Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi, că Guvernul a cerut convocarea de urgență a ședinței CSAT pentru a putea adopta rectificarea bugetară. În debutul ședinței Executivului, premierul a mai spus că președintele Klaus Iohannis ”nu a găsit deschiderea sau poate nu a avut timp” să facă acest lucru.

Viorica Dancila la ChisinauFoto: Hotnews

”Rectificarea bugetară este unul dintre cele mai importante proiecte ale Guvernului, care ar fi trebuit să fie adoptat în cadrul ședinței de astăzi (joi - n.r.). Din păcate, președintele României nu a găsit deschiderea sau poate nu a avut timp să convoace Consiliul Suprem de Apărare a Țării pentru analizarea și avizarea primei rectificări bugetare din acest an, deși proiectrul de află în dezbatere publică încă de pe data de 6 august”, a declarat Viorica Dăncilă la începutul ședinței Executivului, potrivit Mediafax.

Premierul a explicat că Executivul a luat decizia de a cere președintelui convocarea în regim de urgență a Consiliului Suprem de Apărare a Țării. ”Am prevăzut mai mulți bani pentru sănătate, educație, administrație locală, pentru acele domenii care au avut o bună execuție bugetară, însă cu încadrarea de deficit bugetar de 2,97% din PIB”, a mai spus Dăncilă.