Magazinele din Marea Britanie care vând animale ar urma să fie interzise de către guvern, relatează BBC News.

PisoiFoto: USER UPLOADED

Potrivit propunerilor care au fost în dezbatere publică, cei care vor dori să cumpere sau să adopte pui de câini sau pisici, mai mici de șase luni, trebuie să apeleze direct la crescătorii de animale sau la centrele de protecție a animalelor.

Deja, de la 1 octombrie intră în vigoare o prevedere legală care interzice licențele pentru comercianții de câini și pisici mai mici de 8 luni.

Interdicția vizează reducerea problemelor de sănătate asociate cu condițiile precare în care sunt ținute micile animale de companie.

Schimbarea legislației este rezultatul unei victorii a campaniei Lucy Law. Campania a primit numele după un câine care a fost supus relelor tratamente. Lucy a fost salvată în 2013, la vârsta de 5 ani, de la o fermă, suferind de grave probleme de sănătate, printre care epilepsie și deformarea coloanei vertebrale din cauza spațiului extrem de îngust în care a fost ținută. A murit în 2016.

O petiție de susținere a campaniei a fost semnată de 150.00 de oameni și a fost dezbătută de Parlament în luna mai.

Nu există date clare cu privire la numărul animalelor de companie care sunt vândute prin intermediari, dar, potrivit estimărilor asociației Blue Cross, acesta este undeva între 40,000 și 80,000 pe an, în Marea Britanie.