​Liderul liberalilor, Ludovic Orban, spune că declarațiile halucinante ale liderilor PSD din ultimele zile arată disperarea acestora de a mușamaliza scandalul provocat de intervenția violentă a jandarmeriei la proteste. Referitor la afirmațiile lui Dăncilă potrivit cărora cei care au pierdut ”puterea” la alegeri încearcă să construiască o spirală a conflictului, Orban îi transmite că singura spirală este cea a minciunilor și abuzurilor în care se afundă Dragnea.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Declarațiile halucinante ale liderilor PSD din ultimele zile arată disperarea lor în încercarea de mușamalizare a responsabililor care la ordinele lor au intervenit în forță împotriva manifestanților pașnici de la mitingul din 10 august. Astăzi, a venit și rândul Vioricăi Dăncilă să facă aceeași demonstrație de sfidare și tupeu cu care ne-au obișnuit atunci când vine vorba să-și asume responsabilitatea pentru gazarea a zeci de mii de oameni nevinovați și vătămarea a sute de persoane pașnice. Dacă Viorica Dăncilă era premierul adevărat al României, trebuia să le demită pe Carmen Dan, ministrul de Interne, și pe Speranța Cliseru, prefectul Capitalei. În același timp, în loc să se răfuiască cu opoziția, Viorica Dăncilă trebuia deja să ceară Corpului de control al prim-ministrului să ancheteze modul în care s-a intervenit în Piața Victoriei în data de 10 august. Nefăcând nimic din toate acestea, Viorica Dăncilă dovedește că nu este premierul românilor ci premierul lui Liviu Dragnea care execută docil ordinele acestuia”, a declarat Ludovic Orban.

Liderul PNL mai spune că „există doar o spirală a minciunilor și abuzurilor în care se afundă tot mai mult Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă, Carmen Dan și toți cei care au dat ordin pentru reprimarea protestelor și rănirea oamenilor care participau la un miting anti-PSD.”

„Hoțul strigă hoții și liderii PSD acuză opoziția și pe președintele României, Klaus Iohannis, de incitare la violență când în realitate ei sunt cei care au provocat violențele din Piața Victoriei și au dat ordin pentru dispersarea manifestației. Nu mai putem continua cu această guvernare care în permanență ne prezintă o realitate paralelă. Nu există nicio spirală a conflictului întreținută de opoziție prin PNL sau de către președintele Klaus Iohannis”, a afirmat președintele PNL, Ludovic Orban.

La aproape două săptămâni de la reprimarea violentă a protestului din Piața Victoriei, premierul Viorica Dăncilă a luat apărarea Jandarmeriei despre care a spus că a devenit „o țintă” și le-a cerut ministrilor să evite „această spirală a conflictului” în care ar încerca să-i atragă opoziția.