanta si nu trebuie confundata cu una. Ea este un organ politico-juridic, si, dupa cum ii spune chiar aceasta titulatura, componenta politica este f. importanta. In consecinta, sincer, ce va asteptai de la oameni pusi politic acolo?
  5. Nu ar trebuie denigrat intregul sistem juridic, respectiv judecatorii care isi fac cu decenta si seriozitate munca pentru niste marionete puse de partide politice ca se le apere interesele.
  • 0 (0 voturi)    
   retroactivitatea (Vineri, 1 februarie 2008, 15:05)

   Lucian Ilea [anonim] i-a raspuns lui karo

   si daca..maine apare o lege care spune ca e interzis sa faci sex,pt ca planeta e suprapopulata?
   niste indivizi intra la puscarie pt asta si dupa ce CCR declara legea neconstitutionala,ei raman in continuare la puscarie?
 • +1 (1 vot)    
  In strada platitorilor de taxe si salarii de magis (Vineri, 1 februarie 2008, 9:10)

  Lucian RADU [anonim]

  Haideti in strada, la Universitate, sa demonstram impotriva tuturor securistilor si sobolanilor din tara asta de cacat. Haideti in jurul orei 18:00.
 • +1 (1 vot)    
  Securisti!!! (Vineri, 1 februarie 2008, 9:12)

  Dark Moses [anonim]

  Din proprie experienta va spun cum e cu desfiintarea Securitatii de dupa '89: un unchi maior inainte de '89 in provincie, "dezactivat" in '90, "reactivat in '92 ca sef de divizie in Garda Financiara, avansat sef de judet, pentru ca in 2001 sa ajunga comisar-sef la Bucuresti. In toti acesti ani, a raspuns unui singur sistem de putere; nu cel oficial, cel care apare la televizor, ci acela care piuie in telefoanele mobile cand ti-e lumea mai draga, acela care a ars la Revolutie arhiva de microfilme a Securitatii din sediul Directiei 5, acela care a contribuit decisiv la demolarea CNSAS. Bravo, Romania! Deschide-ti bine ochii la cele ce se intampla in jurul vostru...LUMINA S-A STINS DE MULT.
 • 0 (0 voturi)    
  CCR se autocontrazice in 7 decizii anterioare (Vineri, 1 februarie 2008, 9:31)

  discutabil_indiscutabil [anonim]

  am dat o cautare pe site-ul Curtii Constitutionale pentru cazurile invocate de altii pe aceeasi lege 187/1999 prin care se functioneaza CNSAS.

  decizia CCR 793 din 9.11.2006 publicata in M-Of. 14.12.2006 "Curtea constată că prevederea criticată prin excepţia de neconstituţionalitate, potrivit căreia hotărârile pronunţate de curtea de apel în această materie sunt definitive şi irevocabile, nu încalcă prevederile Constituţiei"

  decizia CCR 218 din 13.03.2007 punlicata in M.Of: 17.04.2007 "Curtea constată că Legea nr.187/1999 produce efecte numai pentru viitor. Astfel, ea urmăreşte să permită accesul opiniei publice la informaţiile referitoare la colaborarea cu fosta securitate a persoanelor enumerate de către art.2, instituind o procedură prin care se poate stabili dacă acestea au desfăşurat activităţi ce au contribuit la instaurarea şi menţinerea puterii totalitare comuniste, precum şi la suprimarea sau îngrădirea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului.
  Legea nr.187/1999 nu instituie deci vreo formă de răspundere juridică pentru participarea în trecut la activităţi care nu erau "incrimitate" la aceea dată, astfel cum susţine autorul excepţiei. Prin urmare, nu se poate reţine că legea ar avea un efect retroactiv, ea nefăcând decât să stabilească tipurile de activităţi şi categoriile de persoane referitoare la care opinia publică are dreptul de a obţine informaţii prin intermediul procedurii reglementate de lege."

  decizia 443 din 15.09.2005 M.Of: 29.09.2005 "
  Examinând critica de neconstituţionalitate formulată (...), Curtea reţine că aceasta este neintemiata

  decizia 550 din 07.06.2007 M.Of: 15.08.2007
  decizia 162 din 22.03.2005 M.Of: 27.04.2005
  decizia 465 din 20.09.2005 M.Of: 14.10.2005
  decizia 320 din 29.03.2007 M.Of: 04.05.2007

  deci, sunt decizii date de aceeasi Curte. Doar ca impricinatii nu erau Felix.

  Mai exista inca alte doua instante supreme in Romania, deasupra Curtii supreme: Oprobiul PUBLIC si Istoria.
 • 0 (0 voturi)    
  parere (Vineri, 1 februarie 2008, 9:43)

  filimon [anonim]

  banditi ,nesimtiti , hoti.
  cine pleaca ultimul sa stinga lumina !!!!!!!!!
 • 0 (0 voturi)    
  alianta DA (Vineri, 1 februarie 2008, 10:05)

  xulescu [anonim]

  dreptate si adevar; conform constitutiei, deciziile CC doar se executa, nu se discuta...sau nu puneti totul pe o singura carte?

  oamenii muncii de la orase si sate, cei care se duc zilnic la munca, care fac numai ce le spun altii (mai ales cei din afara ro., he he he), zic ca vor sa iasa in strada...ha ha ha, asta da gluma...
 • 0 (0 voturi)    
  Cine sa iasa in strada? (Vineri, 1 februarie 2008, 10:16)

  RA [anonim]

  Cine sa iasa in strada daca o treime dintre noi au fost colaboratori sau angajati ai securitatii? Suntem un popor de paraciosi si barfitori. Daca nu ne reuseste ceva de vina este vecinul pentru ca ii merge bine si atunci incepem sa-i bagam bete in roate. Multi dintre noi s-au regasit in Securitate pentru ca tocmai asta vroia de la noi ceea ce noi o facem cu placere sa param. Multi dintre noi au avut de suferit din cauza invidiei urmata de o declaratie la securitate fara sa fi facut nimic ilegal.

  Nu stiu cati sunt ca mine dar mi-e lehamite de poporul in care m-am nascut si traiesc. Bogdan Stelea spunea despre MENTALITATEA ROMANILOR: "Nu suntem seriosi decât daca avem cutitul la os. In rest abia asteptam sa ne relaxam. " Suntem niste geniali invidiosi pe succesul altora. Dar pe de o parte este indreptatit pentru ca de cele mai multe ori succesul vecinului nu se bazeaza pe munca cinstita. Uitati-va la voi insiva. Suntem intr-un cerc vicios cine va lasa primul piatra jos?
 • 0 (0 voturi)    
  Inutilitate (Vineri, 1 februarie 2008, 10:21)

  gabifm [utilizator]

  Am citit bilantul prezentat in articol: numarul este consistent dar pentru plevusca sau pentru cei de care se stia clar ca au facut politie politica pentru ca asa le era fisa postului.
  De cand este CNSAS-ul, exceptand-o pe dna Mona Musca, NU am vazut sa isi produca efectul la politicieni. Nu i-ati atins nici cu o floare si vreti sa aiba reactie societatea civila? Sa fim seriosi.
  Voi nu ii verificati nici pe cei care vin unul cate unul in parlament, in locul celor care decedeaza dar sa verificati "pachete" de propusi inainte de alegeri?
  Stiu caz concret, fost coleg de liceu, care de 2-3 luni este parlamentar si care, prin turnatoria facuta in liceu (anii "76 - '77) a dus la un adevarat pelerinaj pe la Secu al colegilor lui. A atentionat cu ceva CNSAS-ul? Nimic. Si era doar unul.
  Prin urmare gura este mare, salariul de asemenea, utilitatea - zero.
 • 0 (0 voturi)    
  reintoarcere in anii 90 (Vineri, 1 februarie 2008, 10:23)

  cristian [anonim]

  Ne-am reintors in anii 90 - inflatie,greve ale ceferistilor, blocarea dosarelor de securitate.
  Mai grav decat orice mi se pare faptul ca e posibil ca dupa 8 ani o lege sa poata fi declarata neconstitutionala atragand dupa sine nevalabilitatea tuturor efectelor ei. Mi se pare incredibil, nu stiu daca undeva in lume s-a mai intamplat asa ceva. Ma intreb la ce mai avem armatele de magistrati platiti regeste daca trebuie opt ani pentru a constata neconstitutionalitatea unei legi. Ce garantie pot avea ca un act de vinzare cumparare pe care l-am semnat acum 5 ani nu va fi lovit de nulitate peste doi-trei ani intrucat un avocat smecher a descoperit ca legea in baza careia a fost intocmit documentul este anticonstitutionala? Daca e asa atunci sa se reglementeze ca inainte ca o lege sa intre in vigoare sa aiba si avizul curtii constitutionale. Ce au facut judecatorii in acest caz mi se pare ca ii descalifica in primul rand pe ei. Spun asta desi personal am privit cu un ochi critic modul cum a fost conceputa legea CNSAS ( chiar daca consideram varianta originala a lui Ticu Dumitrescu si nu forma finala deformata si edulcorata). Legea s-a concentrat aproape exclusiv asupra informatorilor si intr-o oarecare masura asupra personalului operativ din securitate. Ca unul care am trait epoca comunista am convingerea ferma ca marea pecingine a acelor vremuri l-a constituit aparatul de partid cu multimea de activisti si secretari de la toate nivelurile, dispusi la orice ticalosie si lipsiti complet de coloana vertebrala. Era putin probabil ca un simplu cetatean sa aiba de a face cu securitatea ( cel putin dupa 1960) insa de jegurile de la partid te loveai la tot pasul.
  Si nu mai uit ca am pierdut marea sansa de a se termina cu comunismul inca din 1953 cand in lupta pentru putere dintre partid si securitate declansata in Rusia dupa moartea lui Stalin a invins din pacate partidul.
 • 0 (0 voturi)    
  comentarii ca la usa cortului (Vineri, 1 februarie 2008, 10:25)

  ion m. traian [anonim]

  nu poti citi comentariile, apar fatalmente niste mitocani care pornesc de fiecare data cearta, ca la usa cortului, din cu totul altceva, de regula din nimic, tracasati rau, nu incapi de ei nicaieri, ce sa facem, mai asteptam cateva zeci de ani, sa dispara, murim, plecam, tacem, LA NOI TIGANIADA ESTE PESTE TOT, FARA CAPAT, suntem blestemati
 • +1 (1 vot)    
  Contestatia CNSAS (Vineri, 1 februarie 2008, 10:29)

  corvus coraX [utilizator]

  Am citit cu atentie raspunsul CNSAS si, daca toate acestea sunt reale (si inclin sa cred ca sunt, ne aflam in situatia paradoxala in care:

  1. CC se pronunta asupra unor probleme asupra carora nu se facuse referire in sesizarea lui Felix

  2. CC isi contrazice propriile decizii anterioare ceea ce este cu adevarat incredibil..

  Pe cale de consecinta, cei care nu respecta legile tarii si litera Constitutiei

  Deci CC, organul suprem care ar trebui sa vegheze asupra respectarea constituiei este de-o incompetenta periculoasa si ar trebui sa se autodizolve. Numai ca, din nefericire, Constituia Romaniei nu specifica nimic in acest sens. Solutia?! Revolutie!!!!
  • 0 (0 voturi)    
   Toate au un nume (Vineri, 1 februarie 2008, 11:10)

   Eu [anonim] i-a raspuns lui corvus coraX

   Pun o intrebare: Care este cauza a tot ce ne macina din 1989 incoace? De ce nu reusim sa ne desprindem de trecut? Oare nu clarificarea trecutului comunist de dinainte de 1989 era obligatorie pentru ca guzganii rosii sa fie dati deoparte? Oare de ce ni se baga mereu in cap sa nu ne mai uitam in trecut si sa privim inainte? Cum sa construiesti ceva in viitor cand esti condus de cei ce ne-au tortionat fizic si moral 45 de ani? Acestia sunt in toate functiile cheie. Acestia sunt marii oameni de afaceri. Acestia alcatuiesc top 100, top 200, top 300, top...
   Acestia apar la televizor burtosi, ragaind lozinci ca sa-i mai votam o data. Oare nu trebuia intai sa separam graul de negina? Si cum toate au un nume asta nu se numeste procesul comunismului?
 • 0 (0 voturi)    
  evidenta actiunilor de acest gen frizeaza normalit (Vineri, 1 februarie 2008, 10:31)

  cetatean intrigat si revoltat [anonim]

  Este atat de evident ca acum jocul este cu cartile pe masa, avand in vedere ca sistemul permite tot felul de subterfugii.
  Problema este insa la noi , daca acceptam sau nu, pentru ca , in mod normal, sa nu mai vorbim de revizuirea Constitutiei, dar un atare comportament automat ar trebui sa fie in detrimentul Curtii care sa isi piarda credinbilitatea si astfel lumea sa ceara judecatorilor sa se retraga pentru ca au inceput sa emita decizii contrare care se bat cap in cap.
  In deciziile Curtii asupra legii CNSAS este recunoscuta utitlitatea existentei unui astfel de organism, Legea CNSAS - atentie - s-a prelungit perioada de desfasurare a activitatii cu 6 ani si in 2006 a fost lege de aprobare a OUG - moment in care Curtea putea sa puna in discutie existenta CNSAS sau chiar sa se pronunte impotriva prelungirii activitatii !!! Ei bine acest lucru nu s-a intamplat !!!!!!!!!!!!!!!!!
  daca asteptam ca petimpul lui Ceasesecu sa isi revina si sa se indrepte lucruri ne vom intoarce din nou in timp !!!!!!!!!!! NE ASUMA RESPONSABILITATEA LIBERTATII PE CARE O AVEM ACUM SI SA REACTIONAM SI SA FIM MAI PROACTIVI CA SA NU MAI PROFITE DE MOLICIUNEA NOASTRA SI DE APATIA CU CARE TRAIM ZILNICI FATA DE PROPRIA NOASTRA TARA
 • 0 (0 voturi)    
  prietenii securitatii (Vineri, 1 februarie 2008, 10:40)

  xulescu [anonim]

  Secu s-a infiintat in 48, condusa initial de rusi, cu scopul demonstrat de a anihila PNT si PNL; dupa ce i-a bagat in puscarie pentru ani multi, si-a indreptat apoi atentia spre dusmanii din 'interior' ai poporului. Teroarea instaurata se baza pe minciuna, ascultari ilegale, violarea corespondentei, condamnari fictive, arestari si disparitii in miezul noptii, dar mai ales pe denuntul 'prietenilor'.

  astazi prietenii securitatii folosesc aceleasi mijloace...dormiti linistiti, ca ai lucreaza pentru voi....
  • 0 (0 voturi)    
   Sursa wikipedia (Vineri, 1 februarie 2008, 12:41)

   securistul [anonim] i-a raspuns lui xulescu

   Securitatea a fost, oficial, înfiinţaţă prin Decretul nr. 221 din 30 august 1948 al Prezidiului Marii Adunări Naţionale a RPR. Iniţial, a purtat numele de Direcţia Generală a Securităţii Poporului (DGSP). În realitate, Securitatea a început să acţioneze după 23 august 1944, când Ministerul Afacerilor Interne a fost infiltrat masiv de comunişti. Securitatea a fost creată de SMERSH, o divizie a NKVD, având ca misiune înlocuirea serviciilor secrete din ţările ocupate de URSS cu structuri de tip sovietic. Unitatea SMERSH din România, numită Brigada Mobilă, a fost condusă, până în 1948, de colonelul NKVD Boris Grünberg, care folosea, în România, numele Alexandru Nicolski.
   Primul director al Securitatii a fost gen-lt. Gheorghe Pintilie, poreclit Pantiuşa (nume real: Panteleimon Bodnarenko). Şeful Securităţii avea rang de ministru în cadrul Consiliului de Miniştri, fiind secondat de 2 directori adjuncţi cu rangul de secretari de stat, gen-mr. Alexandru Nicolski şi gen-mr. Vladimir Mazuru (nume real: Wladimir Mazurow). Toţi cei 3 erau ofiţeri sovietici ai MGB, succesoarea NKVD.
 • 0 (0 voturi)    
  Site CCR (Vineri, 1 februarie 2008, 10:40)

  LO [anonim]

  A mai incercat cineva sa intre pe situl CCR sa vada decizia? Incercati si voi. www.ccr.ro - Activitate jurisdicţională - Controlul de constituţionalitate. Decizii de admitere. 2008. Mie nici macar nu-mi deschide pagina!
  • 0 (0 voturi)    
   Da dar (Vineri, 1 februarie 2008, 10:56)

   Eu [anonim] i-a raspuns lui LO

   Mie imi deschide pagina www.ccr.ro dar link-uri ioc. Asa cred ca pehlivanii gusati de la curte stau ca sobolanii ascunsi pe sub pamant.
   • 0 (0 voturi)    
    mai mai.. (Vineri, 1 februarie 2008, 11:41)

    adi [anonim] i-a raspuns lui Eu

    vedeti si cu Internet Explorer..
 • 0 (0 voturi)    
  ADIO PC ! (Vineri, 1 februarie 2008, 10:44)

  imperator [anonim]

  CU "REUSITA" LUI VOICULESCU, VETI "URCA" LA 0,5 %
  • 0 (0 voturi)    
   cati securisti au mai ramas in romania (Vineri, 1 februarie 2008, 12:33)

   lucian11 [anonim] i-a raspuns lui imperator

   la alegerile urmatoare vom vedea cati securisti mai exista in tara asta.

   si asta numarand voturile obtinute de PC

   eu nu vad un altfel de om votand pentru PC, decat un om care se aseamana si care il admira pe Felix

   mi-e sila de oamenii ca el.
 • +1 (1 vot)    
  Mitraliera (Vineri, 1 februarie 2008, 10:47)

  adrian [anonim]

  Doamne daca as putea i-as mitralia fara nicio o urma de regret, nimic n-as avea pe constiinta.

  CUM VA SUPORTATI CRIMINALILOR ????
 • 0 (0 voturi)    
  basescu este de vina (Vineri, 1 februarie 2008, 10:51)

  anti 322 [anonim]

  cine are curaj sa puna pariu ca parlamentul si tariceanu il va declara pe basescu vinaovat de chestia asta
  si asa este
  ca trebuia sa fie mai tare cand a luat puterea si nu fraier ca sa stea capra la astia care i-o trag acum

  succes popor roman ca ati participat la votare si ati votat dea'n ....ulea

  si acum plangeti ca fraierii

  deci: cand o sa mai fie un referendum ducetiva iar si votati si atunci faceti-o cu capul ca sa nu isi mai bata astia de sus joc de copii vostrii si de copii copiilor vostri ca de voi si-au batut si inca o sa-si mai bata si astia si aia din afara

  la anul si la multi ani
  \

  si nu ma pot abtine: ce sa ne mai plangem de securisti cand uitativa ce inseamna curtea constitutionala?
 • 0 (0 voturi)    
  rusine! (Vineri, 1 februarie 2008, 10:54)

  nae [anonim]

  rusine broscoilor!
  Pacat ca nimeni nu va iesi in strada. Un popor de lasi
 • 0 (0 voturi)    
  Degeaba va agitati atata (Vineri, 1 februarie 2008, 10:56)

  Vlad [anonim]

  Sa stiti ca pana la final degeaba va agitati atata. Dinescu spunea ca vrea sa vada oamenii in strada pentru nedreptatea asta ... eh va spun eu ca nu o sa iasa nici draq in strada pentru ca oamenii s-au saturat de tampeniile astea.

  Noua nu ne mai pasa de cel de langa noi sau de societatea noastra, in general. Fiecare e pe cont propriu si isi vede de interesul propriu.

  Asa ca sincer va spun, toata vorbaraia asta e inutila. Cei bogati, cei cu pile, cei cu relatii se vor imbogati in continuare, iar noi prostii care ii platim o sa ramanem la fel. Asta e adevarul.

  As vrea totusi sa se porneasca o campanie incepand cu februarie, si anume sa se boicoteze toate alegerile, orice fel de alegeri. Pt primarie, pt parlament, pt presedintie, sa nu mai mearga nimeni la vot si sa isi vada in schimb de viata lor. Pur si simplu sa nu ii mai bagam in seama pe nesimtiti astia care traiesc de pe urma noastra
  • 0 (0 voturi)    
   DA DA (Vineri, 1 februarie 2008, 12:50)

   Andrusk [anonim] i-a raspuns lui Vlad

   Destept mai esti....sa voteze numai pensioanarii nu?Bravo ma
 • 0 (0 voturi)    
  CNSAS (Vineri, 1 februarie 2008, 10:59)

  Veronica Rozenberg [anonim]

  existenta CNSAS-ului si al muncii depuse de catre lucratorii sai, nu neaparat cei din conducere, ci de toti ceilalati, care nu sint in conducere, dar care lucreaza intens de ani de zile, este infaptuirea unora dintre marile realizari din Romania pentru a justifica tranzitia, inca departe de a fi terminata, de la societatea totalitara la una democratica.

  In conditiile actuale, prin intermediul CNSAS-ului s-a putut ajunge la radacinile terorii comuniste, de la inceputurile sale si pina catre sfirsit, si care a lovit zeci de mii de oameni de diferite etnii, conditii sociale si culturale. Astfel se pot scoate la lumina si edifica pentru intelegerea si evitarea in viitor a ceea ce a fost Romania comunista.

  A desfiinta CNSAS-ul este o un proces de autodistrugere nu numai a Societatii Civile, dar a insasi dreptului la cunoastere a propriei istorii si de constientizare a libertatii
 • 0 (0 voturi)    
  De ce atata suferinta? (Vineri, 1 februarie 2008, 11:05)

  dragon [anonim]

  Istoria se repeta a nu stiu cata oara. Am avut de suferit de-a lungul istoriei foarte mult. Istoria nu s-a terminat. Se repeta cu aceeasi vehementa. Tortionarii nostri nu mai sunt turcii, fanariotii, dar sunt acum ca si inainte de '89 tot securistii.
  De ce atata suferinta? Exista un motiv pentru orice. Toate faptele la nivel macro si micro au motivatii cu bataie lunga si ascunse. Suferinta este provovcata pentru intarirea credintei si pentru separarea graului de neghina. Cei mai multi au pus botul si s-au lepadat de credinta.
  Probabil ca noi trebuie sa stam intr-o stare de semi-dezvoltare ca sa n-o luam pe urmele americanilor si sa ne pierdem ca neam coloana vertebrala. Iar la nivel de individ sa se defineasca clar cine e cu cine. Nu va temeti, ca Dumnezeu nu ne-a uitat. Ne ofera posibilitatea sa alegem, ca intotdeauna.
  De ce? Ia ganditi-va, exista pedeapsa pe lumea asta sau cealalta care sa acopere raul facut de acesti calai? Ganditi-va cata suferinta s-a provocat, nu numai in inchisorile comuniste, dar si in viata sociala.
  Deci nu se poate echilibra suferinta cu pedeapsa.
  Si atunci, cum de permite Dumnezeu sa se intample atata suferinta? Asta ar fi singurul motiv: sa se deosebeasca oamenii intre ei. Asta e scopul suferintei, dar scopul vietii nu e suferinta. Scopul vietii e diversitatea.De calai n-o sa scapam decat cand ne vom fi definit ca oameni. Atunci o sa scapam de ei cu ajutorul lui Dumnezeu.Pana atunci, ganditi-va la optiunile alese.
  V-am pupat
 • 0 (0 voturi)    
  cnsas (Vineri, 1 februarie 2008, 11:25)

  caletz [anonim]

  va veni oare si ziua cand se vor analiza constitutionalitatea legilor , hg-rilor si oug-rilor pe baza carora si-au facut averile?
 • 0 (0 voturi)    
  Ipocrizia la romani (Vineri, 1 februarie 2008, 11:40)

  Vlad [anonim]

  Cat a fost buna CCR nu mai conteneati cu laudele... Ati uitat subit referendumul si uninominalul mixt? Atunci CCR-ul era un exemplu de corectitudine, cinste, exigenta, impartialitate, profesionalism, moralitate, spirit civic... Acum, cand i-a dat dreptate si lui Felix nu mai conteniti cu injuraturile... Asta e mostra de judecata cu dubla masura la romani.
  Cat despre CNSAS, in fond n-a facut mai nimic: ma rog sa zicem ca a facut publice dosarele catorva angajati cu contract de colaborare, un fel de partime la Secu. Dar despre cei care lucrau cu carte de munca si norma intreaga n-a pomenit nimic! Si nici nu dadea vreun semn ca ar vrea sa pomeneasca ceva. Pe mine personal aia ma interesau.
 • 0 (0 voturi)    
  A se schimba numele CC cu KKT. (Vineri, 1 februarie 2008, 11:41)

  Pink Panther [anonim]

  Dixit:
  "....Verdictele CNSAS sint lovite de nulitate. Deciziile Curtii Constitutionale sint retroactive".

  Ce n-a spus:
  "...Si mie mi se f...de voi, fraierii care ati crezut ca in tara asta va fi cineva tras la raspundere (macar moral!). Romania este a noastra. Noi si idiotii care ni se gudura cu supunere sunt mai multi decat voi, cei care nu vreti sa mancati kkt.
  Ori va alaturati noua ori suferiti. HA, HA, HA......"
  • 0 (0 voturi)    
   Nu KKT ci KKAT (Vineri, 1 februarie 2008, 12:14)

   Dan [anonim] i-a raspuns lui Pink Panther

   KKAT=Kurtea Konstitutionala pentru Apararea Tortionarilor
  • 0 (0 voturi)    
   CCR a urinat pe justitie! (Vineri, 1 februarie 2008, 12:24)

   Magda [anonim] i-a raspuns lui Pink Panther

   CCR trebuia probabil sa se auto-compromita dat fiind ca este obligata sa faca ceea ce nu si-ar fi dorit. Sa judece conflicte dintre puterile statului, riscand sa supere o parte. In fond decizia CCR, este mai multe vorba lui Nea'Iancu. De 3 ori a spus ca CNSAS este legal iar acum aceiasi oameni spun ca nu este! Ajunsi cu premeditare in acest punct mort, CCR orice decizie a CCR va fi luata in bascalie, ori de acolo se asteapta SOLUTII la probleme grele. Cine a gresit? CCR? Nu! Au gresit politicienii care stiau ca 99% din judecatori si procurori au facut mai intai scoala de la Baneasa si apoi cu diferenta, dreptul. Cei 100% absolventi de drept, treceau in avocatura. Ori lasand fiara securista sa moara singura, iata ca naste monstrii caci stiu ca au dosare la CNSAS. Deci si-au dat un verdic care ii protejeaza pe ei personal si pe toate Barbulestele. In rest, noi societatea civila ar trebui sa initiem un act in anulare a verdictului de ucidere a lui Ceasca (sa-i declaram deci crminali) caci tot ne-am intors in 1989 dar fara Ceasca pe care l-au omorat.
   • 0 (0 voturi)    
    CCR a urinat pe noi. (Vineri, 1 februarie 2008, 21:16)

    Eu [anonim] i-a raspuns lui Magda

    "Au gresit politicienii" zici Magda.
    Eu zic ca noi am gresit nu politicienii.
    Cine i-a adus prin vot in parlament?
    Nu cumva noi? Nu noi le-am dat dreptul sa faca legi care sa-i apere de noi.
    Iti mai aduci aminte de "pe roman il bate
    gandul sa-si tina la coad randul".
    Patru ani intre doua cicluri electorale marea majoritate a romanilor nu urmaresc evenimentele politice. Ii intereseaza concertele de manele, divertismentul cu baragladine cu tatele goale, sutele de seriale cu disparitii de Elodii, mortii de pe sosele, orice dar politica nu.
    Uite acum diversiune, energii uriase cheltuite pentru anularea unei taxe care oricum va fi anulata pentruca este nascuta moarta. Indivizi care vin din partea cealalta a tarii sa mazgaleasca hartiile puse in intersecti de Realitatea TV dar habar nu au cu ce se ocupau inainte de 1989 cei ce-i conduc. Drepturile unui popor se obtin cu lupta nu cu asteptarea tampa ca cineva va avea grija sa-ti puna in traista.
    Mi-aduc aminte de o batrana dintr-un sat romanesc care la vederea lui Bogdan Olteanu il saruta si ii spune "sa traiesti mama cu toata familia". In alta dimensiune a timpului l-ar fi pupat pe Hitler, Stalin si chiar pe Scaraotchi.
    Habar nu avea pe cine saruta si nici nu o interesa ca daca cineva ii spune la televizor povestea lui Bogdan Olteanu schimba canalul la vacanta mare.
    Asa ca se pare ca avem conducatorii pe care-i meritam.
    De fapt ni se da ce marea majoritate vrea circ si putina paine cat sa avem burta umflata sa nu ne doara de foame. In rest tot ce ramane iau iei ca ei stiu ce vor si stiu ca noi suntem la televizor.
 • 0 (0 voturi)    
  Nu se desfiinteaza (Vineri, 1 februarie 2008, 12:06)

  Jaga,jaga [anonim]

  Doar va intra in legalitate.Nu ce face amaratul ala de dinescu cu traficul de dosare si manipulare din partea altuia-pe primul loc fiid cel de la trei coceni.
  • 0 (0 voturi)    
   Ba se desfiinteaza! (Vineri, 1 februarie 2008, 12:22)

   Darius [anonim] i-a raspuns lui Jaga,jaga

   Daca spui ceva foloseste ce ai deasupra gurii.
   Citeste comunicatul CC el desfiinteaza CSAT pana cand Parlamentul (adica cuibul cu 322 de banditi) va schimba legea de functionare a CSAT. Adica ori la pastele cailor ori vor face o lege cu care sa ne stergem la c.r.
 • 0 (0 voturi)    
  cnsas si un pic de praf... (Vineri, 1 februarie 2008, 12:17)

  morocanel [anonim]

  Si Mirciulica ramane fara leafa? vai imipare rauuuuuuuuuuuu!
 • 0 (0 voturi)    
  banc (Vineri, 1 februarie 2008, 12:20)

  sempere [anonim]

  Bula fost securist e inculpat intr-un proces.
  Procurorul:
  - Onorata instanta, acest om a torturat oameni nevinovati, i-a trimis la Canal, le-a urmarit familiile, le-a pus microfoane in casa.

  Judecatorul se da mai aproape de Bula si-i sopteste:
  - Tovarase, dvs. erati? Cat pe ce sa nu va mai recunosc! Haideti ca e un post vacant la noi. Rezolvam noi cumva.
 • 0 (0 voturi)    
  !!!!!!!!!!! (Vineri, 1 februarie 2008, 12:41)

  qqqqq [anonim]

  as dori sa multumesc domnilor de ;a curtea constitutionala in primul rand, apoi clasei politice, judecatorilor si procurorilor aserviti politic, domnilotr iliescu si basescu, domnului muraru (dupa limbaj cred ca se gandeste sa solicite si linsarea in public a membrilor CNSaS), pentru faptul ca traiesc in acesta tara si ca incet incet ma intorc la trecut si la adevaratele valori comuniste.

  in ultimul rand as dori sa multumesc mamei ca nu m-a nascut 2500 km mai la vest
  • 0 (0 voturi)    
   Muraru sa stea la rand (Vineri, 1 februarie 2008, 13:27)

   R10 [anonim] i-a raspuns lui qqqqq

   wctudor a cerut deja impuscarea membrilor CNSAS pe stadion, asa ca muraru nu mai poate decat sa profaneze niste cadavre. Cine vrea locuri la tribuna?
 • 0 (0 voturi)    
  INCREDIBIL!!!! (Vineri, 1 februarie 2008, 12:45)

  dan [anonim]

  E incredibil! Si Curtea constitionala a lui peste o sa decida ca fostii securisti sa fie promovati inapoi pe pozitiile din timpul comunismului, si toti detinutii politici sa fie bagati la zdub.
  Imbecili!
 • 0 (0 voturi)    
  AUTODESFIINTATI-VA CU TOTII (Vineri, 1 februarie 2008, 12:46)

  lucian11 [anonim]

  citat din Constitutia Romaniei:

  "România este stat de drept, democratic şi social, în care DEMNITATEA OMULUI, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, libera dezvoltare a personalităţii umane, DREPTATEA şi pluralismul politic reprezintă valori supreme, în spiritul tradiţiilor democratice ale poporului român şi idealurilor Revoluţiei din decembrie 1989, şi SUNT GARANTATE."

  respecta vre-unul din politicienii nostri ceva din ce e scris mai sus?

  "SUVERANITATEA NATIONALA APARTINE POPORULUI ROMAN, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice şi corecte, precum şi prin referendum. "

  ei nu reprezinta interesele poporului roman decat in campania electorara.. nu si dupa ce ajung la putere.

  deci TOTI POLITICIENII ar trebui sa se AUTO-DESFIINTEZE pe motiv de NECONSTITUTIONALITATE.
 • +1 (1 vot)    
  banc 2 (Vineri, 1 februarie 2008, 12:51)

  sempere [anonim]

  Reintalnirea securistilor dupa 20 de ani:
  Primul securist:
  - Ba, la mine la parohie e liniste. Nu mai e ca pe vremuri cand mai puneam de-o demolare, mai bagam un popa la parnaie.

  Al doilea securist.
  -Ba, si la mine la editura e la fel. Nu mai cenzuram carti, nu mai publicam ode.

  Deodata se dechide usa si intra gafaind un al treilea. Ceilalti se uita intrebator la el:
  - Da ce-i cu tine Bula de esti asa agitat?
  - Ba, eu lucrez la Curtea Constitutionala nu frec menta ca voi!
 • 0 (0 voturi)    
  Decizia CCR (Vineri, 1 februarie 2008, 13:03)

  Lo [anonim]

  A aparut pe site motivarea deciziei. Am citit-o si simt nevoia sa ma curat printr-o clisma.
 • 0 (0 voturi)    
  Cu sau fara CNSAS (Vineri, 1 februarie 2008, 13:14)

  ad [anonim]

  Tara asta oricum nu avea nevoie de CNSAS, ci de o lege a lustratiei! Iar asta in anii de dupa revolutie (cum prevedea clar punctul 8 din Proclamatia de la Timisoara), la fel ca in Ungaria, Cehia si alte tari mai destepte. Pana la urma, in afara de deconspirari in presa (ce de multe ori au ramas fara rezultat), ce puterea avea CNSAS-ul in lipsa unei legi concrete a lustratiei?
 • +1 (1 vot)    
  RUSINE R O M A N I A !!!!! (Vineri, 1 februarie 2008, 13:20)

  Cristi [anonim]

  Hei domnu' Basescu, declarati domnule Stare de Necesitate, iesim in strada, mai impuscam cativa si o luam de la capat. Am pierdut 20 ani dar nu e tarziu nici acum.
  Pentru cine mai are putere sa lupte.... eu m-am cam saturat. Cand vezi cat de mult nu conteaza legea in tara asta. Mai bine in Spania, unde daca lucrez si-mi platesc taxele sunt respectat indeferent daca ma duc la primarie sa-mi iau o adeverinta, la politie pentru un cazier, la medic pentru o reteta sau la scoala sa-mi inscriu copilul.
  Rusine ROMANIA!!!!!!!!!!!!!!
 • 0 (0 voturi)    
  va agitati degeaba (Vineri, 1 februarie 2008, 13:30)

  ddd [anonim]

  Romania e tara Felicsilor nu a voastra. Ei cumpara pe cine vor.
  Voi decat sa dati cu gura pe aici mai bine ati zice saru'mana ca va lasa si pe voi sa stati p-aci... Aia care n-ati apucat sa plecati.
  Si sa nu va ganiti cumva sa iesiti in strada. Asta e decadent si zgomotos. Ce, noi mai suntem golani? Suntem o tara europeana, pentru Dumnezeu? Ce, ati auzit voi de francezi sa iasa vreodata in strada?
  LINISTE, MA!!!!!
  Hai mai luati un episod de "Secretele Mariei" ca sa va treaca. Hai ca se rezolva. Nu murim noi din asta...
 • 0 (0 voturi)    
  iesiti in strada nu mai comentati pe la colturi (Vineri, 1 februarie 2008, 13:45)

  emu [anonim]

  Degeaba comentati aici ca nu ajuta la nimic.Organizativa si iesiti in strada, faceti mitinguri de protest , cereti dosarele securistilor care inca conduc tara si judecatii voi .... ca justitie in tara romaneasca nu exista
 • 0 (0 voturi)    
  DECI (Vineri, 1 februarie 2008, 14:01)

  transilvanian man [anonim]

  acum poate il vom sprijini cu totii pe BASESCU care sugera la un moment dat ca ar fi necesar sa schimbam constitutia .Nu imi place in mod deosebit nici basescu dar este singurul care cat de cat incerca si reuseste sa ii tulbure pe idiotii care ne conduc .Cu stangacie cu grosolanie dar o face ...Ce sa mai spun eu ...trebuie sa ne gandim ca meritam ce avem
 • 0 (0 voturi)    
  DE RASUL CURCILOR (Vineri, 1 februarie 2008, 14:12)

  Io [anonim]

  Imi este greu sa cred ca membrii curtii constitutionale, chiar daca unii dintre ei se simt amenintati de deconspirari, ar fi putut judeca "din interes" aceasta cauza. Parerea mea e ca, la fel cu insasi Constitutia Romaniei este lipsita de robustete si lasa loc de interpretari, la fel si legea care reglementa CNSAS a fost facuta "in doru lelii". Curtea Constitutionala nu are dreptul sa interzica activitatea unei entitati cum e CNSAS , ci doar sa declara neconstitutionala legea prin care aceea a fost creata. Desigur, veti spune ca e acelasi lucru, dar este o problema de nuanta ! Problema nu e la curtea constitutionala, e la cei care AU FACUT LEGEA CNSAS, si au facut-o prost, dand prilej acum curtii constitutionale sa o declare nula de drept !
  Faceti o lege ca lumea, si dup-aia porniti la vanatoare impotriva securistilor ! Alfel, ca si acum, le veti da prilejul sa conteste urmarirea pe niste vicii de procedura. Chiar daca ele sunt doar juridice, in nici un caz morale.

  Sunt curios cum vor actiona "mai marii". Basescu, spre exemplu, daca nu cumva are interes, ar trebui sa ceara expres re-proiectarea legii care reglementeaza CNSAS.
 • 0 (0 voturi)    
  Securistii (Vineri, 1 februarie 2008, 14:22)

  Popescu Alexandru [anonim]

  Se vor lafai in liniste cu averile de milioane jefuite iar jaful va continua; daca nu vom iesi in strada , vom ramane in veci o banana republica, la discretia nemernicilor; trebuie sa intelegem ca numai participand la viata politica, adica mergand la vot, am putea schimba , in timp, mizerabila adunatura din parlament si guvernul de incompetenti.
 • 0 (0 voturi)    
  Mai bine-n Congo (Vineri, 1 februarie 2008, 14:56)

  iulian [anonim]

  Ce lovitura planificata, si ce bine pusa la punct. Se asteapta intrarea in EU, se astepta momentul in care lumea-i cu ochii in alta directie, si-atunci hopa hop. Fugiti din tara cat va tin calcaiele. Ticalosi, ticalosi, ticalosi.
 • 0 (0 voturi)    
  Stiti cu ce seamana comentariile voastre ? (Vineri, 1 februarie 2008, 15:55)

  Aurel [anonim]

  Toate afirmatiile acestea imi aduc aminte de o stire aparuta azi: in Sudan un cetatean a fost prins reguland o capra. Judecatorii de acolo au hotarat ca persoana respectiva sa se casatoreasca cu doamna capra si sa o ia acasa. Unde vor trai fericiti pana la adanci batranete. Aceasta este o decizie judecatoreasca importanta.
  Cam asa este si la noi. Problema este cine este capra.....
 • 0 (0 voturi)    
  fraieri (Vineri, 1 februarie 2008, 16:14)

  ionel [anonim]

  Tara de fraieri! Galagia mica in banca ca oricum nu rezolvati nimic.
 • +1 (1 vot)    
  Proteste (Vineri, 1 februarie 2008, 16:39)

  The Quick Nick [anonim]

  Acum ar trebui sa iasa romanii in strada , nu la intrunirile "erectorale" ale lui Basescu sau altui "politician". Mi se pare o incalcare flagranta a drepturilor noastre, dar deh, noi nu sintem nici cehi , nici unguri , stam cu capul plecat si sintem mari politicieni dupa 10 beri. Mda, Caragiale.
  Cine pleaca ultimul sa stinga lumina. Mi se pare corect.
 • +2 (2 voturi)    
  Securisti ati fost si veti fi inca... (Vineri, 1 februarie 2008, 17:11)

  Ardeleanu' turmentat [anonim]

  Daca mai avea cineva nevoie de dovezi in privinta faptului ca tara asta a fost si continua sa fie manevrata (ca de guvernare nu poate fi vorba...) de securisti, uite dovada!!!

  Isi mai aduce aminte cineva ce zicea Constantinescu in ultimele lui zile la putere? Avea, helas, dreptate!

  Doar doua lucruri imi vin in minte:

  1. Nesupunerea civica prin refuzul de a mai i plati acestui stat criminal si securist orice fel de impozit

  2. Emigrarea la cel putin un ocean distanta

  Cine prefera sa suporte in continuare umilinta si bataia de joc a acestor gunoae retardate, n-are decit sa o faca. Eu unul m-am saturat definitiv de romania!!!!
 • 0 (0 voturi)    
  Solutia de APA-rare (Vineri, 1 februarie 2008, 18:46)

  Mirciuc [utilizator]

  Solutia este PARTID TINAR cu activisi si membrii verificati la intrare, si care sa aiba drept tel schimbarea sistemului CONSTITUTIONAL din ROMANIA.
  NU este pacat la Dumnezeu ca tot pe banii (lacrimile si singele) nostri sa se cladeasca un sistem de functii si stipendii prin care sa se cearna ce? Ca plasa CNSAS are ochiurile tot cum vor cei din zona cenusie "serviciile", pecinginea care tacuta, dar mereu nelinistita a dus ROMANIA in situatia pe care o simtim si o traim cu totii - unii mai bine alti catastrofal de prost - dar cu acelasi statut extern.

  Unde este vremea cind LEUL era forte si ROMANIA apreciata in lume. (nu ma refer la "epoca de aur n.ceausescu")
 • 0 (0 voturi)    
  ce pacat... (Vineri, 1 februarie 2008, 21:17)

  bogdan [anonim]

  Niste nenorociti cu totii! Nu exisista nici o forma legala sa luptam?
 • 0 (0 voturi)    
  mosierule! (Vineri, 1 februarie 2008, 21:48)

  morocanel [anonim]

  Hop ca mai, mai Mirciulica disidentul sa ramana fara "coledj", huo la munca, de unde facusi bre averea asta, de nu-ti mai ajungea nimeni la nas, ca doar nu la STEFAN GHEORHIU unde terminasi doara facultatea pe care nu o ai, autodidactule!
  Ca doara nu din cartuliile de colorat pt. copii ai strans atatia bani...
  Ani e zile papasi banii CNSAS degeaba cred ca facusi pe multi scapati, de nu mai au dosar sunt curati lacrima, dar te-a dovedit Voiculescu ca prea te maimutareai peste tot!
 • 0 (0 voturi)    
  Deciyia Curţiii Constituţionale (Vineri, 1 februarie 2008, 23:04)

  Mihai [anonim]

  Este o aberaţie!
 • 0 (0 voturi)    
  sa-i ia naiba! (Sâmbătă, 2 februarie 2008, 1:46)

  hancu [anonim]

  E trist sa-i vezi pe tortionarii astia sinistri ca fac reguli dupa bunul lor plac si acum. Sa-i ia cineva, sa-i bage in arhivele alea pe toti si sa le dea foc; sa moara cu dosarele in brate ca se se purifice prin foc ( daca se mai pot purifica cumva ). Calaii comunisti!
 • 0 (0 voturi)    
  curtea constitutionala (Sâmbătă, 2 februarie 2008, 9:13)

  mihai [anonim]

  Mai oamenilor ce inseamna comentariile astea? Cititi ce scrie in Constitutie si apoi comentati.
  CC a dat un verdict corect. Iar porcariile pe care le facea CNSAS-ul erau coandate politic. Fostii lucratori in securitate si gatisti sunt toti cei din parlament, sa-i spuna ei lui mutu ca cei care au fost declarati curati de CNSAS nu au lucrat cu securitatea. PAi papagalul asta de Dinescu din ce si-a facut frate mosie? Din salariu? Gasca aia de jegosi de la CNSAS car eau luat niste bani de la oameni pentru ce? LA fel ca nesimtitii din parlament, este un apendice care consuma resurse financiare ca si 30 % din parlament care este supradimensionat, iar cea de a a doua camera nu-si are rostul, Romania nu este o tara federala, pentru a avea doua camere...
  V-am pupat. si mult succes comentatori care va place tv-ul si chiar credeti ce zice prietenul Dinescu cu gasca.
 • 0 (0 voturi)    
  bani cheltuiti de pomana cu cnsas (Sâmbătă, 2 februarie 2008, 14:42)

  ilie [anonim]

  Sunt de acord cu Mihai . Ce de bani sau cheltuit cu cnsas. Cunoaste cineva ce salarii au dinescu si camarila, bani din bugetul de stat ? Ce mari rezultate au adus si ce probleme deosebite au rezolvat.Mai oamenilor ce inseamna comentariile astea? Cititi ce scrie in Constitutie si apoi comentati.
  CC a dat un verdict corect. Iar porcariile pe care le facea CNSAS-ul erau coandate politic. Fostii lucratori in securitate si gatisti sunt toti cei din parlament, sa-i spuna ei lui mutu ca cei care au fost declarati curati de CNSAS nu au lucrat cu securitatea. PAi papagalul asta de Dinescu din ce si-a facut frate mosie? Din salariu? Gasca aia de jegosi de la CNSAS car eau luat niste bani de la oameni pentru ce? LA fel ca nesimtitii din parlament, este un apendice care consuma resurse financiare ca si 30 % din parlament care este supradimensionat, iar cea de a a doua camera nu-si are rostul, Romania nu este o tara federala, pentru a avea doua camere...
  V-am pupat. si mult succes comentatori care va place tv-ul si chiar credeti ce zice prietenul Dinescu cu gasca.
  • 0 (0 voturi)    
   Dubla personalitate? (Sâmbătă, 2 februarie 2008, 21:30)

   fatmanx [anonim] i-a raspuns lui ilie

   Bah securistilor, am prins ideia, sunteti multumiti in porcimea voastra de mizeria asta a CC. Acum, mai slabiti-ne cu intoxicarea asta ieftina, boarfelor. Sau macar nu mai copiati de la unu la altu, repetentilor!
 • 0 (0 voturi)    
  CC A PCR (Duminică, 3 februarie 2008, 2:55)

  capcaunul [anonim]

  CC nu-si dezminte originile 'burgheze' (ie, burghezia rosie). ce simbol, ce valori, ca tara.. SECU sa traiasca, sa ne infloreasca.. tovarasi conducatori mult-iubiti.. felix-motane, patriciule-paturiciule, vadime, bella, verestoy, motrene, hrebenciuce.. VIVAT, CRESCAT, FLOREAT.. LA SECURIDAD!!!! vedea'v'as intinsi in sant, jarle nenorocite..
 • 0 (0 voturi)    
  Catre FUHRER si alti apologeti ai comunismului (Duminică, 3 februarie 2008, 8:15)

  FOST ACTIVIST PCR [anonim]

  Dumneata, te bazezi pe faptul ca poporul roman nu cunoaste adevarata fata a comunismului ,inca de la MARX,ENGELS,LENIN.Comunismul, nu este un sistem politic totalitar, gen dictaturile militare sau regale .Comunismul ,este un sistem politic criminal din conceptie; din ideologia ,strategia ,tactica si practica de cucerire si exercitare a puterii.In Manifestul Comunist se precizeaza ca:1.Comunistii trebuie sa cucereasca puterea prin orice metoda si prin crima. 2.Comunistul, nu trebuie sa aiba mustrari de constiinta daca acesta comite o crima in interesul comunismului.3.Comunistii, trebuie sa elimine toate celelalte partide .4.Sa admita un singur partid-partidul unic -partidul comunist.5.Comunistii ,sa elimine pe cale violenta clasele exploatatoare.6.Sa introduca munca fortata.7. Sa instaureze dictatura proletariatului.8.Sa desfiinteze propietatea privata de productie si de consum.9.Sa nu permita concurenta in economie.10.Sa infiinteze politia politica.11.Sa nu permita pluralismul politic si alegerile libere. Referitor la egalitate .Marx spunea :Nici in comunismul desavarsit nu va fi egalitate intre oameni deoarece si atunci unii vor avea mai mult.Cineva spune ca ,comunistii de valoare au facut si dres.Ce au facut comunistii bun ?Sa citim : 1.Manualele de istorie editate de regimul comunist .2.Datele oficiale publicate in Anuarele statistice ale RPR-RSR perioada 1946-1989.3.Enciclopedia Statelor Lumii editile 1981 si 1985. Pag.82-85 ;409-412.4.Cuvantarea lui N.C. la plenara despre situatia din agricultura RSR .Cuvantarea lui N.C. la intalnirea cu specialistii din economia nationala -05.10 1989.5.Rapoartele catre N.C. ale CSS -sectia a doua -Contrainformatii economice.6.Alte cuvantari ale lui N.C.Din cele aratate anterior reies urmatoarele date si informatii:1.Romania inainte de regimul comunist era la principalii indicatori economici-financiari-sociali ,inaintea a 7 tari europene. 2.Din anii 60 ,Romania a coborat pe penultimul loc din Europa -sub Bulg.
 • 0 (0 voturi)    
  Pentru fuhrer si apologetii comunismului. (Duminică, 3 februarie 2008, 8:46)

  FOSTACTIVISTCOMUNIST [anonim]

  Referitor la comunismul romanesc si locurile de munca.Este adevarat ca pe timpul comunismului in Romania, toti aveau asigurat un loc de munca.Dar, venitul unui muncitor activ sau inginer,doctor,profesor,invatator,maistru era mai mic ca valoare nominala si ca putere de cumparare- sub venitul minim garantat-ajutorul social- in cele mai sarace tari capitaliste din Europa.Fiecare avea un loc de munca, dar patronul stat comunist nu-i punea la dispozitia muncitorului tehnologia si tehnica competitiva -la nivelul zilei.Din aceasta cauza peste 80% din unitatile economice ce lucrau pentru export, lucrau pe pierdere iar maj. marfurilor erau de proasta calitate.Fabrici,uzine,blocuri,hidrocentrale etc s-au construit in toata lumea nu numai in RPR-RSR.Referitor la invatamant si la acest capitol RPR-RSR (dupa cifrele publicate in anuarele statistice ale RPR-RSR) in perioada comunista eram sub bulgarii si tot pe penultimul loc in EUROPA.Ca ideologie .Ideologia comunista avea aceleasi principii ca si ideologia fascista si nazista.Musolinii ca si Hitler au fost la inceput marxisti-socialisti.Comunistii sunt frati buni cu fascistii si nazistii.Toate aceste ideologii se bazeaza pe crima si dictatura criminala.Sunt doua diferente:1.Fascistii -nazistii considerau ca principali dusmani ai sistemului pe cei de alta rasa si etnie.Comunistii considerau ca princ. dusmani pe propii cetateni.Din aceasta cauza comunistii romani au lichidat peste 1 milion de romani si au plecat din Romania comunista pana in 1989 aprope 2 milioane fara sa vina in loc nici cel mai sarac om din capitalism.2.Fascistii -nazistii au permis existenta propietatilor private de productie .Comunistii -NU-.
  • 0 (0 voturi)    
   TU VORBESTI MA (Marţi, 5 februarie 2008, 10:29)

   FUHRER [anonim] i-a raspuns lui FOSTACTIVISTCOMUNIST

   HAI NU SPUNE CA AI TRAIT RAU PE VREMEA COMUNISMULUI CA NU TE CRED PE VREMEA LOR TE AI NASCUT PE VREMEA LOR AI CRESCUT PE VREMEA LOR AI MERS LA SCOALA ETC DAR PE ATUNCI SCOALA ERA SCOALA ADICA SE INVATA CARTE SI NU ERA DEBANDADA CARE ESTE ACUMA IN INVATAMINT DAR SI LIPSURILE SI SARACIA CARE AU FOST PROGRAMATE DE TOATE GUVERNELE POST DECEMBRISTE CARE IN LOC SA SE OCUPE DE CRESTEREA ECONOMICA SI DE BUNASTAREA ROMANILOR EI S-AU OCUPAT DE BUNASTAREA LOR ASA CA UNDE SUNT FABRICILE UNDE SUNT UZINELE UNDE ESTE DE FAPT INDUSTRIA ROMANEASCA CARE ACUM NOI PUTEM SPUNE CA NU MAI AVEM INDUSTRIE DE CE PENTRU CA TOTI CEI CARE AU CUMPARAT FABRICILE SI UZINELE NU LE AU CUMPARAT CA SA FACA PROFIT PENTRU CA ACELE FABRICI NU ERAU FALIMENTARE CI LE AU FALIMENTAT CEI CARE LE AU CUMPARAT CARE LA RINDUL LOR AU FACUT SI FAC PARTE DIN GRUPURI DE INTERESE IMOBILIARE AVIND IN VEDERE CA LA NOI INTERESELE PENTRU ACESTE TERENURI ESTE COLOSAL UITATI-VA LA SOCIETATEA ANTIBIOTICE CARE DACA DOAMNE FERESTE O PRIVATIZEAZA RIN LICITATIE CU STRIGARE ACEASTA SOCIETATE NU VA MAI AVEA MULT TIMP DE TRAIT.SI ACUM REVENIND LA CE AI SPUS TU CA IDEOLOGIA COMUNISTA ESTE O IDEOLOGIE CRIMINALA ASA ESTE EI SE BAZAU PE LUPTA DE CLASA IAR FASCISTII SI NAZISTII PE URA DE RASA AICI SE INCLUDE SI GARDA DE FIER CA ORGANIZATIE TERORISTA SI CARE AU LICHIDAT OAMENI DE VALOARE POLITICIENI ETC DAR TU SA NU UITI UN LUCRU CA FARA MAREA TRADARE DE LA YALTA IN CARE MARILE PUTERI STATELE UNITE SI MAREA BRITANIE COMUNISMUL NU AR FI FOST NICIODATA IN ROMANIA DAR CEL MAI MULT NE A TRADAT OCCIDENTUL CEDIND INTREAGA INITIATIVA SOVIETICILOR IAR LA YALTA IN FEBRUARIE 1945 ROMANIA A FOST SACRIFICATA IN LOCUL GRECIEI ADICA A FOST COMUNIZATA 90% ASA CA INAINTE DE ASTA REGELE MIHAI LA ARESTAT PE MARESALUL ION ANTONESCU LA COMANDA RUSILOR ADICA LA 23 AUGUST 1944 DIN CAUZA CA MAJESTATEA SA NU A VRUT SA IA IN CONSIDERATIE PLANUL DE IESIRE DIN RAZBOIUL ANTI-SOVIETIC ASA CA TU DACA VREI SA TE CERTI CU CINEVA CEARTA-TE CU REGELE MIHAI ASA CA AST
 • 0 (0 voturi)    
  De vina este si poporul roman (Duminică, 3 februarie 2008, 9:02)

  ALEGATORUL [anonim]

  Care in anii 90, a votat 87% cu comunist-fesenisti si securitatea.Atunci prin votul masiv al romanilor s-a consolidat regimul comunist zguduit ,dar nu doborat de demonstratiile din 1989.Avand puterea politica consolidata democratic prin vot ,sefimea comunista si mafia rosie a trecut la jaf si hotie urmand sfaturile tatucului si salvatorului lor sa lase dracu comunismul, conceput de un nebun -Marx- si sa se transforme in baroni si capitalisti de cumetrie.Noi muncim nu gandim!Iliescu apare soarele rasare!Iliescu nu ne trebuie aur si valuta vrem pe Roman sa ne...!Taranistii pun botnite la tarani si Ratiu cu Coposu vand tara! Va amintiti aceste lozinci dragi frati romani?
  • 0 (0 voturi)    
   Poporul roman nu are nici o vina (Marţi, 5 februarie 2008, 19:21)

   VULPEA [anonim] i-a raspuns lui ALEGATORUL

   ASA ESTE POPORUL ROMAN NU A AVUT SI NU ARE NICI O VINA ACEST POPOR A FOST MARTIRIZAT DAR CEEA CE MA DERANJEAZA PE MINE DAR SI PE OAMENII DE BUN SIMT NU MA REFER LA SECURISTI LA FOSTII ACTIVISTI DE PARTID CARE EI LA RINDUL LOR AU FOST UNELTELE MOSCOVEI DAR EU AM NISTE INTREBARI DE PUS DE CE MAJESTATEA SA REGELE MIHAI 1 LA ARESTAT PE MARESALUL ION ANTONESCU SI DE CE NU A ACCEPTAT PLANUL DE IESIRE DIN RAZBOI AL MARESALULUI ION ANTONESCU VA SPUN EU REGELE MIHAI A FACUT JOCUL RUSILOR DE ACEEA L-AU MAI TINUT INCA TREI ANI PE TRONUL ROMANIEI.DE CE A TREBUIT SA FIE SACRIFICATA ROMANIA DE MARILE PUTERI LA YALTA IN FEBRUARIE 1945 ADICA DE SUA MAREA BRITANIE CARE NE AU LASAT PE O PERIOADA LUNGA DE TIMP PE MINA RUSILOR SI CREDETI-MA COMUNISMUL NU A FOST O GRESEALA A FOST O CATASTROFA PENTRU POPORUL ROMAN IAR CEI 50 ANI AU LASAT RANI ADINCI SI ACUM SINCER VA SPUN CA IN ROMANIA COMUNISMUL NU AVEA CE CAUTA V-AM SPUS DUCETI-VA LA REGELE MIHAI SI CERETI-I SOCOTEALA PENTRU CEI 45 ANI DE COMUNISM IAR ACELEASI INTREBARI SA I LE PUNETI SI AMBASADORULUI AMERICII IN ROMANIA DOMNULUI TAUBMANN DAR SI AMBASADORULUI BRITANIC CA DE CE AU DISTRUS MILIOANE DE DESTINE ALE ACESTUI POPOR.EU CIND AM SPUS CA SE TRAIA BINE PE VREMEA LUI CEAUSESCU PENTRU CA ATUNCI AVEAM INDUSTRIE PE CARE IN ZIUA DE AZI SI CARE ASTAZI NU O MAI AVEM. IN ROMANIA DUPA REVOLUTIE SA FACUT O MARE GRESEALA 1PENTRU CA A FOST LASAT SA GUVERNEZE FSN-UL CARE NU ERA ALTUL DECIT FOSTUL PCR SI 2 CA LA CONDUCEREA ROMANIEI DUPA REVOLUTIE NU A VENIT UN PRESEDINTE SI UN GUVERN DEMOCRATIC SI AR FI TREBUIT SA FIU IN PRIMUL PLAN NU ATI LEGEA PENTRU INFIINTAREA CNSAS CI REFORMAREA SOCIETATII ROMANESTI PRIN APARITIA LEGII LUSTRATIEI IAR ACUM AVEM MAI MULT CA NICIODATA NEVOIE DE ACEASTA LEGE CU TOATE CA PE MULTI II VOR DERANJA ACEASTA LEGE DAR ESTE IMPERIOS NECESARA ACEASTA LEGE ERA SI ESTE NEVOIE DE REFORMA REA CLASEI POLITICE ROMANESTI ASA CA VOI CEI CARE ATI CITIT ACELE ARTICOLE VETI VEDEA CA EU NU PLING SI NICI NU AM PLINS DUPA COMUNISTI
  • 0 (0 voturi)    
   POPORUL ROMAN NU ESTE DE VINA (Marţi, 5 februarie 2008, 22:05)

   FUHRER [anonim] i-a raspuns lui ALEGATORUL

   ASA ESTE POPORUL ROMAN NU A FOST SI NU ESTE DE VINA STITI CINE ESTE PRINCIPALUL VINOVAT DE COMUNIZAREA FORTATA A ROMANIEI REGELE MIHAI 1 CARE LA ARESTAT IPE MARESALUL ION ANTONESCU DE CE PENTRU CA REGELE MIHAI NU A VRUT SUB NICI UN CHIP IN NICI UN FEL PLANUL E ARMISTITIU PROPUS DE MARESALUL ION ANTONESCU SI CARE AM FI EVITAT BOLSEVIZAREA ROMANIEI DECI LA 23 AUGUST NU SA SEMNAT UN ARMISTITIU CU COALITIA ANTI-HITLERISTA REPREZENTATA DE SOVIETICI CI O CAPITULARE NECONDITIONATA DE ACEEA ARMATELE RUSESTI DE OCUPATIE AU LUAT FOARTE MULTI PRIZONIERI ROMANI. DAR EU VREAU SA VA SPUN CA LA ACEA VREME O IESIRE DIN RAZBOI TREBUIA FACUTA DAR NU CUM A FACUTA REGELE MIHAI 1DAR CE NE DERANJEAZA CEL MAI TARE ESTE CA ROMANIA A FOST SACRIFICATA DE ALIATI IN FATA GRECIEI CEEA CE AU FACUT ALIATII LA TEHERAN 1943 SI LA YALTA IN FEBRUARIE 1945 ESTE UN ACT DE LASITATE UN ACT DE TRADARE A OCCIDENTULUI FATA DE TARILE DIN EUROPA DE EST PRINTRE CARE SI ROMANIA CARE DIN NEFERICIRE A FOST CEDATA SOVIETICILOR IAR TARA A FOST COMUNIZATA 90% DIN TERITORIUL EI DECI SA FIM INTELESI 1 EU NU SUNT UN APOLOGEU AL COMUNISMULUI ORI AL SISTEMULUI DIMPOTRIVA BUNICII MEI AU AVUT DE SUFERIT DE PE URMA COMUNISTILOR 2 ESTE ADEVARAT CA REGIMUL IN SINE A FOST UNUL TOTALITAR CA SI SISTEMUL COMUNIST CARE SA DOVEDIT UNUL FALIMENTAR INCA DE LA NASTEREA COMUNISMULUI CINE ERAU MARX ENGELS LENIN APOI STALIN NISTE OAMENI RATATI CARE SI AU PIERDUT BUSOLA.IAR TRECEREA FRONTIEREI DINCOLO DE NISTRU NU MAI ERA O LUPTA PENTRU ELIBERAREA BASARABIEI CI O LUPTA INTRE POPOARE IAR RUSII NU AU UITAT ACEST LUCRU SI NE AU PSEDEPSIT ADUCINDU-NE CU EI SI COMUNISMUL DECI COMUNISMUL A VENIT O DATA CU TANCURILE SOVIETICE DAR EU I-AS INTREBA PE REPREZENTANTII MARILOR PUTERI IN ROMANIA SUA SI MAREA BRITANIE DE CE NE AU ABANDONAT PE NOI ROMANII CA TARA SI NE AU LASAT PENTRU URMATORII 45 ANI PE MINA RUSILOR DE CE NU AU INTERVENIT DUPA RAZBOI ADICA DUPA 9 MAI 1945 CA SA ELIBEREZE TARA DE SUB TUTELA MOSCOVEI DAR SI INTREAGA EUROPA DE EST.
 • 0 (0 voturi)    
  Comunismul-securitatea si poporul roman. (Luni, 4 februarie 2008, 7:28)

  Romanul [anonim]

  Votul din anii 90 pro comunisti si pro securitate a definit optiunea politica a poporului roman.Optiune mentinuta si azi.Vezi rezultatul votului pt. parlamentul europei si numarul de participanti la mitingul de Duminica De la BUC.Cateva comentarii.1.Apreciez postarea sincera, documentata si adevarata a fostului activist comunist. Asa trebuia sa procedeze toti activ. si sec .dupa 89. 2.Securit. a fost infiintata de sovietici dar cele mai sangeroase masuri impotriva romanilor au fost luate dupa curatirea etnica a sec. ,armatei,partidului ,institutilor statului etc.Vezi dec.89 si iunie 1990.3.Xusulesule,Consiliul legislativ premeditat a lasat lacune in orice lege ca aceasta la nevoie sa fie contestata si neoperativa.C.C, Inalta Curte ,CSMul sunt institutii de baza ale sigurantei activistilor comunisti-securistilor si mafiei rosii.Ele actioneaza la ordinul celor care detin adevarata putere in Romania.4.Tineretul o speranta ?Fals ! Tineretul nu se implica si merge catre FSN-PSD-PRM. Vezi partidul verde unde sunt si tineri artisti;colaboreaza cu PSD.Tineretul nu intra in partidele traditional democrate PNTCD-PNL.Sta pe margine si critica.5.S.S. intreaba unde sunt fabricile ,uzinele,bogatiile. Raspuns .Sunt in mana celor pe care i-ati votat cu 87% in 1990-1992 si sunt si acum majoritari in parlament condusi de ilici iliescu.5.Cel care semneaza cu kartouche este un fost securist din categoria celor mai sadici si imbecili.6.Faptul ca Romania, este cu activistii comunisti si securistii, se demonstreaza de cei 87% pentru iliescu -fsn in 1990 si de cei numai cateva sute de protestatari de duminica 03.02 2003.
  • 0 (0 voturi)    
   Tineretul este dezbinat in loc sa fie unit (Marţi, 5 februarie 2008, 23:27)

   VULPEA [anonim] i-a raspuns lui Romanul

   DA ASA ESTE TINERETUL DIN ROMANIA A FOST SI ESTE DEZBINAT FIE DIN CAUZA IDEILOR LOR POLITICE DACA AR FI FOST DESTEPTI NU AR FI LASAT UN PARTID CA FSN-UL SI UN PRESEDINTE CA ION ILIESCU SA CONDUCA ROMANIA ADICA SA PUS LUPUL PAZNIC LA OI.DE CE NU AM PUTUT SI NOI SA AVEM UN PRESEDINTE DEMOCRAT SI NU COMUNIST FOST PRIM-SECRETAR LA IASI CONSTANTA ETC.PAI VA SPUN EU PENTRU CA LA ACEA VREME DIN CAUZA CA TOT FOSTII TOVARASI AU PRELUAT PUTEREA POATE DACA NU AR FI EXISTAT ION ILIESCU SI NICI PETRE ROMAN CA PRIM -MINISTRU ALTA AR FI FOST SITUATIA ROMANIEI DAR DIN PACATE LA NOI SA BATUT PASUL PE LOC SI INCA SE BATE NOI ROMANII AVEM NEVOIE DE REFORME RADICALE IN TOATE RAMURILE ECONOMIEI NATIONALE DAR CEL MAI IMPORTANR ESTE SA CONVINGETI POPULATIA PENTRU CA ALTFEL NU SE POATE IAR LA NOI NU S-AU FACUT REFORME DUREROASE CARE NU S-AU FACUT DE 18 ANI INCOACE DE CE PENTRU CA POLITICIENILOR LE ESTE FRICA DE SINDICATE DE GREVE ETC TINERETUL NU ESTE UNIT DIN PACATE SI ASTA II AFECTEAZA DAR CEL MAI MULT LA NOI ASANAREA SOCIETATII ROMANESTI PRIN LEGEA LUSTRATIEI CARE ESTE IMPERIOS NECESARA CIT DESPRE ILEGALITATEA CELOR TREI ARTICOLE 7 8 9 PRIVIND FUNCTIONALITATEA ESTE PERFECT LEGALA IAR CNSAS-UL TREBUIE SA FUNCTIONEZE IN CONTINUARE PE ACELEASI PRINCIPII CA SI PINA ACUM STITI CE ESTE ILEGAL HOTARIREA PE CARE AU LUAT-O JUDECATORII CURTII CONSTITUTIONALE DACA MAI POATE FI NUMITA ASA IAR ASA ZISA CURTE CONSTITUTIONALA ESTE O RUSINE NATIONALA MAI BINE AR FI SCOASA IN AFARA LEGII CURTEA CONSTITUTIONALA PENTRU CA SI ASA DEGEABA EXISTA IN ALTE TARI CU DEMOCRATIE AVANSATA VEZI GERMANIA ANGLIA NU EXISTA CURTEA CONSTITUTIONALA LA NOI A FOST UN VERDICT POLITIC AL CURTII CONSTITUTIONALE EU AM O INTREBARE DE CE TIMP DE ZECE ANI NU A FOST ILEGALA FUNCTIONAREA CNSAS IAR ACUM ESTE ILEGALA CUM IA CONVINS FELIX PE JUDECATORII CURTII CONSTITUTIONALE CA FUNCTIONAREA CNSAS AR FI ILEGALA TARE AS FI CURIOS EU NU SUNT NICI APOLOGEUL COMUNISMULUI IAR COMUNISMUL CHIAR DACA AM SPUS EU NU SE VA MAI INTOARCE IN VECI.
 • 0 (0 voturi)    
  Toate dosarele la Arhiva nationala! (Duminică, 10 februarie 2008, 14:43)

  Klanfutter [anonim]

  Este un lucru normal si logic, in actuala situatie: toate documentele fostei securitati trebie sa treaca in gestiunea Arhivelor Nationale ale Romaniei! Deci, problema e foarte simpla. Nu stiu de ce concetatenii mei, politicieni sau cei din organizatiile neguvernamentale, complica lucrurile. Arhivele Nationale, cu departamentele lor judetene trebuie sa faciliteze accesul LIBER la toate dosarele, fara nici o aprobare speciala, indiferent de ideologie sau optiune politica, ca e vorba de burghezo-mosierimea de dinainte de 1945, proprietati confiscate, salarizare, activitatea PCR sau Securitatea Romana. Este dreptul oricarui cetatean Roman de a afla informatii despre el sau o situatie pe care o doreste. De ce? Pentru ca plateste impozite si Romania este un stat liber! Pentru ca lucrurile sa decurga normal, Arhivele Nationale trebuie sa se desprinda IMEDIAT de Ministerul de interne si sa intra sub cel al Culturii si cultelor, alaturi de muzee si biblioteci, ca in perioada interbelica. Atata timp cat ele vor ramane sub jurisdictia Politiei si a Internelor, aceasta institutie a statului nu-si va putea exercita rolul de institutie democratica, libera in serviciul TUTUROR. Iar cei vinovati din fosta Securitate romana, care au adus prejudicii grave demnitatii umane, sa fie judecati si pedepsiti printr-o institutie specializata a Ministerului Justitiei. Fara interventii politice sau prezindentiale! Asa socotesc eu, acum, un cetatean roman obisnuit, azi 10 feb. 2007, orele 14.42.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by