Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) nu au în lucru vreun dosar referitor la o presupusă tentativă de asasinat asupra lui Liviu Dragnea, au declarat, pentru Mediafax, surse judiciare.

Liviu DragneaFoto: Captura Antena 3

Totodată, reprezentanții Biroului de informații și relații publice al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) au precizat, pentru MEDIAFAX, că pe rolul Parchetului nu a existat și nici nu există vreo anchetă referitoare la spusele președintelui PSD, Liviu Dragnea, care a acuzat o tentativă de asasinat anul trecut.

Nici Serviciul de Pază și Protecție (SPP) nu a fost sesizat referitor la o posibilă tentativă de asasinat a lui Liviu Dragnea, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din cadrul Serviciului.

"SPP nu a fost sesizat pe niciunul dintre elementele pe care le-a precizat Liviu Dragnea în declarația de marți, cu privire la amenințare și atentat", au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din cadrul Serviciului.

Președintele PSD, Liviu Dragnea a declarat, marți, că a existat o tentativă de asasinat la adresa sa, patru cetățeni străini venind în România cu acesta scop, la inițiativa unui om celebru în lume. "Am avut anul trecut o tentativă, în aprilie. Nu vreau să povestesc, pentru că nu este cazul. Au venit patru străini în România, cazați la Athenee Palace, mă rog am scăpat. Dar asta nu înseamnă că o să îmi iau pază. Da (au ajuns la mine- n.r.)", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Președintele PSD spune că știe cine e în spatele acțiunii, dar nu a făcut public numele. "Suntem într-un stat mafiot. Statul paralel este o mafie. Știu că s-a cercetat, mai departe nu știu. Da, dar nu pot să spun asta (cine i-a plătit – n.r.). Da, un om foarte celebru în lume. Nu, nu mă gândesc la el (Soros – n.r). El se gândește la mine", a mai spus Dragnea