Două persoane au fost ucise și una grav rănită în urma unui atac cu cuțitul într-o suburbie din Paris. Atacatorul a fost neutralizat de forțele de ordine. Deși, inițial, presa locală a spus că acesta era cunoscut pentru radicalizare și propagandă teroristă, atactul nu este tratat ca atentat terorist, fiind vorba despre o dispută în familie, bărbatul ucigându-și mama și sora, informează Reuters, care îl citează pe ministrul de interne francez. Acesta mai spune că bărbatul, în vârstă de 36 de ani, avea probleme psihice grave.

Atac in ParisFoto: Captura video

UPDATE: Ministrul de interne francez,Gerard Collomb, a precizat că bărbatul care și-a înjunghiat mama și sora și a rănit grav o a treia persoană avea probleme psihiatrice.

Bărbatul de 36 de ani și-a atacat mama și sora în plină stradă, după care s-a refugiat într-o casă din apropiere. El a fost împușcat mortal de poliție după ce a încercat să se apropie de forțele de ordine într-un mod amenințător, a mai precizat ministrul.

"Se pare că atacatorul avea grave probleme psihiatrice" le-a mai spus Collomb jurnaliștilor, potrivit Reuters. "Era cunoscut de poliție pentru promovarea terorismului, dar se pare că acțiunile sale sunt mai curând motivate de problemele psihice și nu de îndemnurile unei organizații teroriste cum este Daesh," a mai spus el.

Ministrul a mai declarat că, în această etapă, procurorii anti-tero nu se ocupă de anchetă, dar urmăresc evoluția evenimentelor.

UPDATE: Inițial, BFMTV informa că atacatorul a fost condamnat în trecut pentru propagandă teroristă și că ar fi strigat ”Alahhu Akbar”. Potrivit unor surse din poliție citate atât de BFMTV, cât și de Reuters, anchetatorii verifică în acest moment dacă a fost vorba despre o dispută familială.

UPDATE: Două persoane au fost ucise în urma atacului, inițial poliția raportând un mort și doi răniți, în stare gravă.

"Operațiunea poliției s-a încheiat ...atacatorul a fost neutralizat și a murit”, a scris pe twitter prefectul.

Potrivit Reuters, rețeaua teroristă Statul Islamic a emis o declarație prin care revendică responsabilitatea pentru atac.

Atacul a avut loc într-o zonă aflată la 26 de km de centrul Parisului, pe rue de Trappes, în ​Yvelines. Atacatorul, 36 de ani, a fost împușcat de poliție și a murit ca urmare a multiplelor răni.

El strigase "Allahu akbar” în momentul atentatului.

Zona a fost securizată, poliția anunțând pe twitter că lumea trebuie să evite perimetrul respectiv.

Forțele de ordine au precizat ulterior că operațiunea a fost încheiată.

Ministrul de interne, Gerard Collomb, a confirmat pe twitter că atacatorul a fost neutralizat, lăudând intervenția promptă a forțelor de ordine. El a adăugat că este alături de victime și familiile lor.

Potrivit unor informații BFMTV, atacatorul a fost condamnat pentru propagandă teroristă.

Vom reveni